Vårt hem

Vårt uthus som jag målade nu på sensommaren/hösten. Blev såå fint med Italienrött och guldockra på dörrarna. Bara fönstren kvar nu..

En detalj från vårt vardagsrum. Kannan är Arabia och tillverkades någon gång mellan 1949-1964. Växten i den fina kannan är en avokado.

Här är vårt romantiska sovrum. Det här rummet blev färdigrenoverat till min 18-års dag. Tänk er lyckan när jag hittade detta golvet under en sprucken plastmatta.

En marmorbricka vi har i vårt kontor. Knogjärnsmuggen är Benjamins och den har jag fyllt med endast svarta pennor för att undvika att det ser rörigt ut.

Lite olika delar från vårt fina hem. Jag är såå lycklig att jag haft turen att få bo här. Ifall någon är nyfiken flyttade vi in i mars 2015 och sen dess har vi renoverat köket, ett sovrum och påbörjat bygget av en liten wc på vinden.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mina tankar

Bilderna är från pinterest.


Såg en sån här bakvänd before I die för ett tag sedan och tyckte det var en jätte rolig grej. Så jag ville göra en jag också. Vet dock inte om dessa är något speciellt på det sättet men det är saker jag gjort i varje fall. Testa göra en bakvänd before I die du också!

Likes

Comments

Förra vintern renoverade vi vårt kök, det börjar ju vara ett år sen nu men det känns som igår. Otroligt nöjd med köket är jag i varje fall. Skåpen är lite olika modeller och så men det syns ju inte när de är målade i samma fina grå färg. Övre skåpen och de flesta nedre är 50-tals skåp som vi hittade på findit för 100(!) euro. De är i massivt trä och jag älskar dem.
Något som många har reagerat på är att vi har tvättmaskin och torktumlaren i köket. Och det är för att vårt badrum är för litet och vi inte har möjlighet till någon tvättstuga i vårt hus. Men det passar mig riktigt bra. Ett torkskåp har vi inte heller, delvis för att det inte gick att laga i dessa gamla skåpen och delvis för att jag inte känner att man behöver det. Det är ju bara i Finland man har torkskåp, resten av världen klarar ju sig utan så varför skulle inte jag?
Bänkskivorna har vi faktiskt lagat själv med virke från Benjamins släkts skog. Tyvärr blev den längsta lite vind men jag tycker helt ärligt det är lite charmigt. Det är ju hemlagat, då behöver det inte vara perfekt. Hursomhelst så renoverade vi upp vårat kök billigt med hjälp av min pappa och Benjamins pappa. Det blev större, ljusare och helt klart mer min stil. Ifall jag hittar några före bilder kan jag publicera dem någon gång.

Likes

Comments

Vårt hem

Någon gång under senaste tiden har jag fullkomligt snöat in mig på blåvitt porslin. Dessa bilderna är från mitt vitrinskåp, som till största del är fyllt av blåvitt porslin. På bilderna ser ni bland annat Arabia Maisema, en modell av Arabias Suomi100 muggar och en Rörstrand kopp. Hur fint är inte blåvitt porslin alltså?


Likes

Comments

Mina tankar, Vårt hem

Det är 26 oktober och det har snöat sen igår kväll. Första snön och den är kvar ännu ett dygn efter att första flingorna föll, och inte lite snö heller det är ju helt vitt ute. Kanske det blir en ordentlig vinter i år?

Vi är i varje fall inne i värmen och eldar för fullt i kaminen. Det är nog något av det bästa med hösten och vintern, när man får elda och njuta av värmen. Ikväll ska vi äta köttsoppa på älgkött och mysa ner oss med massa ljus och kanske en tekopp. Bästa man kan göra en vinterdag!

Likes

Comments

Mina tankar, hand made
För någon månad sedan testade jag för fösta gången laga tvål hemma. Vilket jag tyckte var jätte roligt! Min tvål gjorde jag med färdig glycerinmassa som jag köpte på ekosoppi i Vasa, och doftsatte den med lavendel. Den mörkare tvålen innehåller vallmofrön och den ljusrosa Himalaya salt för att de ska vara lite exfolierande. Jag kommer helt klart göra mer tvål hemma igen!

Likes

Comments

Mina tankar
Hej jag är Sarah, jag är 20 år, men ibland känner jag mig som 65 och ibland som 10. Jag bor med min fästman och våra tre katter uppe på en backe i Solf. Jag är nöjd med mig själv och mitt liv. Men ändå har jag ångest.

Hösten 2014 påbörjade jag min utbildning på YA, jag ville bli målare. En treårig utbildning, grundexamen inom ytbehandling. Men jag är fortfarande inte målare. I början på 2016 tog jag ett uppehåll i studierna, och på sommaren blev jag sjukskriven. Och det har ja varit enda tills i höst. Då fortsatte jag med mina studier där jag lämnade. Jag lider alltså av psykisk ohälsa, vilket kan vara väldigt jobbigt ibland.

Men vad gör jag när ångesten inte tar över vardagen? Jag älskar inredning, jag samlar på gammal Arabia, jag njuter av att stå i köket och laga mat och baka, jag säger inte nej till en pysselstund och jag är rimligt intresserad av skönhet och sånt.

Här i bloggen tänkte jag skriva om min vardag, hur jag mår och vad jag gör. Blandat med sånt jag tycker är roligt, som t.ex. inredning. Jag hoppas kunna inspirera någon genom bloggen. Välkommen!

Likes

Comments