Header

.... samlade SSU in totalt! 62 tusen skramlade vi in här i Linköping FYSISKT och 40 tusen samlade hela ssu nationellt in via vår digitala bössan. VI VANN! Så himla sjukt! Vårt mål var 85 tusen kronor men vi fick in 103 TUSEN KRONOR. Lyckan är obeskrivlig!

Tack till vår ombudsman Erica som planerade allting, tack till alla kommuner i Östergötland och nationellt som kom och hjälpte till, tack till alla medlemmar i SSU och TACK till alla som la pengar i våra bössor!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag (Bea till vänster), Lisa och Joe befinner oss i Lambohov just nu! Vår digitala bössa ligger på över 30 TUSEN KRONOR medan Muf's bössa ligger på ca 6 tusen kronor. Nu vinner vi detta! Bössorna är fyllda och tunga.

Likes

Comments

Snart börjar musikhjälpen och vi är redo! Vi har människor över hela Linköping som skramlar in pengar idag, let's do this!

Likes

Comments

Idag serverar LO ärtsoppa och vi står under samma tält! Vi har dock pepparkakor och kaffe samt godis som vanligt. Komsikomsi!

Likes

Comments

Hej där! Jag heter Erica Nåhdin och är 20 år, kommer från Åtvidaberg i Östergötland. Idag har jag fått äran att gästblogga här på SSU/Spartacus nya blogg. Himla roligt!


Om några månader har jag varit aktiv i SSU i fem år. En fjärdedel av mitt liv närmare bestämt. Enda sen den dagen jag smsade in mitt medlemsskap har jag ständigt varit en aktiv medlem. Jag minns tiden så väl då när jag gick i nian på högstadiet. Gymnasietiden kom och jag märkte mer och mer att jag gillade organisering, både i vår SSU-klubb i Åtvidaberg men också i och utanför skolan. Jag och min bästa vän Olivia var engagerade i allt möjligt och skapade projekt efter projekt. Oavsett om det var att anordna föreläsningar på skolan, starta upp skolklubb där eller om det var att planera en stor överraskningsfest på fritiden. Jag visste att jag hade hittat rätt när jag gick med i SSU 2011 eftersom jag utvecklade min personlighet & kunskapsnivå oerhört mycket.


2013 valdes jag in som ledamot i SSU Östergötlands distriktsstyrelse och jag var så glad. Sedan kom supervalåret 2014 med EU-valet i maj samt kommun-landsting-riksdagsval i september. När EU-valrörelsen var igång var jag nog som mest inaktiv eftersom jag själv dansade bal och skulle snart ta studenten. Inaktiviteten dog snabbt när jag sen blev anställd som valombudsman mellan 1 augusti-30 september. JÄVLAR vad rolig valrörelsen var. Jag hade fantastiska kollegor, fick bevittna en socialdemokratisk folkrörelse for real och känna så mycket lycka, vrede, stress och nervositet inför den 14 september. Vi vann ju nästan i alla fall. Valrörelseminnena kommer jag bära med mig länge länge... ❤


Kort senare fick jag började som distriktets ombudsman på heltid. Och idag har det gått ett år och 17 dagar sedan min anställning började!


Jag är alltså den enda i distriktet som är anställd för att uträtta ärenden, fixa i princip allt administrativt, planera och organisera mycket av all verksamhet, stötta kommuner och klubbar, ge medlemmar och förtroendevalda de verktyg och förutsättningar de behöver för att hela tiden utveckla deras engagemang och verksamhet samt hålla en övergripande översyn av hela distriktet. Med detta förklarat kan mitt jobb innebära allt från att koka kaffe, köra bil, kampanja, hålla föreläsning till att sitta på kontoret, hålla möten och skicka ut massa information. Jag gör allt möjligt under arbetstiden och för att klara av den pressen är struktur, framförhållning och minnesanteckningar A och O, varje dag. Jag älskar mitt jobb! Men ibland är det påfrestande & sjukt stressigt periodvis. Jag vill passa på att tacka alla fantastiska medlemmar vi har som finns där för organisationen, som har ett gränslöst politiskt engagemang i vått och torrt och som alltid är hjältar för vår folkrörelse. Det är ren kärlek att få träffa alla er under min arbetstid och även se alla politiska förändringar som SSU åstadkommer!


