En egenskap, eller kanske ett problem jag har är att jag snurrar in mig något extremt när det dyker upp något som verkligen intresserar mig. Det kan vara allt ifrån att en kund frågar om ett marsvins mineralbehov till träning av en okänd människas häst. Ambitiöst? Möjligtvis..

Det är dock på frestande. I dagsläget handlar detta om ett projekt. Det är långt kvar tills detta ska slås i verk, och jag vet att fram tills dess så kommer jag tänka, klura, skissa, ändra om, sudda och komma på 100 saker.

Och tänk om allt bara kunde gå som man ville ibland. då kommer detta bli en fantastisk dag. Jag tänker mig hästar, fart & fläkt, kostymer, bra ryttare & några gamla kära ansikten. Ja som sagt, jag får spinna några månader till.

Går och lägger mig med min bästa vän, nakenfisen. Godnatt <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

startade dagen med den vanliga rutinen. Lyssna på Akros sparkar i väggen, släpas ut av Zorinda, ducka från Lamours tjuvnyp... ja ni vet. Bar sedan 68 liter vatten ca 7 km. Överdriver något, men det känns faktiskt så med stelfrusna fingrar i 6-... vinter & hästar är en grymt dålig kombination... allt slit vägdes i alla fall upp med två bra ridpass på Read & Emilia.

När Read skrittade av, en runda i skogen blev jag lite tankspridd. Drog igång en hel drömbild om hur mitt liv hade sett ut om om fanns. Om jag valt det istället för det, om jag åkt dit istället för dit.

Har gått igenom ett par livsavgörande val under mina 22 år. Det första betydelsefulla var gymnasievalet. Jag sökte, lämnade in resultat & kom in på svenska ridsportsgymnasiet. Körde ner mina saker till Svedala, & en vecka innan det var dags att flytta ponnyerna bestämde jag mig för att hoppa av pga en fjantig kärlek. Never gonna forgive myself.

Där efter var det dags för köp av stor häst. Provred en riktigt vacker, svart fara som faktiskt passade mig som handen i handsken. Varför det inte blev henne? Jag vet inte. N g f m.

Var där efter och provred ett par hästar i ett stall inte så långt ifrån mig. Kom grymt bra överens med ägaren och hon var mycket nöjd med min ridning. Hon erbjöd mig ett jobb som beridare / tävlingsryttare men jag tackade nej. Varför? Ingen aning. N g f m.

Det slår mig ibland hur mitt liv hade sett ut idag om man fick 157 chanser på aig att tänka innan man svarade... hela detta inlägget låter kanske lite vrångt. Om jag älskar mitt liv? Ohja. Om jag älskar mina hästar? Ohja. Om jag älskar vart jag bor & jobbar med idag? Ohja. Men om jag ångrar mina val ibland? Ohja.

Nu ska jag klippa nakenfisen. Det är nästan lika enkelt som att klättra upp för en skyskrapa i new York. Godnatt 💕

Likes

Comments

Sitter i soffan. Har suttit här sedan kl 07.30 när bäbis vaknade. Idag släppte emmie ut hästarna åt mig. Snäll 💕

Redan när jag vaknade hade jag en liten liten gnista av ren lycka i magen. Bättrades på när jag och Ellie började bråka om mackorna vid frukosten . 'TA DE DÅ!!!' Hojtade jag irriterat till henne. 'Tack tack' sa hon, tog både mackan och sin vattenmugg och stapplade iväg på sina tjocka 1-års ben.

NÄR avtar känslan av att vara nykär i sin dotter? Jag bubblar ju nästan över av kärlek flera gånger om dagen. Det är påfrestande, tro mig!

Nu sitter jag i alla fall här med nakenhunden i knät. Tänker på de kommande dagarna som består av tv-spelshäng med en god vän, clinic i Flyinge med två goda vänner, en massa hästar & ridning samt en liten hemlighet (ännu, kanske berättar senare.)

Tror inte 2016 kunde börjat sådär värst mycket bättre.

​Gileine *11 från helgens träningsläger där hon både var duktig, lat, fantastisk & helt värdelös.  Är det därför det är kul med unghäst? 

