Det är lätt att säga att mitt mål i livet är att resa, vi alla vill de på ett eller annat sätt och många av oss har gjort det någon gång eller kommer att göra. Men de jag vill är att se sånt som även fotografier har svårt att visa. Jag vill känna hur det känns, höra vilka ljud en ny plats ger ifrån sig och välkomna helt nya upplevelsers sätt att sätta spår i mig.
Byta ut frukostmackan mot en solmogen nyplockad mango, byta ut de betongbitar vi kallar hus och se hur betong kan formas på andra platser. Jag är här nu och jag tänker ta mig friheten att leva mitt liv där jag mår som allra bäst.

Jag välkomnar Australien med öppna armar. 24 Januari händer det.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fröknäcke jag gjorde igår, varmt citronvatten, mandlar, blåbär och hallon. Inte säsong men så gott, ibland får man unna sig.

Såklart en efamol och fyra spirulina på de också! Godmorgon🌟

Likes

Comments

Målet för det som är kvar av November var att läsa fler böcker så igår började jag. Idag är jag klar, tack storytel.


Romanen "Glöm mig" av Alex Schulman blev först på tur, dels eftersom det var en av dom som bara stod på hyllan och lyse med sin önskan att bli läst men även för jag hört från lite olika håll och kanter att den ska vara ganska bra. Det var den också. Alex i sig kan jag ingenting om, vet knappt hur han ser ut. Så jag blev förvånad över hur mycket jag nu vet om en person jag inte ens skulle känna igen på stan. Modigt enigt mig! Skulle man själv våga öppna upp sig sådär?

En vacker berättelse om hur livet kan vara. Hur livet också är för medmänniskor runt om oss, både med alkoholismen och anhörig till alkoholism. För det är inte bara personen med flaskan det kretsar kring utan också alla dom fina själar runt omkring. Att ibland behöva bära någon.Likes

Comments

Erkänn att du också saknat detta

Likes

Comments

Att förlora sig själv kan vara bland de jobbigaste om inte de värsta. Frågor som vem är du och vad vill du göra i livet kan kännas omöjliga att besvara. Och när den känslan kommer sig krypande eller som ett hårt slag i ansiktet är de dags att agera. Idag agerade jag.

Jag skrev en lista på sådant jag vill ha mer av i mitt liv denna kommande vecka: läsa de böcker jag köpt som bara väntar på hyllan, träffa en vän - de var allt för länge sen, aktivera mig fysiskt - även om de är lite.

Jag är redo för den här förändringen. Jag ser fram emot den

Likes

Comments

Fjärde gången jag är här och hittat alltid nytt att utforska. Nya restauranger, ställen att ta en drink på och mysiga promenadgränder!

Likes

Comments

Skulle vi bara totalt kollapsa efter vetskapen om vad som kommer att ske eller skulle de efterlängtade lugnet äntligen falla på plats då saker och ting möjligtvis får sin verkliga storlek. Som en backpacker på sin hitta-mig-själv-resa i Typ Asien skulle ha sagt ”man inser vad som egentligen spelar någon roll.”

Och undra vad som hade hänt om bara en person kunde se in i framtiden och jag undrar vad de hade blivit för skillnad om alla kunde det.

Frågor man inte riktigt kan få svar på - i know. Men det är kul att vandra iväg i tankarna. Spekulera och undra.

Likes

Comments

"Det ligger i tankens natur att vandra iväg. Att vara mindfulness betyder inte att du kommer sluta tänka på det förflutna eller framtiden, men det kommer göra dig medveten om hur lätt dina tankar far iväg från nuet och hjälper dig ta tillbaka medvetandet." - Remente appen

Likes

Comments

Att vara i nuet. Tillåta sig själv vara och befinna sig i nuet. De som vi alla hör om ska vara så himla bra men tydligen sällan gör. Jag har bestämt mig för att testa just de nu och ett tag framöver för att se vad de kan ge mig. Om det ens kommer ge mig någonting, är det här någonting jag kommer kunna bemästra eller är det för svårt? Hur gör jag egentligen?

Hittills har jag använt mig utan guidad mindfulness från Youtube och appen Remente som vägledning in till en del av Universeum jag egentligen redan snuddat på men inte helhjärtat tagit till mig. Jag känner att det här kan bli ganska spännande och lärorikt, även om de mot all förmodan inte fungerar på just mig så är det en möjlighet att utforska och lära känna mig själv bättre.

Men vad är då mindfulness? För att göra historien kortfattat så är mindfulness enligt experter och internet, "Medvetet närvarande i nuet". Observera och ta till sig nuet utan att döma eller lägga till/dra bort någonting. Se verkligheten som den är och vara okej med det. Acceptans är något man stöter på mycket inom mindfulness och ska jag vara helt ärlig så ja, de kan vara bra att öva på hos mig.
Följder av att inte leva i nuet kan kännas igen i stress, förvirring och oro eftersom vi ofta lever i de förflutna eller framtiden. När vi ältar eller grubblar över saker, är de ofta om det förflutna. När vi oroar oss, är de ofta om framtiden. Vilket i sig är rätt dumt eftersom inget av de kan vi påverka. Det som har varit har varit, det som händer händer.

Men man ska inte känna skam, skuld eller misslyckande för man inte lever i nuet. Med dagens alla distraktioner och pockande på vår uppmärksamhet är det svår, fast är det inte då vi borde leva mindfulness. Iallafall försöka.

Likes

Comments