Den här veckan jobbar jag för fullt under SSU & Spartacus kampanj "Tillsammans för Musikhjälpen". Vi håller hus i vårt tält i St-Larsparken eller på Trädgårdstorget varje dag och på LÖRDAG tävlar vi mot MUF i vem som kan samla in mest pengar till Musikhjälpen. Så jävla fett!


Om du som läser fortfarande inte är medlem i Sveriges bästa ungdomsförbund, bli det! Jag lovar att du inte kommer ångra dig. Ta hand om er och kom ihåg att skänka pengar till MH! Bästa hälsningar, Erica Nåhdin

Likes

Comments

Återigen finns vi här på St Larstorget! Skänk pengar till musikhjälpen, bli medlem, samtala eller kampanja med oss! Här har vi det mysigt med värme, lampor och musik. Vi kanske bjuder på lite dans också om ni har tur. ;-)

Alessio, Charlie, Crille, Bea och Erica är på plats här. 👭👬👫

Likes

Comments

Gissa vad som händer på Lördag? Jo, det kommer att finnas en tävling mellan SSU och MUF! Tävlingen sker varje år och hittills har vi vunnit, såklart. I år ska vi vinna IGEN och visa att vi kan samla in mer pengar än MUF!

Tävlingen går ut på att båda förbunden samlar in pengar till musikhjälpen under 3 timmar. Det förbund som samlar in mest vinner! VILL DU VARA MED? Klart att du vill det! Vi behöver vara många och vi behöver vara starka i denna tävling. Vårt mål är att samla in 85 TUSEN KRONOR! Just nu är vi minst 30 personer och flera kommuner kommer att besöka oss och hjälpa till under tävlingen. Det är viktigt att vi kämpar hårt som sagt!

Tävlingen är alltså på lördag den 19/12 mellan 12:30-15:30. Vi kommer att kampanja runt om i Linköping dessa timmar fysiskt men det kommer även att finnas en digital bössa (inte den som vi har just nu, utan en separat så att vi inte fuskar) som man kan skänka till! Om man inte kan vara med fysiskt så är det bästa att skänka via den digitala bössan!

Om du vill vara med så kontakta vår ombudsman Erica Nåhdin på erica.nahdin@ssu.se ELLER på 0702900278! Alla är välkomna. <3


Likes

Comments

Nu står vi här på St Lars torget och samtalar med människor! Otroligt kallt men vi kämpar på! Kom och snacka med oss. 💪🏼

Likes

Comments

Nu är vi på plats här på Musikhjälpen! Även medlemmar från Norrköping och Finspång besöker oss idag, så det ska nog gå bra ikväll. Om 15 minuter uppträder Zara Larsson och inviger Musikhjälpen 2015! Efter det kampanjar vi på S:t Larst torget! Ses där!

Likes

Comments

Woooho! Nu finns inte SSU och S-Studenter i Linköping only, utan nu finns vi även här på nouw! Ypperst roligt att vi har uppgraderat oss och kommit in i blogg-livet, det var dags!

I alla fall, vilka är vi och vad gör vi egentligen? Jo, ni har säkert hört talats om sossarna eller hur? Vi är deras ungdomsförbund men vi är inte bara det, vi är Sverige's BÄSTA och VIKTIGASTE ungdomsförbund! Vi driver politik av unga för unga som verkligen gör en skillnad i vårt samhälle. Man kan säga att 3 saker vi står för är; frihet, solidaritet och jämlikhet.

Okej, så nu vet ni att vi står för frihet, solidaritet och jämlikhet. Men vad gör vi egentligen? Jo, vi gör en himla massa här i SSU och S-Studenter Linköping! Vi har onsdags- och torsdagsmöten varje vecka, seminarium, filmkvällar, pizzakvällar, fotbollsturneringar, kampanjer och skolbesök på olika skolor runt om i Linköping. Vi är ett politisk ungdomsförbund men vi har även roligt, så om du är taggad på att joina och vill göra någonting roligt så är det bara att hojta till! Vi finns till för de unga, för att vi ska kunna nå ett bättre samhälle tillsammans samtidigt som vi har otroligt roligt tillsammans. Här kommer ni att kunna se de olika saker vi gör!

Imorgon börjar Musikhjälpen här i Linköping och vi planerar att finnas på plats VARJE DAG! Denna blogg kommer att live-bloggas ifrån så att ni är med oss hela tiden. Det som kommer att komma upp är lite uppdateringar om hur det går samt så kommer folk att kunna gästblogga om de vill! Det låter nice, right?


Här gick SSU i Stockholm's Pride år 2014! Linköpingsbor var självfallet på plats!

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw