Skansen i bild!

>
I onsdags begav vi oss till Skansen, jag och barnen. Vi började med ett IUP-samtal på förskolan, sen blev det tåget in till stan. Vi var så tidiga att vi åt vår andra frukost på McDonalds. Lilleman var fascinerad av att de sålda toast och varm Oboy!


De första barnen såg när vi kom in på Skansen var en lekplats, och där blev vi kvar ett tag. Vilka klätterapor till barn jag har!!


Vid en stånd där de sålde brända mandlar, så fanns två tama ekorrar. De stod snällt och väntade på att få smaka på mandlarna :)


Lilleman fick syn på ståndet med sockervadd och sprang och hängde sig fast vid ståndet tills jag och lillfia kom ikapp honom. Inget tivoli utan sockervadd, och tydligen heller inget Skansen utan sockervadd. Finns det sockervadd, så ska det ätas, vart man än befinner sig!!


LillSkansen var ombyggt och nyöppnat, stort hade det blivit och det fanns en hel del att titta på. Alltifrån kackerlackor(!!) till ormar, grisar, kaniner och getter. Båda vågade sig fram och klappa getterna.


Skansen är större än vad man tror, när vi trodde att vi närmade oss slutet, så hade vi bara kommit halvvägs. Jag hade läst att ponnyridning skulle finnas, och efter många om och men så hittade vi hästarna, som såg ut att stå och vänta på oss. Barnen blev glada av ridturen, och fick en varsin liten brosch att fästa i jackan. Lillfia var en mycket stolt ryttarinna!


Vi fastnade länge vid björnarna. Lillfia för att hon var fascinerad av björnarna och lilleman för att han var fascinerad av de andra "björn-åskådarna" dvs ett gäng tjejer. När vi hade gått därifrån så frågade han om vi kunde gå tillbaks till björnarna, för där var ju alla tjejerna ha ha min gullunge!

Han låg i en staty formad som en hand, och ett gäng tjejer stod runt statyn och pratade med honom medan han låg där. Vilken liten tjejtjusare man har ;-)


Inne på Skansen Akvariet fanns Piff & Puff!


... och en regnskog med apor som man fick gå in i. Vi stod öga mot öga med aporna som hoppade runt bland trädens grenar!


Sköldpaddorna tyckte lilleman var spännande eftersom det är något dom pysslat med på förskolan. Vi lovade att ta med lite bilder till förskolan, och lilleman var noga med att vi skulle få en perfekt bild att visa fröken!


Mitt favoritdjur, krokodilerna. Dom är verkligen snygga och coola djur. Lite tråkiga dock eftersom dom mestadels ligger stilla. Lilleman fick känna på gammalt krokodilskinn och blev förvånad över hur tjockt och hårt det va!


Sist men inte minst så kom vi till klapphörnan. Lilleman hade tjatat om att han minsann skulle klappa både ormarna och spindlarna. Jag trodde han skulle banga, men tji fick jag. Han var inte alls rädd. Han ställde sig på pallen, tog instruktioner av tjejen som jobbade där och klappade fint och berättade om ormar han sett i böcker och på tv, min gullunge!


Jag vågade klappa ormen, men spindlarna kändes inte alls lika mysiga. Men det tyckte lilleman!


Efter Skansen mötte vi upp min lillasyster inne i stan. Det blev middag och fika på Bolero innan vi begav oss hemåt. Det blev verkligen en heldagsutflykt. Vi åkte hemifrån kl.7:45 på morgonen och kom hem först tolv timmar senare, men mysigt var det, även om jag egentligen inte är ett fan av varken djuren eller det andra som Skansen har att erbjuda.

Hade jag och lilleman fått bestämma så hade vi nog både hellre hoppat av spårvagnen en station tidigare, vid Gröna Lund. Men eftersom jag åkte själv med barnen, och lillfia inte är tillräckligt lång för att få åka speciellt mycket. Så hade det inte blivit mycket åka av... det får bli en annan gång. Troligtvis med två av mina systrar lite senare i sommar :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera