När får man tuta...?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, som rubriken lyder... När får man tuta, utan att verka otrevlig i trafiken? Att kunna tuta när en fara är är nära är ju jättebra. Jag har också lagt mig på tutan när folk springer ut mitt i gatan, där det inte är övergångsställe. Sånt blir jag irriterad över, idiotiskt, och riskfyllt för alla inblandade. Det händer ofta när jag kör över en klaffbro på vägen till och från jobbet, och där ligger man oftast kring 50km/h.

Men idag så stod jag vid ett trafikljus med en bil framför mig. Han missade att vi som skulle svänga höger faktiskt hade grönt, och stod kvar. Jag tutade för att säga "du har grönt", men var fortfarande inte irriterad. Hans blick när han vände sig om gjorde mig dock irriterad. Sen sniglade han fram i typ 30km/h, fast det är 50km/h på den vägen. Med trafik i mötande körfält, så kunde jag inte köra om på bra länge, och vi skulle självklart svänga åt samma håll överallt, suck.

Finns det något trevligare sätt att "säga" till på? En blinkning eller så kanske? Själv lägger jag inte märke till vad dom bakom blinkar för något, om dom inte drar på helljusen förstås. Men då blir jag bara irriterad för att dom bländar mig i spegeln.

Kanske bara få inse att det inte finns något sätt att säga det på? Sen måste jag ge mig själv en eloge för att jag är så duktig på att stanna för fotgängare. Alltid lika kul när dom vinkar och tackar... Undrar om jag är arbetsskadad. En bra "skada" i så fall. Med tanke på att jag kör postbilen varje dag, och faktiskt representerar ett företag, så kör jag enligt reglerna och stannar när folk visar att de ska gå över gatan.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera