Fotograf Erik Johansson


Erik Johansson föddes 1985 utanför en liten stad som heter Götene. Han växte upp på en gård med sina föräldrar och två systrar. Han har ritat så länge han kan minnas. Den var på grund av sin mormor han började måla för hon var målare. Fick även intresse av datorer tidigt i livet. Han fick sin första digitalkamera när han var 15 år, som öppnade en helt ny värld för honom. För att han var intresserad av datorer och datorspel började han leka med bilderna och skapa bilder som inte finns i verkligheten.

Han hittar sin inspiration från allt omkring honom. Allt han ser i sitt dagliga liv. Han ser världen från ett annat perspektiv. Han får mer inspiration från målningar än från bilder och det finns mycket på nätet.


Jag valde honom för att när man ser på hans bilder ser man världen ur ett annat perspektiv. Dom är väldigt fina och roliga.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Bildprojekt, VT-15 Suzanne Svensson, 9A

Projekt ”känsla”:

Det första projektet skulle vi välja var en känsla. Jag valde rädsla/skräck. När jag valt känsla så frågade jag Alexandra om hon ville vara modell för mitt bildprojekt. Hon svarade ja och var mycket glad över det! Min idé var att jag skulle få fram känslan rädsla genom bilden. Meningen är att Alexandra är rädd för något och vill skrika ut och springa därifrån men någon håller fast henne.

Den första bilden blev för mörk och då provade jag att lägga in ett ljusare lager av vitt filter i Fotoshop men det lyckades inte, bilden blev för ljus. Sedan provade jag att ta ett grått filter istället och då blev den bra.

Det andra projektet inom känslan rädsla målade jag en bild med akvarellfärger. Jag sökte på Google.se efter ”rädsla” och hittade en bra text. Jag skrev ut texten och ville göra den till graffitti. Fredrik ville att jag skulle lägga till en bild och då hittade jag en bild på Google.se som jag tyckte var fin. Jag skrev ut bilden på genomskinligt/plast papper och sedan började jag skissa av bakgrunden. Efter det färglade jag den med akvarellfärger och lade till alla detaljer. Sedan tog jag texten över bilden och skissade över texten och målade texten i svart.

Projekt ”gestaltning”:

Jag ska gestalta Emelie. Vi bestämde tillsammans att gestalta varandra i ett rum. Rummet är blått med Emelies favoritsaker på väggarna. Tavlor på väggarna med hennes favoritband ”Five SOS”, hennes två hundar och en innebandyboll. Likes

Comments

Hej förlåt att jag inte har så aktiv på bloggen 23/4 nu har jag börjat med mitt tredje projekt jag skall gistalta Emelie vi bestämde att göra en gissning i ett rum med hennes favorit saker 30/4 är nästan helt klar med alla projekt bilden

Likes

Comments

Förlåt att jag inte har kunnat skriva på bloggen men nu skriver jag det jag har missat.

12/2: jag började då med nytt projekt. det jag gjorde innan var rädsla. med den bilden gjorde på Photoshop. det som blev fel var att den först blev de för mörk och sen för ljust men jag testade och ta bort olika lager tills jag blev nöjd. Jag tycker att bilden visar att hon för söker att skrika men kan inte för hon är så rädd för att göra det.

19/2: jag letade efter vad jag skulle göra som nästa projekt. jag hittade en text som jag tyckte va bra. Som jag ville göra som grafitti men. Så tyckte jag eller mer du Fredrik att dey blev lite tråkigt med bara en text. Så hittade jag e fin bild som passar in på temat. som jag började skissa på.

26/2: senast vi hade bild så började jag med att måla skissen med pastellfärger( eller var det nu heter)

ja så långt har jag kommit i mina bild projekt. hoppas du är nöjd med min lila utvärdering ;)

Likes

Comments

jag har gjort känsla rädsla min bild före steler en som vill skrika men hon kan inte. först blev den för mörk och sen för ljus men i slut endan blev det bra
Likes

Comments

jag valde att temat känslor. jag känslan rädala

Likes

Comments