Likes

Comments

2015 har varit typ världens längsta år. Och det tog Slut på en mikrosekund.

Jag kan inte riktigt avgöra om det varit ett fantastiskt eller helt misslyckat år? Tänkte jag skulle skriva en lista - 5 bra saker som har hänt, och 5 dåliga saker. För efter kan jag i alla fall utvärdera vilken lista som var svårast att klura ut.

Okej, då kör vi.

dåliga saker 2015

*jag har spenderat alldeles för mycket tid på ingenting.

*jag har inte alls nått upp till målen med min häst.

*jag har nedgraderats till ensamstående.

*jag har umgåtts för lite med folk som jag trivs att umgås med.

*Jag har inte vunnit miljonerna och flyttat till hästgård.

& nästa..


bra saker 2015

*jag har gjort en jäkla massa bra saker, både för mig själv och andra.

* jag har nått upp till målen + lite till med massor av andra hästar

*jag har uppgraderats till singel

*jag har lagt en massa tid på saker som är viktiga för mig, mitt jobb och min framtid.

* jag har fått spendera ännu ett år med min fantastiska hund, min familj och mina hästar. Jag är rik på kärlek.


Det gjorde mig inte ett skit klokare. Lika virrig som för en halvtimme sedan går jag och lägger mig. Natti 🎀

Likes

Comments

Tryckte mig precis in på någon film på tv4 film. Hamnade mitt i scenen där kvinnan kommer hem och mannen råkar vara i säng med en annan. Funderar på att skaffa mig en valack. Eller en hundvalp.. ja någon jag kan kalla 'mannen i mitt liv' utan att riskera alla idiotier vi människor utsätter varandra för. Jag är inte en sådan där färgglad feminist som slåss för jämställdhet.. men jag tycker att (många) män är svin.

Sedan är jag absolut inte heller en av de där skalliga kvinnohatarna som sprider propaganda... men jag tycker att (många) kvinnor är svin.

Tacka gud våra fyrbenta.

Den faktiska mannen i mitt liv. Spirit in The sky ♡

Likes

Comments

Räta upp vänster handled, dra inte fram höger axel, fall inte fram med överlevt, ajaj - nu smiter höger bak igen.

Skulle ikväll köra en liten avslappnad genomgång med Gill. Tänkte mig lätt framridning utan några större krav, trava cavalettiserien i båda varven för att sedan avsluta med en studsserie i galopp. Jodå, 1 h senare, svettiga & rosiga om kinderna hade jag ridit alla möjliga krumelurer och tjoflöjter åt alla håll. Vissa välplanerade med bra ridning vilket gav ett ärligt och bra arbete av pålle och vissa ganska kasst faktiskt, vilket gav en vinglig travhäst-galopp från Gills sida.

Min Gill (Gileine *11 Campbell VDLxCassini II) blir om några dagar 5 år gammal. Hon har gjort enorma framsteg under hösten och till och med omedvetet ökar kraven. 'En joggingtur' har bytts ut mot ett travpass & man vill bara mer & mer. Det är det farliga med unghäst. Men jag tänker lägga band på mig själv, rida lite mer för hållbarhet och lite mindre för prestation. Jag tror på mitt långbenta virrevarr, det behöver bara få ta sin tid.


Likes

Comments

Var bäbis-lös inatt. Min alldeles egna, fullt levande väckarklocka hade alltså semester.

Vaknade - tittade på telefonen - rusade upp - på med ridkläderna - klä på Tosca - springa ut - dö en smula.

Alltså snö...?! Vem ska jag skylla? Var bara en liten gnutta från att få springa på barmark hela vintern. Men hur eller skulle de fyrbenta ut. Utsläppt i vanlig ordning, bli trampad på fötterna av Zorinda, lyssna på Akropols sparkande i väggarna, agera Ninja för att komma undan Lamours tjuvnyp, lyssna på Itzas ko-läten, försöka få Casper att stå still och klara mig undan Gills Casper-får-inte-gå-utan-mig sparkar. Övertalade sedan mig själv att snö är mysigt så det är klart att jag ska inleda dagen med att rida en runda. Riktig kramsnö och ingen halka - hur mysigt?!

