Dagens lektion på lola var fantastisk. Vi hade travbommar som serpentin. I början tänkte jag bara på att få fram henne för skänkeln och låg i formen. Efter 16 min var hon jättefin och då började hon redan bli lite trött. Jag smackade ganska rejält då för att hon skulle lyssna bättre och det tycker jag att hon gjorde. Serpentinerna gick som en dans. Halvhalt i hörnan innan red in på bågen och bommarna, halvhalt efter travbommen och sedan travar jag fram igen på nästa båge. Jag fick henne jättefint mellan skänkarna och då känner jag att hon blev jättetrött och en skrittpaus blev det.

Jag kan verkligen inte vara besviken eller sur att jag inte fick det perfekt, för hon är ung och jag är också ganska ung för att rida på en större häst. Vi måste hitta alla knappar och knopar som finns tillsammans och sedan jobba som ett team. Jag älskar Lola.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag önskar dom här fina sakerna. Det ät en polotröjan. Det är den blåa. Den är nykommen till lagret in till hööks, och såklart åkte jag och köpte den. Jag har redan haft den i stallet och ridit med den. Den är jätteskön att ha på sig både i stallet och när man rider. Om man är en kallare typ ska man ha ett linne under tröjan, då den är ganska luftig. Så detta är två fina tipsa, vart en av dom har jag redan. Jag hittade inte den röda i affären men den finns på deras hemsida med rabatt. Ska se om jag köper den senare.
/ Katarina

Likes

Comments

Så roligt att ganska många har hittat hit till vår blogg. Jag kan berätta att jag och Laura driver denna blogg. Jag heter Katarina. Vi rider båda 3 gånger i veckan på en ridskola som kallas för LCR. Det finns en så kallad "ryttarakademin" som styrs av ridskolan där man får testa på att ha en "egen häst". Det jag menar är att man får ha hand om en häst som om den skulle vara sin egna häst. Både Rut och Lola står i samma privatstall en dörr ut från ridskolans dörrar, men ändå på samma anläggning. Vi mockar, hänger med kompisar, fyller höpåsar, smörjer sadel och träns, rider, strör boxarna när det behövs, krattat stall och stallgången utanför, och är allmänt glada.

Det vi betalar när vi är med i ryttarakademin är en avgift på själva ryttarakademinsavgiften + medlemsavgift på LCR. Så det blev en ganska rimlig och betydligt lägre avgift än om man har en riktigt häst dagligen, men det är fortfarande en hel den pengar som ska till. Hoppas ni får mer inblick i vad vi gör på dagarna förutom att gå i skolan.
/Katarina

Likes

Comments

Ja älskar verkligen Lola. Älskar henne, förstår ni. Idag var det hoppning på schemat vi hoppade hinder med skynken på med färg. Det var två relaterade avstånd idag. Jättefin och bra bana bjöds det på sista tiden. Lola hoppade jättefint, runt och bra tempo hade Lola. Sista sprången på banan var jättefina. Avstånden blev jättebra. Tyvärr blev Lola ganska trött på slutet av lektionen, men för mig tyckte jag inte att det gjorde så mycket då hon hade varit så duktig hela lektionen. Finaste Lola, hon kan.

Nästa gång jag ska rida Lola är på lördag. Då blir det dressyr och lite uppmuntrande trim för henne. Hoppas vi ses på bloggen snart igen.

/ Katarina

Likes

Comments

Hej!

Idag var jag på stallet i ungefär 7 timmar och stallvistelsen avslutades med en härlig uteritt med Rut och andra kompisar i ryttarakademin. Vi red ut till S:T hans backar och red över fält och travade/ galopperade på en stor kulle. För er som har varit på S:T hans backar på vintern och åkt pulka vid den stora "pulkakullen" vet var vi red, då vid höll oss vid det området av S:T hans backar och red upp för den stora "pulkakullen". Rut skötte sig helt galant med hacamoret (för er som inte vet har Rut ridits hela denna veckan med hackamore istället för vanligt bett och det gick lite sådär i början) och uteritten gick väldigt bra utan större problem. Dock trillade en av ryttarna av när vi skulle rida upp för den stora kullen för kanske tredje gången. Hästen fångades snabbt in och både ryttare och häst var helt oskadda som tur var. Jag vill verkligen fortsätta med att rida ut på Rut då hon verkade väldigt glad att få byta omgivning och det är även nyttigt för henne att se nya saker och byta underlag lite då och då.

