Header

Angelica, Flora, Videos

Det här är vad jag har gjort idag. Ridit Flora på volten, en hel del galoppfattningar från skritt samt trav med fokus på stadig kontakt. Gick super.

Haft magkatarr så jag har velat kräkas tio gånger i minuten. Typ. Nej men ärligt, sov knappt något inatt för jag mådde såååå illa, och har mått illa hela dagen idag. Var iallafall nöjd över att jag kom ut och red min Floris en sväng iallafall, förhoppningsvis blir det liiiite längre imorgon och lite mer ordentligt jobb.

Jag har jobbat henne så mycket från marken på sistone så när jag satt upp idag hade jag en helt annan känsla, vilket verkligen märktes skillnad på Flora också. Det är så kul när man känner att man står still och stampar på samma ställe ett tag och så testar man något nytt som löser upp massa knutar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Flora

Hej på er!
Igår var min sambos systerdotter ute hos oss och fick rida lite på flora. Det är andra eller tredje gången hon sitter på henne, sen har hon ridit lite på Estrello också bortemellanåt. Nelly är nybörjare, och även fast Flora är supersnäll i all hantering osv så är hon en superpigg och vaken häst. Så vi tog det lugnt idag, övergångar mellan trav och skritt på lina. Sen fick Nelly rida runt lite själv på volten med fokus på hennes sits och händer, det gick också bra tyckte jag. Flora är ju så himla känslig i munnen, speciellt för nybörjarhänder, så hon kan bli lite sur när hon inte förstår varför det helt plötsligt jullrar till i munnen. Det löste vi genom att ha en halsrem som Nelly fick hålla i samtidigt som hon höll i tyglarna. Då gick det väldigt bra.

Här rider dom runt lite själva. Nelly tog även första galoppen idag, vilket också gick bra även fast Flora busade lite med henne.

Likes

Comments

Flora, Angelica, Flora & Estrello, Estrello

Idag har jag longerat Florisen då jag red Estrello innan och hade inte ork att slänga mig upp på henne efteråt. Men hon skötte sig jättebra, det var inga problem. Vi spände in henne lite, först så att hon gick lite lång och låg och sen så att hon kom upp lite i formen. Hon är verkligen superröststyrd den lilla ponnyn haha, lyssnar skitbra på både fram och tillbaka! Världens finaste floran.

Tycker det är såååå coolt att se från marken när jag smackar på henne superlite hur hon läääänger steget och blir luftig.

Likes

Comments

Flora, Angelica, Videos

Idag red jag Flora bettlöst, i ett lite för stort Sidepull dock. Anledningen till detta är för att hon hela tiden går och gapar och grejar med bettet, oavsett vilket bett jag stoppar in i munnen på henne. Sen håller hon på och "ticksar" som de förra ägarna kallade det, när man bryter av från galopp till trav, dvs hon gapar allt vad hon kan, tar bettet och skjuter fram huvudet till marken och studsar upp med ryggen. Vilket jag nu märkte försvann helt när jag plockade bort bettet ur munnen på henne.

Efter dagens ridupplevelse så har jag precis varit inne beställt ett Sidepull som förhoppningsvis ska passa henne ifrån Taur.se, så det kommer väl här i veckan. Tror verkligen att det här kan knäcka några fler nötar när det gäller henne.

Jag kommer inte sluta med bett helt och hållet, men jag tror att om jag rider henne bettlöst och får in mer ridning med sitsen så att jag blandannat kan sakta av från galopp till trav utan att behöva ta henne i munnen (omöjligt i dagsläget), så kommer det nog gå bra att göra det med bett sen också. Förhoppningsvis så får vi bukt på "tickset" då. Hon är väldigt röststyrd dock så det går att sakta av från galopp genom att säga "ppprrrrttt" men, då tvärstannar hon. Och då menar jag verkligen att hon slår på handbromsen. Ibland har jag glömt det och råkat säga det när jag bara ska bromsa upp lite, och då sitter man där mellan ponnyöronen.

Alla de här bilderna är avsaktningar från galopp till trav.

Värt att nämnas att jag absolut inte drar henne i munnen, utan bara tar en förhållning och sedan bromsar och då gör hon såhär 👍🏻

Här är en film från idag, och nu kunde jag faktiskt bestämma själv när jag ville bryta av istället för att hon bröt av självmant, vilket hon gärna gör när jag rider henne med bett. Trodde först att det berodde på att jag kräver för mycket utav henne (att hon ska galoppera i balans osv), men nu börjar jag mer tro på att hon faktiskt har ont i munnen. Vi hade tandläkare ute för ett år sen ca, och då var det ua. Kanske dags att ta ut igen bara för att verkligen kolla upp.

Jag har lagt på mig en olat och låtit axlarna falla framåt när jag rider...... något jag jobbar med varenda ridpass. Men satan vad jobbigt det är!!!!

Likes

Comments

Flora, Angelica

Hon kändes så himla fin idag min pärla. Har nog aldrig känts bättre! Så lycklig att hon är min, även fast hon är på tok för liten för mig. ❤

Hon var så galet svett under hela magen, sadeln och mellan bakbenen efter ridturen så vi tvättade av henne lite innan vi ställde ut henne i hagen igen, och självklart så ska hon rulla sig direkt när hon kommer ut...

