Ideal

Välkommen till min blog.
Jag tänkte försöka berätta om mitt liv, när jag har tränat men alla mina viktminskningar som aldrig blev hållbara.
När jag var mindre så gick jag på jazzdans, hiphop, spelade bandy på is, jag red i flera år, jag simmade och tävlade i ett par tävlingar.
Redan som 8 åring vägde jag redan för mycket. Ungefär samma år som mina föräldrar skiljdes och min pappa träffade en ny, så blev jag i tvingad Brantnings pulver. Fick höra av min pappas dåvarande fru då jag prövade ett par snickarbyxor, jag kände mig så fin! När hon fick se mig sa hon till mig att direkt ta av mig snickarbyxorna och klä på mig. ”-Du ser stor ut som ett hus”.

Vad ledsen nybliven 9åring som jag var. 😢😞

.

Min pappa har aldrig gett mig något beröm, inte när jag berättade att jag var gravid första gången. Det enda han sa ”Vad fan ska du ha ett barn till? -Din bror har inte ens ett. -So What?!

Pappa kom inte ner på dopet, hans bowling var viktigare än hans barn -men främst sitt första barnbarn!

När mitt första barn är 9 månader gammal, så säger min bio. bror inför alla ink. min man ”budda” som ”Micheline” till mig än mitt namn.
Jag vet inte riktigt när min enda blods äkta syskon, blev så kall, elak och total avsaknad att ens respektera mig -sin lilla syster som hon är.

Även 10års mobbning med allt som hände hos min pappa, har naturligtvis satt spår. Även att växa upp med en mamma som då mådde väldigt dåligt och jag fick tidigt bli vuxen.


Mitt liv har ständigt bestått att duga.
Bli omtyckt för den jag är.
Att det jag gör är lika värt.
Att inte sticka ut, att göra allt för att försöka men även behålla alla mina försök som viktnedgångar genom mina ca 30 år som jag har kämpat med min vikt.

Jag har prövat viktväktarna, lchf, dietist kontakt under ett par månader, äta viss antal kcal/dag enligt dietisten, pulverdiet, försöka äta mindre portioner. Sluta äta godis. Medicin zenical ofantligt många gånger men inte hjälpt mig.
Jag lyckades gå ner då jag åt 1600kcal/dag, men lyckades inte behålla den vikt efter 2 missfall, 2 utomkvedshavandeskap, 19 hormon behandlingar, 1 cellgiftsbehandling, flertals operationer som skrapningar. 2 IVF Behandlingar.
Jag har motionerat promenader som försök till jogg. Jag har gått på zumba, gym, boxning, kickboxning, cirkelpass med mera.

Jag har bett min läkare om hjälp, vad finns det mer att pröva på? -inget, men zenical kan jag skriva ut.
Läkaren skrev remiss till överviktsenheten, men avslag.
Jag gjorde i mars en egen remiss till överviktsenheten om operation, men men mitt BMI på 38 var för lågt.
Jag har en heldel smärtor av min övervikt.

I slutet av Maj började jag googla på privata aktörer, och läste och funderade innan jag berättade för min man.
Men en dag då berättar jag för han, då barnen inte hörde. Han lyssnade och tog sig till det.
Efter någon dag pratade han och jag vid matbordet då barnen ändå hade lämnat bordet.
Han säger ordagrant; Jag vill nu inte låta elak, men har tänkt på vad du har berättat och jag har sett dig kämpa under så många år, jag har sett hur ledsen och hur hårt det tar på dig då viktnedgången uteblir, eller inte lyckas. Sen med din hälsa och vi inte blir yngre, så om du vill så kolla upp någon klinik, och kontakta dem om de skulle godkänna operation om vi betalar den själva.

Sagt och gjort...


Jag mailade en viss klinik, sen fick jag ett samtal med en kirurgiska telefon, sen mailat igen, för att idag den 11 juni 2019. Så har jag fått svar på det jag har funderat på, det jag har vart rädd för, och berättat om de problem som jag har med kirurgen. Men allt är upprätt och klargjort idag. Så idag har han satt upp mig på operationsdag, och besöks dagen och tiden har jag också kvar.

Detta är ett redskap, det finns risker.
Jag kommer tillsammans med redskapet få ändra mitt liv och vanor för resten av mitt liv.
Jag har som mål, att går operationen bra utan massa biverkningar eller problem att jag kommer efter sjukskrivningen, så fort jag får klartecken kontakta min Actic ställe. Även kolla upp vad egen PT kostar för att få hjälp med rätt träning för att nå kondition, viktminskning, men även återfå mer muskler. Då jag har vart skadad i två och ett halvt år, då jag blev ”offer” att bli skadad och bilen blev skadad på motorvägen. Den som vållade första olyckan var en som smet, den som blev prejad på 120km/h motorväg hens kofrånt och andra delar samt lera och stenar kom flygandes mot min bil som slungandes i sidled. Jag får revbensfraktur, Whiplash (WAD II), jag har fortfarande bestående rörelse inskränkningar vad de gäller min högra arm samt nack och skuldersmärtor.


Mitt i allt det helvete som jag har gått, och går igenom. Men där även hela familjen blivit drabbade de 2 första åren främst, så hoppas jag att K A R M A redan har funnit den som kallt fortsatte i sin svarta utländskregistrerade BMW:n.


#gastricsleeve #gs #privatvård #förändring #kost #träning #barndom #oälskad #mobbad #operation #pt #actic #börjaträna

Gillar

Kommentarer