Är det verkligen så illa?

Så har ännu en helg passerat och den ömma modern har blivit påmind om varför det är så tråkigt med vinter och snö I vår del av landet.

Det har snöat en del här med västkustska mått mätt och vi passade på att leka i snön med Filippas och Spider både fredag och lördag.
Det var pulkaåkning och skidåkning efter ponny som gällde. Vädret var perfekt med vindstilla och ett par minusgrader och två ponnysar som verkligen uppskattade snöleken.

Åsa tog vi med upp till manegen på lördagen och hon gör verkligen framsteg.
Såret är nästan läkt nu så hon fick ta sin första galopp på många månader. Det kom som en chock för henne och det tog en stund att få till galoppfattningen, men hon löste det och det gick lugnt och fint till.
När hon kommer upp till manegen blir hon spänd i början och det syns på traven som blir symaskinsaktig. Men så fort hon slappnar av rättar hon till sig och får till en riktigt bra trav...för att vara galoppör.

Vi träffade bästa Kaisela i manegen och vi kom att prata lite om vilken otur vi haft med Åsas skada som kom så snart efter vi fått hem henne och som blev så svårläkt och jo det är ju otur....eller är det verkligen det? Kostsamt absolut och visst har hon haft det jobbigt fläck och bitvis men samtidigt kan vi inte låta bli att undra om denna tiden ändå inte varit till hennes bästa?
Visst har vi tålamod och visst hade vi vila inplanerat, men inte på samma vis.
Nu har hon fått växa i fred under hösten och när det väl var dags att sitta upp så musklade hon på sig fint och ser ut att ha vuxit i sin kropp på ett annat vis.
Det blir verkligen spännande att se vart det hela tar vägen.

Vi kom även att prata om hur lätt/fort det går att förstöra en häst och hur sorgligt det är när det sker.
Det är vanligare än vi tror och hur tragiskt är inte det för hästens skull. Tänk alla som köpt en riktigt dyr häst eller ponny som inte kan förvalta sitt köp. För rent krasst så är det ju så att det spelar ingen roll vilken stam den har eller hur dyr den var om den förvaltas fel.

Jag har fått frågan varför vi inte köpte en dyrare galopphäst för att vi då skulle kunna tjäna mer pengar i de större loppen.
Svaret är för att vi är nybörjare.
Vi är amatörer och behöver börja på rätt ställe.  Evelina är amatörrytrare och behöver börja på rätt ställe med en häst hon kan rida i de löpningarna som är för henne.
Bara för att hästen är dyr och lovande och sprungit i de stora loppen innebär det inte att den kommer vinna för oss.
Samma om du köper vilken annan häst som helst för den delen. Bara för att den var bra med tidigare ägare behöver det inte innebära att den blir bra med dig.

Idag så blev det då töväder med blötsnö och totalt genomhalt ute.
Tanken var att åka upp till ridhuset med Åsa, men vi kom inte från stallplan.
Faktum var att det bara var försiktig körning som gjorde att vi ens kom upp till stallet på småvägarna som slingrar sig uppåt i flera km.
Alltså blev det vila idag och säkert några dagar till eftersom det väntas först regn och sen minusgrader. Det brukar ta några dagar att få ordning på halkan.
Det är just därför snö och vinter ligger på den ömma moderns minuslista!

Nu väntar några nätter på jobbet för den ömma modern. Känner mig sådär pepp på det,  men vi har fått en ny chef och vem vet...kanske kommer denna att vara bra.
Tror det är nr 8 eller 9 det senaste året. Den ena värre än den andra. Men nu kanske....

//
Den ömma modern som tänker att det är klokt att inte bita av större tuggor än du kan hantera.

Gillar

Kommentarer