Kompisdejta

ALLMÄNT

Hur träffar ni nya vänner?
De flesta skulle säkert svara att de träffar nya vänner genom skola, jobb eller genom gemensamma vänner, och det är nog det allra vanligaste sätten att lära känna nytt folk.

Vi lever i ett samhälle där man inte pratar med en främling på tåget eller liknande, utan att bli kallad ”skum”. Tråkigt, men tyvärr ett faktum.

När jag var tillsammans med killen, som bodde i Sthlms innerstad, så kände jag att jag vill lära känna nytt folk i stan.

Många av mina vänner lever familjelivet med sambo och barn, och alla försöker få vardagspusslet att gå ihop och tyvärr är det sociala livet inte något folk vanligtvis prioriterar speciellt högt.

Medan jag som fick barn väldigt ungt (21år), har idag lite äldre barn som klarar sig rätt bra själv. Så jag kan dra iväg och träna eller träffa vänner över ett par timmar, utan att barnen behöver följa med, om de inte vill.

Jag har dessutom mina barn varannan vecka, och har därmed rätt mycket fritid varannan vecka när de inte är hos mig.

Jag är alldeles för social för att sitta hemma, så jag gillar när det händer saker, åtminstone ett par kvällar i veckan. Ser det som livskvalité att göra annat än att jobba och träna i veckorna.

Hur som, förra hösten fick jag syn på en reklam via instagram om en app; Go Friendly (GF). Laddade ner den och hittade genast massa tjejer i samma situation som mig. Antingen hade deras vänner barn, eller så var de nyinflyttade till Sthlm eller liknande. Vissa ville bara hitta en träningskompis eller utvidga sin kompiskrets.

Jag träffade ett gäng tjejer för en tapasmiddag, men så blev det inte så mycket mer än så. Det rann ur sanden. Har väl kontakt med några av tjejerna idag, mest via sociala medier.

Men i somras när jag blev singel, så kände jag verkligen att jag ville träffa nytt folk. Jag var absolut inte redo för något dejtande, utan tjejhäng var perfekt för mig!

Så jag skapade själv ett event i appen, och fick ihop en tjejmiddag på ca 7pers, vi hade supertrevligt och en av tjejerna har jag fortsatt hålla kontakten med, och träffat efter det.

Igår var det dags igen. Denna gång bjöd vi en till en middag på Mr Voon, vi blev 8st tjejer som hade väldigt kul tillsammans. Roliga diskussioner, god mat och några goda drinkar på det!

Oddsen att man träffar ett stort gäng tjejer och ”klickar” med alla är inte så stor, men hittar man en eller två som man faktiskt hittar gemensamma intressen med så är det sjukt kul. Man är aldrig för gammal för att lära känna nytt folk, och jag känner verkligen att GF är väldigt rätt i tiden. Sociala medier må ha sina nackdelar, men också många fördelar!


🖤

Gillar

Kommentarer

Ihg
Ihg,
Hade ingen aning om att det fanns en sådan app, så bra idé! Tack för tips😃nouw.com/ihg
srundstrom
srundstrom,
Den har tydligen funnits i flera år, men jag fick nys om den för drygt ett år sen. Men kan verkligen rekommendera den! Lägg till mig där om du hittar mig, så kanske du kan haka på nästa middag/aktivitet 🤗 Ha en fin dag!nouw.com/srundstrom
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera