JUNI - UPDATE SPARANDE / AMORTERING

Mina nuvarande drömmar/mål i Dreams-appen är ”Flytta in till stan” och ”Turkiet med trollen”, den sistnämnda är jag uppnådd, men i och med att resan blev inställd, så får pengarna sitta kvar där tills vidare. Kanske till någon annan semester utflykt i sommar? 💙💛

Inväntar det slutgiltiga skattebeskedet. Funderar på att amortera av det sista på billånet, 30.200kr. Vore så skönt att få stryka en rad i lånet. 😚🙌🏼

ÄLSKAR NY MÅNAD!
Jag tycker att det är sjukt tillfredsställande att se lånen sjunka och sparandet stiga. ÄR DET BARA JAG?! 🤩

Idag är det ganska precis 10mån sen jag började spara mer regelbundet igen.

Ni som hängt med ett tag, vet hur fokuserad jag blir när jag har ett tydligt mål.

MÅLET om att flytta in till stan är fortfarande tydligt. Men jag har inte längre någon tydlig deadline, till stor del pga covid-19. Jag ser att bostadsmarknaden bara dog!

Jag är dessutom i den sits där jag planerar att köpa i ett område där priserna inte alls påverkas speciellt mycket av covid-19, mer att utbudet kanske inte är lika stort just nu. Folk väljer generellt att vänta med sina försäljningar.

Däremot så bor och ska jag sälja i ett område som påverkas rätt hårt av situationen. Jag som inte alls har bråttom med någon flytt, är ”smart” (enligt mig själv) och avvaktar med flytt.

Medan jag ser att flera av mina grannar har valt att sälja till underpris. Jag gissar att de flyttar inom den här stan, och då har de troligtvis gjort ett kap på någon villa eller liknande, så de gör i slutändan ingen förlustaffär i alla fall.

Men som sagt i innerstan dit jag själv siktar på, där sjunker inte priserna i första taget! 😏✌🏽

Amorteringen på mitt bolån är just nu mitt största sparande. Just nu ett sparande inför kommande flytt, men långsiktigt ett sparande inför pensionen.

HÄR FÖLJER EN LITEN UPDATE! 🤑

LÅN 1/3-2020: 1.588.550kr
LÅN 2/4-2020: 1.577.900kr
LÅN 4/5-2020: 1.567.250kr
LÅN IDAG 1/6-2020: 1.556.600kr

SPARANDE 1/2: 63.333kr
SPARANDE 2/3: 70.346kr
SPARANDE 2/4: 79.926kr
SPARANDE 4/5-2020: 89.310kr
SPARANDE IDAG 1/6-2020: 93.118kr

KONTO / SUMMA / SPARRÄNTA
SBAB 73kr, 0,5%
VIASPAR 5152kr, 4,5%
VIASPAR 30.401kr, 8%
DREAMS 57.492kr, 0,1%
Totalt: 93.118kr


APPEN DREAMS
Jag gillar ju Dreams, för att det är ett enkelt och roligt sätt att spara små pengar i vardagen på, och ni vet vad man säger; ”Många bäckar små...”.

Dreams går ut på att man lägger upp mål, eller så kallade DRÖMMAR. Saken är den att jag snart nått upp till mina mål, så jag behöver hitta nya sparmål.

HAR NI NÅGRA FÖRSLAG?! 😃 Kan vara stort som smått! Men minimum bör jag vara några tusenlappar i alla fall, så att det blir lite utmaning! 😅💰

Minns ni också att jag öppnade ett nytt kapitalkonto hos VIASPAR? De körde en vårkampanj, med olika bindningstider. Jag hoppade på ett med 3mån bindningstid, med 8% i sparränta. Jag startade kontot den 1/4-2020 och la in 30.000kr, och räntan är nu uppe i 401kr. När bindningstiden är slut, så övergår kontot till ett vanligt sparkonto med 4,5% ränta. Inte många sparkonton, där man kan få en sån hög ränta.

För er som är intresserade, så vill jag bara påminna om att det inte är någon ersättningsgaranti, vilket egentligen innebär, att om företaget går i konkurs, så brinner pengarna inne. Ingen större risk, men man bör ändå känna till det. 👍🏼

AKTIEFOND - BRASILIEN TEMA
Min fond valde jag att pausa dragningarna på. Räntan har gått från -46% till -36,45%, så den är fortsatt pausad på obestämd tid.

Känner spontant inte att det är någon större förlust, då det inte hade hunnit göras mer än två dragningar.

INVESTERINGSSPARKONTO
På det här kontot så har räntan gått lite upp och ner, men senaste veckorna har känts stabila med plusränta. Nu ligger den på +3,56%.

Här fortsätter jag mina dragningar som vanligt. Då det är ett konto jag haft i flera års tid, och ser att det gått upp och ner genom åren, men ändå stabilt stigit sen start.

BINDA RÄNTAN
Jag har ju rörlig ränta dvs 3mån-ränta, och nu i juni går jag in i en ny ränteperiod, det bör synas på kontot vilken dag som helst. Så beroende slå vad den nya räntan hamnar på, så kan det bli så att jag binder räntan. Men spontant så är jag lite av en ”gambler”, så känner jag mig själv rätt, så kommer den fortsatt vara rörlig. #yolo

Läs mina tidigare inlägg om ekonomi och sparande HÄR.


#ekonomi #lifehack #sparmål #mål #bucketlist


Gillar

Kommentarer

Prenumerera