Always be a unicorn....always!

Sommaren lider mot sitt slut och det går fort nu. Även om vi varit lediga en längre tid så blir det plötsligt bråttom att få saker gjorda.
Därför har vi röjt i stallet i ett par dagar.
Visst röjde vi när Filippas flyttade och allt hennes följde med till det nya hemmet, men på något konstigt vis har övriga ägodelar förökat sig.
Det var ren ångest när vi plockade och slängde och det ändå bara kom fram mer o mer.
Efter mycket slit är det nu fint bland våra saker men det är då fn inte organiserat ännu. Inte i våra plastbackar. 🙈
Skåpen däremot ser helt OK ut och därför har jag nu köpt en massa kolor.
Vi har alltid varm choklad i skåpen och alltid kola eller någon karamell. Det är gott när energin tryter under långa kalla dagar.
Jag brukar även lägga ut i en burk i vattenrummet så att alla kan äta och bli på gott humör.  😃 Det här lagret kommer räcka hela hösten och en bra bit in på vintern. 

Spånförrådet fylldes på igår och nu ska vi bara fylla på med spånpellets oxå så är vi redo att komma hem med hästarna i slutet av månaden.
Vi kommer att sakna stallet där vi står nu förstås men det blir ändå skönt att komma hem och otroligt skönt att skippa tiden i bilen.
Men faktum kvarstår att Stall Lidagården med ägare och hyresgäster är otroligt hemtrevligt!

Tisdagen och Onsdagen tillbringade vi på galoppbanan med alla goa vänner vi saknat under sommaren.
Evelina fick rida flera fina hästar både för Stall Svea och Rosenqvist Horseracing. 
För första gången på väldigt länge satt hon på vår fina Lillebror och hon var så nöjd,  han är så otroligt trevlig att rida.

När vi är på galoppbanan är det sällan en tråkig stund och vi skrattar mycket både med och åt varandra.
Det är oerhört seriös träning men däremellan kan vi vara hur barnsliga som helst.

Åsa är under igångsättning just nu och är....pigg....I måndags skulle hon ha vattentränat men hon hade dragit på sig några småsår på en framkota och var sårsvullen så hon fick promenera istället. Dvs...Vi släppte henne i manegen där hon lugnt och stilla promenerade sig själv.

Idag var benet som vanligt igen och Evelina satt upp och vågade livet på en pigg och alert häst.
Så fort det kommer en ryttare på ryggen vill hon sprätta runt och har glömt bort alla gångarter och kan bara studsa.
Men hon tycker det är så roligt att få jobba!
Evelina kände sig lite modig idag och galopperade ett varv åt varje håll i manegen....eller...det blev mest studsande för Åsas del och fnittrande från Evve. Silverhästen hade gärna tagit några varv extra men vi går mycket långsamt fram. Ryttaren var mest glad över manegens instängdhet och mjuka underlag. 🤭
Det går ju aldrig att veta när det blir nära kontroll av underlaget.

Operation röjning fortskrider härhemma och kanske är det dags att kolla vaccinationskortet för det vete tusan vad som gömmer sig under allt som samlat sig i sommar. 😆

//
Den ömma modern som undrar varför det är omöjligt att göra en lagom stor pastasallad? Mina ser alltid ut att kunna föda en armé. 

Gillar