Veckans åsiktsinlägg - Tjejers utsatthet ute!


Nu är det Måndag igen och denna vecka så har Fina @skrivochvarglad kommit med ett ämne som hon vill att jag tar upp, och det är nämligen tjejers utsatthet när dem är ute osv.. Jag har aldrig blivit utsatt själv, Tack och lov! Men jag tycker det är helt sjukt, det är sjukt att man som tjej ska behöva kolla sig om axeln inte bara en utan flera gånger, att man ska vara rädd när man går ute sent eller när det är mörkt, ja till och med när det är ljust!! Det är ju inte bara tjejer som blir utsatta utan även killar, men detta handlar om just tjejers utsatthet..

Jag fick ett mejl när jag skrev att jag skulle skriva om det här, och det var från en tjej som varit med om ett överfall och hon ville dela med sig av detta för att hjälpa andra som kanske varit med om samma sak och sen dela med sig av det som hänt henne, och det är riktigt hemskt det som hänt henne, och jag tycker hon är sååå stark, :( Läs igenom texten, det är viktigt! och på detta inlägg vill jag inte ha några "reklam" kommentarer eller "svars" kommentarer!!!

Hon vill vara Anonym..

Här kommer hennes egna ord om det som hände!!

Hej Anonym vad jag har förstått så har du råkat ut för något riktigt hemskt och du ville dela med dig av det just för att varna andra, Kan du berätta lite kort om vad som hände?

Ja, jag var påväg till jobbet 17 januari kvart i 7 på morgonen. Jag gick in på en sidogata, fullt med täthus men så tidigt är gatan ganska tom. Jag registrerade en kille på andra sidan och jag fortsatte gå. Helt plötsligt står Han bakom mig och håller upp en kniv. Jag hann inte blinka innan han stod bakom med kniven mot min hals. Han tryckte mig mot ett hus på andra sidan. Jag höll mig lugn och frågade massa frågor fast mina ben skakade som asplöv. Jag har aldrig varit så rädd i mitt liv. Han tryckte sen in mig i trädgården pa husets framsida. Där inne bad Han mig att dra ner byxorna och tryckte kniven hårdare mot halsen. Där och då tänkte jag att antingen får jag halsen avskuren eller så blir jag våltagen. Han började tafsa på min rumpa. Detta var inget rån förstod jag ju. Men jag sa åt han att han kunde få pengar, allt för att avleda och få bort hans äckliga hand från min rumpa. Han tog pengarna och började tafsa igen. "Nu är jag körd, det Finns inget mer jag kan göra". Då som svar på mina böner kom en kille på min sida av gatan och jag skrek: Hjälp Han har kniv. Killen stannade och mannen som hade mig tog ner kniven och tog istället grepp om mina armar. Jag lyckades snurra runt och dra ut oss på gatan. Jag skrek åt honom att släppa mig och vädjade till vittnet att hjälpa mig. Jag fick fri ena Handen och skrek "jag ringer polisen". Då kom jag loss och sprang hem. Medans jag berättade allt för polisen i telefon. 5 min senare var polisen hos mig och tog DNA på min hud där han tagit. Sen fick jag lämna alla kläder för att DNA testas. Polisen tog fast mannen efter 20-30 minuter då han fanns kvar i området.

Hur känner du nu i efterhand? Jag grät och hade panikångest attacker i flees dagar efter händelsen. Jag kände/känner mig rädd. Jag vågar inte gå ut ensam. Jag tror att alla människor jag ser är paykopater. Jag isolerade mig och har fortfarande ångest attacker nu en månad efter. Jag förlorade all trygghet och självkänsla. Jag känner mig fortfarande äcklad och får panik när jag ser någon som liknar mannen som attackerade mig. Jag börjar känna mig gladare och kommer sakta men säkert tillbaka. Jag har larm på mig och skruvmejsel i fickan. Jag går inte runt med hörlurar och jag undviker mindre trafikerade gator. Men jag kommer aldrig att känna mig 100% trygg igen.

Varför tror du just vi tjejer är så drabbade? Antagligen för att män ser oss som svaga och det stämmer ju i flesta fall. De är starkare & större. Vi har ingen chans om vi inte har vapen eller larm. I vissa fall kanske man inte ens kan aktivera larmet. Vi kan inte heller göra något speciellt för att förhindra en attack mer än vad vi gör. Vara uppmärksamma, undvika mindre trafikerade gator, ha larm, lära oss självförsvar där vi lär oss att använda vår kroppstyrka till försvar. Jag tycker att alla tjejer borde bära larm och att vi lagligt ska få ha förssvars spray eller ett mindre vapen i väskan. I mitt fall hade larm eller spray definitivt hjälpt!

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Jag brukar ha med "läsvärt" i ety inlägg, men detta känns lite för privat för att ta med eller får jag skriva om det också?
nouw.com/bolmgren
ssandraaf
ssandraaf,
Hej, jag har pratat med henne och det är okej att du gör det, Kram
nouw.com/ssandraaf
Josefinnorberg
Josefinnorberg,
Fyfan.... kram till dig tjejen. Kan inte ens tänka mig in i vad du har fått gå igenom ❤
nouw.com/josefinnorberg
ssandraaf
ssandraaf,
Det är inte mig det handlar om, men du kanske menade kram till henne, Men bara för att förtydliga <3
nouw.com/ssandraaf
Netti Starby,
Nä fy vad hemskt och det är helt sjukt att sånt händer. Kramis
starbys.se
natalieelisabeth
natalieelisabeth,
Fy fan va hemskt. Det är sjukt att sånt händer, massa kramar till henne. Vet själv den gången då jag märkte att de var en man som joggade bakom mig mitt i natten när jag skulle ta mig hem och paniken jag kände, som tur är lyckades jag springa iväg och han sprang inte efter!
Men tycker inte vi tjejer ska behöva gå och kolla om axeln ett x antal gånger varje gång vi går ut eller att vi ska behöva bära vapen för att oftast män inte kan bete sig.. Så otroligt tråkigt, men tyvärr kommer det antagligen aldrig ta slut helt... Otroligt viktigt inlägg!
nouw.com/natalieelisabeth
hannalundqviist
hannalundqviist,
men fy vad hemskt! väldigt starkt av den här tjejen att berätta och gå ut med det! Massa kramar till henne!! <3<3<3
nouw.com/hannalundqviist
juliahjelm
juliahjelm,
Sådan ska inte behöva hända. Så himla hemskt, blir äcklad bara av att läsa vad han utsatt henne för. Hon är stark, och att våga berätta om det efteråt är ännu starkare. Styrketränar till tjejen!! <33
nouw.com/juliahjelm
Sofiethufvesson
Sofiethufvesson,
Usch så hemskt! Så modigt av henne att berätta sin historia 💕
nouw.com/sofiethufvesson