Resultat av 13 veckors sparande!

Någon mer än jag som älskar ekonomi?
Jag älskar att analysera, budgetera och följa upp mina mål. Ogillar verkligen lån, men bolån känns ändå som ett ganska okej lån att ha!

Tanken var ju att jag och killen en vacker dag skulle flytta ihop, och då sälja båda våra lägenheter och köpa något gemensamt. Vi hade inte behövt spara speciellt mycket, då vi både har rätt bra inkomster och sitter på varsin bostadsrätt, som vi med stor sannolikhet skulle sälja med bra vinstmarginaler.

Han för att han sitter med en lägenhet i Sthlms innerstad, som han en gång köpte som renoveringsobjekt och sen fixat fin, och jag för att jag köpte nyproduktion till ett fast och lågt pris.

Hur som, livet blir inte alltid som man tänkt sig och vi gick skilda vägar i våras, så i augusti så bestämde jag mig för att börja hårdspara igen.
För med eller utan kärleken vid min sida, så ska jag uppnå mitt mål om att köpa lägenhet i stan.

Planen fick bara revideras en aning... 🤷🏻💸

På 13 veckor har jag hunnit en bit på vägen;

-Amorterat drygt 41.000kr
-Sparat 54.000kr
​Jag har höjt min amortering på bolånet, och skapat, inte ett, utan två nya sparkonton!

Så idag sparar jag hos SBAB, Dreams (Ålandsbanken) och hos ViaSpar.

ViaSpar är ett korttidssparande med hög ränta, hela 6,65%. Så där skjuter jag in majoriteten av mina sparpengar just nu.

Dreams är mitt roliga och enkla vardagssparande via appen Dreams. På dessa veckor har den lyckats knipa drygt 16.000kr av mig, utan att jag ens märkt det. Hur nice?! Det är så kul att gå in på kontot ett par gånger i veckan bara för att se att pengarna vuxit! 😅

SBAB är egentligen mitt sparkonto för boendesparandet, men i och med att jag skjuter in det mesta på ViaSpar, så står sparandet stilla på detta konto just nu.

Ikväll har jag suttit och räknat fram och tillbaka och lagt upp tighta, men inte omöjliga eller orimliga mål för mitt sparande.

Nya målet är att höja amorteringen ytterligare från och med januari 2020, och sparandet fortsätter i samma takt, vilket ni kan se i min fina excel-fil. Så nöjd att jag äntligen lärt mig grunderna i excel, så smidigt!

På 13mån (aug 2019-sept 2020) har jag amorterat ca 150.000kr, vilket motsvarar ca 11.600kr/mån, och är långt över amorteringskravet, men jag ser det som ett grymt sparande!

Någon annan som har långsiktiga mål?
Hur följer ni i så fall upp dessa?

🖤

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera