TISDAG - HEMKOMMEN FRÅN STUDION

Så här glamourös kan middagen se ut när barnen inte är hemma.

Tomatsoppa med pasta, och knäckebröd med ägg. Det är supergott! Men idag äter jag mest för att tömma kylskåpet, eftersom jag blir borta ett par dagar i jobb.

När jag kommer hem så ska jag förhoppningsvis köra igång med nya kostschemat. Så sjukt besviken på att det inte kom enligt plan.

Jag köpte nämligen ett paket via PT-online, 4mån av kost och träningsschema. Jag har verkligen gått och räknat ner dagarna, sjukt taggad.

Efter ett flertal mail, så fick jag igår kväll träningsschemat som är uppbyggt på fyra dagar, istället för tre som vi kom överens om. Men i övrigt ett bra schema med varierade övningar för hela kroppen.

Inga övningar som jag inte känner igen sen tidigare, vilket är rätt skönt!

👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼

Något helt annat, på tal om ingenting, men som jag ändå tyckte var roligt/skönt. 😅

✖️Idag kom bekräftelse på att min förhöjda amortering (Billånet) gått igenom från 1:a februari. Kanske ointressant för er, men för mig är det tillfredsställande att öppna sån post. Älskar när siffrorna går åt rätt håll! 😚👌🏽

✖️Idag fick jag också svar från ett av gymmen jag funderar att byta till, när mitt nuvarande går ut om ca 2mån.

De var tillmötesgående och kunde sänka månadskostnaden till 399kr/mån (ord 499kr), samt slopa medlemsavgiften på 549kr OCH lägga till två extra månader med fri träning.

✖️Igår var jag lite spontant och började månadsspara i aktiefonder, jay!

Blev en symbolisk summa på 200kr/mån, bara för att se om det händer något. Valde Handelsbankens Brasilien Tema, de har fått högst ranking i både hållbarhet och utveckling över 1år. Högsta risknivån (7 av 7), men det är som sagt småpengar och långt kvar till pension! 😉

Jag gillar att sprida ut mina pengar. De blir mindre sårbara då, och har också olika hög ränta/risker på olika sparkonton/fonder. Förlorar man, så förlorar man åtminstone inte allt på en och samma gång.

Sist men inte minst...

✖️Minns ni att jag tipsade er om att ha matbudgeten i ”kuvert per vecka”? Svårt i dagens samhälle där kontanter snart inte existerar, och inte heller jag vill ha kontanter på mig.

Så jag öppnade istället ett nytt konto i min bank, och beställde ett nytt kort helt enkelt. Kortet kostar 300kr/år, men hjälper det en att klara av sin satta budget, så är det helt klart en bra investering. Så det nya kortet får helt enkelt bli mitt ”matkonto”.

För min del har min budget eller matkostnader aldrig varit ett problem. Jag tyckte mest att det kunde vara lite kul och intressant att sära på pengarna, och faktiskt väldigt tydligt se vart pengarna tar vägen. Senare kanske mitt ”matkonto” blir ett bensinkonto under en period, bara för att få analysera lite, vem vet?! 🤷🏻‍♀️

ÖNSKAR ER EN FIN KVÄLL! 🍀

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229