8 saker att göra i centrala Auckland!

Detta inlägg är i samarbete med AuPairCare. Är du intresserad av att bli au pair?

Anmäl dig här och få 500 kr rabatt på din programavgift! (Rabatten gäller endast för ansökningar till USA)


Jag tänker att vi rivstartar bloggen med 8 saker att göra i Auckland. Som Nya Zeelands största stad finns det ett stort utval av aktiviteter att göra, både med och utan värdbarn. När man först kommer som au pair till Nya Zeeland så landar man i Auckland för två dagars orienteringskurs. Det flesta au pairer stannar sen i Auckland hos sina värdfamiljer. Det gör att de finns ett stort nätverk av au pairer i hela staden, både i förorterna och i centrum.
1. Auckland Museum är ett stort turistmål som lockar alla möjliga typer. Det finns verkligen något för alla, historia, vetenskap, Maori, konst och såklart en stor barnavdelning. Mycket av museet handlar om Aucklands och NZs historia och i det ingår självklart Maori kulturen. Kom och se en traditionell maori föreställning med dans, Haka, traditionella vapen, språk och en oförglömlig atmosfär! Det är även gratis för som som bor i Auckland, så se till att ha ’proof of address’ med dig.


2. Auckland Zoo är älskat av alla. Ett stort, fint och lärorikt ställe där du kan ta med både kompisar och värdbarn. Det finns allt från Kiwi fåglar till elefanter, men man får ju inte glömma strutsarna eller zebrorna. Glöm inte att titta in i butiken påväg ut, perfekt stället att hitta bra presenter!


3. Shoppingsugen? Då ska du åka till Newmarket. Ett perfekt område med ett stort utbud av butiker längst Nuffield och Broadway gatorna. För att inte glömma shopping gallerian Westfield med flera våningar av allt man kan tänka sig. Efter en lång dag av shopping, stanna kvar till kvällen och ta ett glas vin på en av gallerians rooftop barer/restauranger.


4. Se till att åka förbi Misson Bay när du är i Auckland. Ett mysigt ställ med en lång fin strand, perfekt för en dag i solen med glass och kanske en tur i hyr kajaken? Stranden har också en fantastisk vy över Rangitoto berget (som för övrigt är en trevlig hike). Utöver de finns de ett gäng restauranger samt en bio i området.


5. Maritime Museum är ett marinmuseum som har med allt med båtar att göra. Det finns en stor historie avdelning där du kan se hur maori folket tog sig över vattnet, till dem nyaste racerbåtarna. Om historia inte är din grej så kan man även boka en tur på en segelbåt och uppleva båtlivet själv. Med ett gäng andra gäster åker ni ut i hamnen ända till Harbour bridge och tillbaka. Se till att hålla utkik för bungee jumping från undersidan av bron.


6. Varför inte ta en minihike upp till Mount Eden. En urgammal vulkan som nu förtiden funkar toppen som ett utsiktsställe över Auckland. Här kommer du garanterat få den bästa skyline selfie i hela Auckland!


7. Intresserad av att upptäcka staden? Gå längst Queenstreet och se en mängd olika butiker, restauranger och tjänster. Fördelen med att ha en mångkulturell stad är att du kan gå längst gatan, in på en autentisk sushi restaurang, för att sen passera en irländsk pub för att sist hamna vid en gelato cafe. Området Britomart har något för alla!


8. Auckland Art Gallery är ett måste, speciellt om du är de minsta intresserad av konst. Med roterande utställningar och en imponerande barnhörna är det inte konstigt att folk fortsätter att komma hit gång efter gång. Det finns båd ny modern konst, kända som okända konstnärer samt historisk konst och maori konst.


Det finns självklart oändligt många saker att göra i Auckland, dessa är endast några få av de mest populära aktiviteterna i denna fantastiska stad. Håll utkik för Auckland har en mängd ’hidden gems’ ställen att erbjuda!


Detta inlägg är i samarbete med AuPairCare. Är du intresserad av att bli au pair?

Anmäl dig här och få 500 kr rabatt på din programavgift! (Rabatten gäller endast för ansökningar till USA)

Gillar

Kommentarer