En slank hon hit och en slank hon dit.......

Med några dagars ledighet innan den ömma modern ska fira midsommar på jobbet så åkte jag och Johanna upp till Skara för att hälsa på Evelina och Åsa.

Här slog vi ihop nytta med nöje och bokade in både hovslagare och besök hos veterinären följt av besök på Pinchos och lite shopping.

Hovslagaren bjöd inte på några överraskningar som tur var. Nya sulor i läder sattes på som försök för att förhindra ont i tassarna så nu får vi se vad damen tycker om detta.

Efter förra veckans start har Åsa inte varit helt fräsch och vi har analyserat loppet en hel del. För att vara på säkra sidan och följa magkänslan bokade vi in en tid hos veterinären.  Problem i hoven trodde vi, hovslagaren trodde inte detta och inte heller  veterinären.

Hon är inte halt som i att hon nickar med huvvet men hon är knackig och det hörs när hon rör sig att det inte är taktmässigt.
Böjprov på alla ben visar hälta/knackighet v.fr och en liten ojämnhet även h.fr.

För att veta säkert skulle bedövning läggas och det var här vår alternativa midsommar började. Vem behöver små grodorna när man kan skutta med hästen?

Den annars så väldigt snälla silverhästen hoppade runt med en flock människor hängandes som bihang i diverse kroppsdelar och veterinären skuttade efter med sprutan i högsta hugg.
När hon såg ytterdörren tog hon sikte på den och jag svär på att hon gnäggade : "var häst för sig, lämna kliniken"
Vi fick stopp på henne och vände huvvet mot andra hållet och höll för kung och fosterland.
"Ni tar mig aldrig levande", gnäggade Åsa och gjorde en mollbergare med skruv i pik för att bli av med bihangen.
Vi skuttade alla åt olika håll förutom veterinären som inte kom iväg snabbt nog utan i slowmotion försökte flytta sig med kanylen i högsta hugg.
Kanylen landade rätt i aktern på vår tappra djursjukvårdare och blev sittandes där en bråkdels sekund innan veterinären drog ut den igen. 😱😱😱
Där och då sänkte de silverspringaren med en rejäl dos midsommardroger och jag var helt säker på att de skulle bomma igen kliniken för dagen. (i alla fall för oss)

Nädå  de passade på att ta hennes vargtand innan hon fick vakna till för att springa en runda till.
Ingen förändring alls så hältan satt högre upp. Med tanke på humöret på vårt ack så gråa sto gick plan B nu in.
Vi sprutar knäna! En chansning men vi ville inte bråka mer och jag gissar att djursjukvårdaren ville ta hand om sin sargade skinka så vi chansade....och hittade rätt. Massa ledvätska kom ut när hon satte kanylen och därmed kände de sig tämligen säkra på att plan B var bra för denna gången.
Nu väntar 14 dagars vila o sen kör vi igång o hoppas på det bästa.

//
Den ömma modern som så här på slutet vill upplysa om att det gick bra med personalen och att detta aldrig hänt innan. 😘

Gillar