Ganska kort inlägg men vi ska ha gäster snart så jag hade tyvärr inte tiden att skriva ett långt och detaljerat inlägg idag!

/Laura

​Foto: Nora 

​Bilden är tagen idag.

Likes

Comments

Köpte dessa saker till Rut igår på hööks. Är så taggad inför att få använda dem idag!

/Laura

Likes

Comments

                                                                              Hej!

 Jag heter Laura och jag hade tänkt att presentera mig lite kort i detta inlägg. Jag rider Rut på ryttarakademin med en annan tjej och hon är en fux C-ponny som är 5 år. Inläggen som kommer komma upp från mig är enbart inlägg om mitt "hästliv" och främst efter mina ridpass på Rut (onsdag,söndag,varannan tisdag varannan torsdag) men även lite tips och åsikter när jag har tid och lust.

Jag har ridit sedan jag var 6 år (nu är jag 13 i november). Min resa genom ridningens värld började i Burlövs Ryttarförening men ungefär 3 år sedan började jag på Lunds Civila Ryttarförening.  

Lite senare ska jag även försöka hinna med att skriva ett litet presentationsinlägg om Rut så att ni kan få en liten inblick på hur hon är som häst. Mig kommer ni även lära känna i mina inlägg framöver!

//Laura​Jag & Rut.

Foto: Sara & Katarina

Likes

Comments

Är hemma från ett ridpass på Lola idag. Jag red tillsammans med två ponny-tjejer. Laura och Edith. Vi hade dressyr ute. Känslan i kroppen idag var att ta det lugnt med henne. Få henne lång i halsen och att hon skulle trava på under. Det lyckades helt okej. Lite svårt att få henne lång i halsen i början då hon tittade överallt och ingenstans. Men i slutet då hon var lite mattare och tröttare i kroppen kände jag verkligen att hon slappnade av i hela kroppen. Hon spårade också i slutet. Ner med nosen och benen och stegen på samma ställe i avtrycket. Fin fina Lola göra allt för att förtjäna en godis bit, och det gjorde hon idag.

/Katarina Lundgren

Jag har tyvärr inga fina ridbilder på mig & Lola för tillfället, men det kommer.

Likes

Comments

Dom här fina ridbyxorna köpte jag i måndags. Jag köpte dom på hööks och dom är helt underbara. Har har dom i en annan färg också. Dom är lika sköna att ha när man rider som i stallet. Dom är dröm. Ni ser på bilden en beskrivning på byxorna bland annat färger och pris.

/Katarina Lundgren

Likes

Comments

Hejsan. Jag tänkte göra en presentation av mig, Katarina. Jag är en av två som har den här bloggen och ska ge er en resa genom mitt liv som ryttare. Katarina Lundgren heter jag. Är 15 år och född 00. Jag bor i Skåne i den lilla staden Lund. I Lund ligger LCR- Lund civila ryttarförening där jag rider 3-4 gånger i veckan på en häst som heter Lola. Lola är en mörkbrun sto från Tyskland. Hon är 4 år och den mindre storleken av storhäst, endast 161cm/mank. Lola är en av dom trevligaste hästarna jag har ridit i mitt liv. Jag rider henne tillsammans med en annan tjej som heter Filippa.

Bakgrund: har ridit på ridskola i 7 år vart några år på LCR då jag flyttade ner till Lund från Stockholm 2010. Jag har varit skötare på två ridskolehästar och därav blivit bästa skötare två år i rad på båda. Jag har ridit ponny i hela mitt liv, vart vissa tider ridit storhäst. Jag själv är 156cm lång. Hårfärg mörkare brun som Lola och en frisk släckt. Så om du går på LCR kanske vi ses.

/Katarina Lundgren

Fotograf: Channa Törnlund

Likes

Comments