I'm sexy and I know it...!!

Jag har värsta narcissisten här hemma, och då syftar jag inte på mig själv! 😉

Lilleman går och nynnar på låten "Sexy and I know it", han kan typ bara den textraden, så det blir lite tjatigt. Jag frågar vart han hört det någonstans, och han svarar som att jag inte alls förstod vad det betydde.

M: Det är en sång som vi har hört på fritids. Vet du vad SEXA betyder?

Jag: Ja, nr 6 menar du?

M: Nej, vet du vad det betyder, SEXA?

Jag: Nej, nu förstår jag inte alls?! Och jag börjar räkna...1,2,3,4,5 och SEX!

M: Nej, inte så mamma. SEXA betyder att man gnuggar snippa och snopp mot varandra.

Jag: Jasså, du menar att HA SEX? Ja, det vet jag. Men "I'm sexy and I know it" betyder inte att man har sex!!

M: Det sa en kille som gick i 3:an.

Jag: Han har fel. "Sexy" betyder sexig och att någon är sexig kan betyda att någon är snygg. Så att säga "I'm sexy and I know it" betyder "Jag är sexig/snygg och jag vet om det", men det brukar man ju inte säga om sig själv.

Sen drog jag till med massa exempel, jag är så snygg, jag är så bra, jag är störst, bäst osv.. Det låter ju bara kaxigt el löjligt, eller hur Lilleman? Det är bättre om någon annan säger att du är söt än att du själv går omkring och säger att du är jättesöt, eller hur?

M: Ja!! *skrattar*

Jag: Sov gott nu hjärtat. God natt.

M: Sov gott, älskar dig.... Du mamma.. Jag är så bra!!! *står på knä uppe i våningsängen och pekar på sig själv med båda händerna*

Min goa lilla pojk har precis fått lära sig vad narcissm är för något. Skönt att kunna leda hans diskussioner in på andra ämnen. Tycker nog att samtalet om "blommor och bin" är lite väl tidigt för en 6,5åring.

Trollen sussar sött, och jag ska ta tag i disken, förbereda lite inför morgondagen, och göra lite ärenden. Sen väntar en tidig sänggång.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229