Testa produkter gratis och få betalt!

Ni som känner mig att jag allid varit en sån som registrerat mig på massa olika internetsidor. För tävlingar, tester osv.

Så sent som idag fick jag två förfrågningar från Daymaker som jag har tackat ja till.
Det ena är en observation på ett utvalt postombud, vilket kan jag förstås inte tala om här. Den andra är ett varuköp på en utvald klädbutik, för att se hur deras kundservice är.

Jag är medlem på Buzzador, Smartson och Daymaker. Här nedan kommer en beskrivning av varje medlemssida....

Buzzador:

Hos Buzzador gör man sin egen intresseprofil för att visa vilka områden man är intresserad och kunnig inom. Då och då kommer det erbjudanden om att man får testa olika produkter och tjänster. Man har då möjlighet att tacka ja eller nej. Tackar du ja, så får du oftast, beroende på produkt, ett paket hemskickat (eller till ditt närmaste ombud) med en produkt i orginalstorlek som du själv ska använda i ca en vecka. Sedan får du också x antal provförpackningar som du ska dela ut till vänner, arbetskamrater, skolkamrater osv. Du får också mer än gärna dela med dig av dina åsikter om produkten på olika forum som bloggen eller facebook. Testperioden brukar vara ca en månad, och innan den är slut så ska du fylla i en s.k. slutrapport som är utformad som en enkät. Tar ca 5min att fylla i.

Positivt: Du får prova nya saker, helt gratis. Negativt: Du måste ge lite av din tid till att fylla i slutrapporten och kanske skriva ett inlägg på t.ex. facebook.


Smartson:

Om du anmäler till att få nyhetsbrev om testpiloter så kommer du att få ett mail varje gång nya testpiloter sökes. När du får ett sådant mail så kan du klicka på länken i mailet och ansöka, detta är dock ingen garanti att du blir utvald. Om du blir utvald så kommer du få ett mail även om detta, och sedan skickas det hem en kupong eller en sms-kupong, som gör att du kan hämta ut produkten i din närmaste butik. Du får sedan ett mail ca en månad senare med en länk till slutrapporteringen. Slutrapporten är utformad på samma sätt som Buzzador, dvs som en enkät, och även den tar ca 5min att fylla i.

Positivt: Du får prova nya saker, helt gratis. Negativt: Att fylla i slutrapporten, men den tar max 5min.


Daymaker:

Du registrerar dig på deras hemsida och får sedan göra en testobservation, utan betalning. Blir du godkänd så får du hem ett avtal där du får skriva under, samt ange dina kontouppgifter där lönen kommer in. På hemsidan skapar du också din profil, om du har körkort, vilka språk du pratar, om du bor i lägenhet/villa, utbildning, vart du kan göra observationer rent geografiskt osv. Sedan får du mail om observationer som passar in på din profil, och det är först till kvarn! Du går då in på deras hemsida och accepterar eller avslår. Därefter följer en mer detaljerad beskrivning om vad observationen går ut på. Lönen ligger på ca 100-300kr/uppdrag, och uppdragen tar mellan 5-30min, samt en rapportering på 5-15min. Om det ingår varuköp i observationen så sparar man kvittot och skickar det till Daymaker via mail, så får man tillbaks för utlägget, och man får självklart också behålla varan. Utbetalning sker 25:e varje månad.

Positivt: Att du faktiskt får betalt i cash! Negativt: Vissa produkter har en krånglig slutrapport. I regel så bör man undvika (enligt mig) teknik prylar. Då dessa brukar vara väldigt omständiga. Man ska hålla reda på olika modeller och dess funktioner.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229