Jag vet inte vart jag ska börja, men nu är iallafall nyårsafton snart här. En dag som för många innebär raketer, smällare, bubbel och god mat.

Men hur många tänker egentligen på djuren? Dem stackars djuren som inte har någonting att säga till om. Alla fåglar som blir vettskrämda, alla små harar som i panik lämnar sina hålor, eller på rådjuren som stod så fridfullt och betade på gärdet, men som helt plötsligt far iväg åt alla håll, listan kan göras lång.

Kommer ni ihåg förra nyårsafton när hästen Helge, helt utan förvarning försvann tillsammans med sin kompis, som tur var kom tillbaka blev rädda för raketerna.
Men vad hände med Helge? Jo han kom aldrig tillbaka. Han blev så rädd att han sprang över isen, som brast. Hur rättvist är det, att en häst som inte har något att säga till om mister livet pågrund av vårt nöje!

Såklart ska man få skjuta raketer och smällare, men inte nära djuren, på nyårsafton SKA alla skjuta på den angivna tiden 00.00.
Vad tror ni? Kan det bli en bra nyårsafton utan alla raketer? För mig är iallafall den bästa nyårsafton, när klockan slår 12 att kunna njuta av tystnaden, och veta att djuren mår bra!

Såklart ska dem med intresset få skjuta, enligt mig i måttliga mängder och på den angivna tiden. Smällare är inte bara dåligt för djuren, utan även för miljön...

Jag kan med gott samvete lämna hemmet och veta att hästarna är trygga, lampan tänd, radion på och att dem har varandra. Det här blir VillVinnas första nyår och jag hoppas att den blir så bra som jag hoppats!!

Skjuter ni smällare på nyår? Isåfall när och var?


- Moa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments