Livet utan ponny...

Den 2 juni flyttade vår älskade fina röda ponny till ett nytt hem och vår tid som ponnyföräldrar var slut.
I 8 år var hon Evelinas allt och vi har haft så mycket roligt tillsammans med denna lilla röda ponny med det bestämda humöret.
Vi har lärt oss massor av henne och tack vare henne. Tomheten kommer bli stor i stallet när alla hästar kommer tillbaka i slutet av sommaren. Vår lilla röda ponny har satt permanenta hovavtryck i allas våra hjärtan.

Vi får regelbundna rapporter från Filippas nya familj och det verkar som hon tar riktigt fin hand om sin nya lilla människa.
Äntligen är hon nummer 1 igen. ❤

Avkomman rapporterar varje dag hur Åsa mår och hur hon tränar på.
Hon kollar med tränaren/pappa hur hon skall träna vidare med vår silverspringare och kompletterar med filmer. Igår kom världens sötaste film på en sovande Åsa. Jag undrar om hon drömde om morötter? Evelina funderade på om hästen var sjuk eftersom hon sov så hårt, men nä det blev en kränkt Åsa när hon gick in för att kolla.

Det är bara att erkänna att det är tomt härhemma just nu och att jag börjar bli rastlös. Jag är ju inte van vid ett hemmaliv och vet inte riktigt vart jag ska göra av tiden.
Värmen är frånvarande så just nu kan jag inte ens lapa sol på altanen.

I samband med att Filippas flyttade startade en ny fas i våra liv.
Nu är det enbart fokus på galoppen.
Visst rids hon allsidigt men det är inte på samma vis som när man har en tävlingsponny och åker iväg på massa olika tävlingar o träningar. 
Min hårt prövade make pratade om ännu en häst, men med tanke på att avkomman går in på sitt sista gymnasieår får det nog vänta.
Vi söker fortfarande stallplats närmare oss och rent krasst är det lättare med bara två hästar.
Det där med stallplats är jättesvårt.
Vi vet vad vi vill ha men det är svårt att hitta om man inte är beredd att betala en stallhyra som matchar det egna boendet. 
Lägg sen till att vi har en Spider med små boendekrav. Det är helt enkelt inte rimligt att betala tusentals kronor för hans stallplats.
Vi har kollat runt lite men ännu inte hittat nåt som matchat vår nuvarande plats.
Hur hittar man de små guldkornen?
Inte alla annonserar har jag förstått.
Blir min nya sysselsättning att gå runt till de olika stallen och kolla läget?
Knack knack, goddag har ni några stallplatser över och är ni normala sunda hästmänniskor? 😘🤣
Vi älskar att bo där vi bor, vi älskar vårt lilla hus och sjön som ligger intill. Men helt ärligt så bor vi på fel sida av stan för att ha galopphäst.
Det är alltid rusningstrafik när vi ska till eller från banan. De gräver överallt på vägen och det är massvis med tung trafik. Det känns som att det finns lämpligare utbud på stallplatser åt Ale/Kungälvshållet.
Men det är skitjobbigt att flytta och nu har vi ju Johannas flytt framför oss om några veckor och jo...hon flyttar åt vårt håll hon med. 😆

//
Den ömma modern som redan saknar ponnylivet. 

    

Gillar

Kommentarer

westyarnhillside
westyarnhillside,

Lika svårt som det är att hitta en vettig stallplats till vettigt pris......lika svårt är det att hitta vettiga hyresgäster kan jag meddela 😉 Hästfolk är ett säreget släkte på alla plan minst sagt 😉

nouw.com/westyarnhillside
stallhörnan
stallhörnan,

Oh ja, jag kan bara hålla med! 🤣😘

nouw.com/stallhörnan
Ankibus
Ankibus,

Vad skönt att det hästarna trivs i sina nya hem 💐


nouw.com/ankibus
stallhörnan
stallhörnan,

Ja, det är värt att vara noggrann vid försäljning.

nouw.com/stallhörnan
maricalindberg
maricalindberg,

Alltid svårt att skiljas från hästar, speciellt dom som lämnar stora avtryck i ens hjärta <3 Önskar er massor med lycka till att hitta stallplats, det är tamme sjutton inte enkelt, antingenär det för dyrt eller så är stallägaren.. tja.. speciell. haha

nouw.com/maricalindberg
stallhörnan
stallhörnan,

Tack tack och tack! 😃Känns som en omöjlighet att hitta rätt stallplats nära hemma.

nouw.com/stallhörnan
mychallenge
mychallenge,
Stallplats ja, det bästa är nog genom kontakter. Häruppe är det än mer krångligt eftersom utbudet är minimalt. Det är A & O med en riktigt bra stallplats 😊
nouw.com/mychallenge