SJUK I 3 VECKOR- HELA HÄNDELSEN

Hej på er! och förlåt för jag inte varit aktiv, jag har, och är väldigt sjuk. Detta är en av de värsta sjuktillfällena jag någonsin har upplevt, det började med för 3 veckor sedan att jag fick väldigt ont i halsen snabbt, och på det så fick jag hög feber ( 40 grader)

Jag låg hemma i ett par dagar tills halsinfektionen yttrade sig och blev värre, hela min hals svullnade upp, även tunga och svalg. fullt med blåsor och var i hela svalget, och jag kunde inte ens svälja. Detta innebar att jag väldigt fort blev uttorkad då svälja vatten inte ens gick, så fort jag försökte så åkte vattnet ut ur näsan igen.

Jag sökte då läkarvård efter ca 5 dagar med hög feber och dessa problem, väl hos läkaren så såg dem att jag hade en infektion, men dem sa bara att det inte var halsfluss så det gick då inte att sätta in antibiotika. Jag fick rådet att återvända hem och vila upp mig då inget kunde göras då, men att om det inte gick över så skulle jag komma tillbaka tre dagar senare.

Det gick inte ens tre dagar utan jag tror det gick 1, eller kanske 2 dagar. Jag var nu så dålig att jag inte ens kunde prata, Min sambo ringde in akut då jag nu mera knappt var vid medvetande, och vi fick en akut tid.

Väl inne på mottagningen kunde dem då konstatera att nu var det väldigt allvarligt, efter kontroller så såg dem även att mitt hjärta slog alldeles för fort, detta på grund av smärtan jag hade i min kropp.

Fick ta blodprover och denna gång så kunde dem se på blodproven att jag hade en kraftig infektion, som skulle behandlas med antibiotika. Så jag fick antibiotika och smärtstillande till halsen utskrivet. Dem sa även att har inte halsen blivit bättre ikväll av antibiotikan var jag tvungen att läggas in.

Som tur var så blev halsen bättre av antibiotikan nästan direkt, visst ja hade ont, men jag kunde svälja igen, jag kunde få i mig mat och vatten, febern började även gå ner, så att åka in akut slapp jag som tur var.

Det tog mig 2 dagar ungefär att få ner svullnaden i halsen helt, och jag var äntligen så glad. För jag hade haft ont så länge.

Men det slutar inte där, även om jag vill att det ska sluta där haha. Utan jag reagerar så starkt på antibiotikan jag har fått, då jag fått väldigt höga doser att ta för att infektionen ska försvinna, så jag kräks varje dag i dem där 10 dagarna jag ska äta antibiotika. Jag som redan varit uttorkad sen tidigare blir alltså det igen, febern kommer inte tillbaka och inte heller hals infektionen. Men tänk er att kräkas närmare 20 gånger per dag, och att när man kräkts precis så brukar ju vanligtvis illamående försvinna, men inte för mig, jag har känt ett konstant illamående ända sen dess och kräks hela tiden.

Läget nu är att jag har slutat med antibiotikan, och jag börjar bli bättre. Men jag är väldigt svag, jag känner att jag inte orkar göra mycket alls, bara att ta sig till toaletten är en kamp just nu, kroppen måste återhämta sig enormt efter denna kraftiga infektion. Det är alltså nu 3 veckor sedan ja blev sjuk, och jag är fortfarande inte bra, även om det nu bara kan gå framåt.

Jag har blivit sjukskriven för har ju inte kunnat jobba dessa veckor, men räknar med att vara tillbaka på jobbet i början av nästa vecka, då jag inte vill/orkar vara hemma mer nu.

Jag har en tid inbokad hos läkaren på onsdag då dem ska ta fler blodprover och kolla så min uttorkningen inte drabbat mina njurar och kolla salterna i min kropp eller vad dem sa, jag håller tummarna för att allt går åt de bättre och att njurarna inte är drabbade.

Jag saknar er, jag saknar att vara pigg och må bra. Men SNART är jag tillbaka igen, och WOW vilken energi jag kommer ha efter dessa veckor hemma.

Hoppas ni mår bra!

Gillar

Kommentarer

Bella123
Bella123,
Krya själv ha man nyss blivit sjuk
nouw.com/bella123
tinafalkestad
tinafalkestad,
Men fy vad du varit med om mycket dom senaste veckorna fina du!!😔 Så hemskt att du blev så dålig! Skönt att det börjat bli bättre! Hoppas proverna visar bra med nu!❤️ Vila upp dig och krya på dig riktigt så hoppas vi du blir helt frisk snart! Kram!
nouw.com/tinafalkestad