Aah just det. Gill har inga snösulor.

Imorgon får snön ligga kvar till ca 15.30 sen ska den vara försvunnen. Deal?

Natti 💕

Likes

Comments

Tänkte visa upp mina julklappar!

Jag fick en gpahjälm, en spooks kavaj, en ny jw sadel, ett ps träns och en ps förbygel, ett par nya ridstövlar från MH osv osv......

Skojar, såklart.

Mina förlorar ska vara jävligt glada att jag älskar de så, att de är de finaste människorna jag vet OCH att de har en mycket förlåtande dotter.


Likes

Comments

Nu har jag haft några knasiga dagar. Julstress liksom? Fint ord. Själv har jag varit superdupermega stressad.

Igår var det den 25 december - juldagen - Ellies födelsedag - 1 helt sjukt år sedan jag låg och skrek att jag dör på sjukhuset. Jag tillät mig själv att vara fjantigt blödig. Vad jag bla lipade åt -

1. Att ellie åt gröt med müsli på morgonen - bara stora barn kan tugga müsli.

2. Att ellie satt och tittade på tv - bara stora barn förstår ett barnprogram.

3. Att ellie hade vuxit i sin födelsedagsklänning - ja jag vet att det var planen, men väl i klänningen såg hon alldeles för stor ut.

4. Att det kom så många och firade henne - hade de inte dykt upp hade de fått ångra det djupt dock.

5. Att ellie fick så många fina presenter - hade de inte gett henne något hade de fått ångra sig djupt dock.

6. Att Tosca inte var med på ellies födelsedagskalas - hade hon varit där hade jag fått dela ut hörselskydd åt alla deltagare dock.

7. Att ellie åt tårta med händerna - både av anledningen att det bara är stora barn som kan äta tårta med händerna och att min duk blev ruskigt kladdig.

Nu har jag bestämt mig för att inte gråta mer på ett tag. Inte förän hon fyller två kanske? Äh, vem försöker jag lura.

Hästarna har fått ta det lugnt i alla fall. Jul-ledigt finns det tydligen något som heter i häst-världen. Gött.

Kvällen spenderade jag med att åka med zorinda på en promenad, känna på häst-bäbis-sparkar & gråta.

Nu ska jag och nakenfis gå och lägga mig till ljudet av en stånkande björn klingande i öronen. Natti 🎀

Likes

Comments

Idag fick jag mig en liten tankeställare. Som jag tidigare nämnt så arbetar jag som butikssäljare.. & det älskar jag :) tycker såklart också att det är kul att sälja bra, prisvärda saker till förvirrade och smått desperata djurägare som gärna slänger slantar runt sig för en lite piggare hund, en glansigare päls eller en väldoftande kattmun. Så jag säger det igen - jag tycker om att arbeta med att sälja.

Men när jag klampade in i butiken idag så stormade vår alldeles egna 'jag-vet-allt-om-allt&ingenting-kollega' fram och berättade att han hittat ett nytt program i vårt kassasystem. Vi kan alltså - hur otroligt det än låter - se statistiska staplar på vem av oss som säljer bäst var dag! Fantastiskt kul & jag fick en sååådan motivationskick!! Kul kul kul!

Sedan slog en liten sten av dåligt samvete mig i huvudet. Allt handlar om att tävla. Att vinna över sig själv, eller framförallt över någon annan. Sålde jag plötsligt bättre eller? Hur lärde jag mig det så snabbt? Jag skulle behöva fler händer för att räkna upp alla situationer i vardagen jag stöter på där det faktiskt bara handlar om att jämföra sig eller vara bättre än någon annan.

Det krävs en stark människa för att kunna -verkligen kunna- tävla mot bara sig själv. Jag vill påstå att jag bara tävlade mot mig själv på kvällens träning med Emilia. Jag hoppade högre än vad JAG någonsin gjort med henne tidigare och - viktigast av allt!!!- jag hoppade högre än min 10-åriga systerdotter som rider en orutinerad ungponny med ganska kass koll på allting.

Jag tänker inte ens låtsas att jag är så stark att jag alltid tävlar mot mig själv.

Nu kryper jag & kinesen ner 💕

Likes

Comments