Fulisen ❤

Likes

Comments

Nu har jag precis kommit in, har ridit en sväng med Peggy i skogen idag. Flora var superstretig den första halvtimmen, kan ha varit för att jag var så otroligt spänd pga massa oro jag burit på hela dagen. Sen lossade det när vi var påväg hem igen.

Jag och Flora red igenom lätt C:1 förut, eller iallafall travprogrammet i den. Vi skippade galoppen för den funkade inte riktigt på gärdet, jag orkade inte driva igenom henne ordentligt och hon behöver stärkas mer på volt. Men hennes trav är sjuuuukt fin just nu, likaså galoppen på rakt spår. Är så galet nöjd över hur långt vi kommit och börjar se lite ljus i tunneln. Äntligen.

Likes

Comments

Hej på er!

Sen jag har haft Flora har jag bytt sadel två gånger. Första gången från en Globus Esperanza som jag fick med när jag köpte henne, den fick jag ingen balans i alls nästan, kändes bara hård och placerade mig nästan hela tiden i stolsits. Den passade inte mina låååånga överskänklar heller.

Så jag bytte in den emot en Globus Clic dressyrsadel, som låg som en smäck på Flora och var till en början ganska okej att rida i. Tills jag insåg att den också var för "liten" för mig som är så lång, så då började sadelletandet åter igen. Nu landade jag däremot på en Wintec Isabell Werth som har varit min trogna vän i över ett års tid. Som jag älskat den sadeln!!
Superskönt säte, man sitter som i en skål och stooora sköna stöd. Precis dom förutsättningarna jag då behövde ha i en sadel för att kunna lära mig att jobba Flora rätt.

Efter tids nog så passade inte den sadeln henne längre tyvärr. Den låg i bakvikt och gav ganska mycket tryck längst bak i ryggen pga av att modellen var liiiiiite för rak för henne. Jag satt inte heller optimalt i den längre, eftersom jag har velat börja rida med kortare läder vilket verkligen inte gick för mig i den sadeln. Alls.

Så, ett snabbt samtal till Färjestads Rid och trav och sadelsökandet var i rullning igen. Jag ville ha en sadel där jag kunde både länga och korta stigläderna som jag vill, som passade både mig och Flora. Efter att ha provsatt ca 4 sadlar så fick det bli en Wintec 500 Allround som jag lånade med mig hem för att prova på Flora. Och det låg riktigt fint faktiskt! Tog självklart massa kort och filmer som jag sedan visade dom på Rid och trav, för att få det bekräftat att den faktiskt låg bra. (Även om jag är ganska duktig själv med att veta hur sadlar ska ligga.)

När jag väl hoppade upp så fick den högsta betyg av Florisen. Tror aldrig hon frustat så mycket eller varit så lättjobbad förut. Tidigare har hon behövt ca 15-20 minuters uppvärmning innan hon varit "ridbar" men nu tog det knappt 3-5. Nu ska bara jag ställa om från dressyrsadel till allroundsadel också så kommer allting flyta på som en dans! 🐴

globus esperanza - globus clic - wintec isabell werth - wintec 500 allround

Likes

Comments

Hej på er!

Nu var det snart ett år sen jag var aktiv på den här sidan. Mycket har hänt sen sist. Jag träffade kärleken, vi har flyttat ihop, förlovat oss och ska gifta oss nu i sommar. Kanske verkar hastigt, men vi har känt varandra i fem år och vill vara med varandra. Det bara känns rätt, helt enkelt.

Eftersom jag nu längre inte bor ute på landet hos Flora så har det inte blivit rida-varje-dag som det brukade vara. Jag och Adam (min blivande) är dock ute 3-5 gånger i veckan nu och rider, då han rider mammas häst Estrello. Så nu är vi iallafall igång igen! Och mycket har hänt på bara några veckor. Flora känns bättre än någonsin, och jag känner mig stabilare och mer teknisk på hästryggen än förr. Jag planerar min ridning mer nu. Jag tänker att jag infogar lite bilder från våra senaste ridpass så hörs vi snart igen! Kramisar

Likes

Comments

Flora, Angelica

Hej på er! Det har varit en alldeles för lång, men välbehövlig paus härifrån. Livet har börjat rulla och då blir allting så himla mycket helt plötsligt. Men nu börjar jag få bättre ordning och struktur på allt igen.

Flora har fått vila mycket men nu har vi satt igång igen och jag är mer taggad än någonsin på oss två! Har verkligen en superkänsla, och vill bara komma igång och rida. Igår red mamma och jag en sväng i skogen och det var förvånansvärt varmt ute, fick tillochmed ta av mig till kortärmat! Jobbade mycket på att få henne loss och avslappnad, gjorde snabba byten med ställning från höger till vänster. När vi hade värmt upp lite lång & låg så kortade jag upp henne. Flora jobbade på superbra, så jag kunde tillochmed sitta ner i traven och det var seriöst som att sitta i en soffa! Gjorde mycket snabba övergångar från trav - halt och tvärtom. När vi hade fått in ett bra och behagligt tempo i traven så testade jag att lägga på galoppskänkel och INGEN BAKUT!! Bara tre galoppsprång och sen ett avbrott men gud vad beröm hon fick och överlycklig blev matte. Guldponny ❤️

Likes

Comments