Information, Tips För stalkning

Jag tänkte fördjupa mig i hur man kan kartlägga personen via sociala medier. 99% av sveriges befolkning använder facebook, instagram, linked in eller något annat forum för att hålla kontakt med andra människor. Först och främst kan vara bra att känna personen man vill ta reda på info om. Är hen bra på teknik och har koll på sina konton? Vet denne vad Private surfing är för något eller webhistorik?

Få tillgång till facebook eller mail så har du nyckeln till allt och lite därtill. Mycket är kopplat till just facebook och mer eller mindre allt till dennes mailadress. Men hur ska du gå tillväga för att få tillgång till tex facebook. Låt dem använda din telefon eller dator. Idag är vi alldeles för slarviga med att logga ut.

Ha i åtanke att du KOMMER att bli besviken när du väl är inne och får reda på sanningen.

Instagram är kanske inget som man loggar ut och in på regelbundet så den nöten är lite klurigare att knäcka. När hen är i duschen finns det eventuellt en chans att scanna lite snabbt. Sedan finns det chans att hen har en sufrplatta med redan inloggade konton. En gammal telefon som ligger och skräpar i nån garderob? var kreativ!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tips För stalkning
1. Börja med dig själv.

Börja med dig själv och ge dig ett alter ego. Starta upp en mail/facebook/blogg kanske ett kontantkort också. Oregistrerade kontantkort går inte att spåra men operatören kan se vart och när du använde det. Hursomhelst vill vi iallafall inte bli påkomna och var noga med att inte lämna spår som kan leda till dig utan till ditt alter ego.

2. Använd dig av sökmotorer och sociala medier.

Sök på personen du vill veta mer om, men var också smart i ditt sökande. Har personen ett vanligt eller ovanligt efternamn/förnamn? Testa att lägga till staden hen bor i eller kommer ifrån så kommer du garanterat att hitta något som relaterar till personen. Sociala medier är också enkelt att söka upp och kanske även se vart och när hen var igår.

3. Brottsregistret 

​Detta kan vara rätt intressant faktiskt. Vem gillar inte lite smarrig information om personen är lite olydig? Det är enkelt att kolla upp om personen är dömd utan att det kostar pengar, det är även möjligt att få läsa domen gratis om du vet vilken tingsrätt personen är dömd i. Annars finns siten Lexbase.se som kan ta fram domen åt dig för en summa. Sidan har en hel del bra funktioner med tex kartsök.3 tips för nybörjaren.

Happy hunting.

Likes

Comments

Tips För stalkning, Tips för att skydda sig, Information
Vi har alla varit där...

Alla har olika anledningar till att stalka en eller flera personer. Svartsjuka, intresserad eller så är det kanske någon som har inflytande på ditt liv och någon som du helt enkelt skulle vilja veta mer om. Dessvärre så har det blivit både enklare och svårare på samma gång att Stalka någon med hjälp av sociala medier men det är också svårt då personer har blivit mer upplysta om hur man skyddar sig mot omvärlden. Men än finns det en hel del sätt att få reda om en persons privatliv mer än denna själv berättat.


Det kommer finnas en del olika kategorier som kommer hjälpa er att navigera efter det som ni söker. Eftersom detta kan vara ett känsligt ämne så kommer jag också förbli anonym, men kommer också dela med mig av egna erfarenheter.

Kom ihåg att när man stalkar någon så kartlägger man någon annans liv. Man agerar inte och förstör inte för någon annan, det går oftast att spåra upp IP-adresser och har man gått för långt så kan en polisanmälan komma som ett brev på posten.

Har ni egna erfarenheter så får ni givetvis också dela med er och berätta hur ni gått till väga, du kanske har bra tips eller kanske själv har blivit utsatt? Kommentera gärna och berätta.

Happy hunting.

Likes

Comments