FRÅGOR OCH SVAR

Jag sitter på tåget och har lite tid över. Tänkte passa på att svara på lite frågor som jag samlat på mig under en tid. Jag ber om ursäkt för att vissa svar har dröjt, det har bara varit så himla mycket med allt annat. Nåväl...

Har du tips på hälsosam mat?
Jag skulle säga "cleanfood", det är precis som det låter. Naturlig mat, utan massa tillsatser. T.ex potatis, råris, bulgur, couscous, grönsaker, kött, fisk, fågel, havre.

Äter du bara bra mat?
Det beror på vad du menar med "bra" mat. Jag äter inte bara cleanfood, utan gör mycket husmanskost. Då använder jag t.ex både grädde och fett i maten. Jag kan också lyxa till det med fika, en sockerbit i kaffet och godis ibland. Jag äter med sunt förnuft och med en bas som är nyttig.

Kan du inte skriva om "veckans matlåda"? Jag har inte råd med lax varje dag som du har. Förut så gjorde jag lite olika maträtter varje vecka. Men saker som gör sig bra i matlådor är ju mat med mycket sås. T.ex köttfärssås, chili con carne. Jag brukar även göra flygande jakob, där allt tillagas tillsammans i ugn. Det är lätt att göra mycket utav och det är riktigt gott i matlåda. Lax behöver inte vara så dyrt som det verkar. Jag köper ofta paket med ojämna bitar, 400g för ca 40kr. Det är ca 10kr/dag!

Blanda färska, kokta, ugnsstekta grönsaker för variationens skull, och variera vilka kolhydrater (potatis, ris osv) du har till maten. Om du vill äta pasta, välj gärna en fullkornspasta. Den innehåller mer fibrer och håller dig mätt längre.

För att hitta mat och recept, titta under kategoriera "mat och dessert" samt "kosttillskott".

Varför skriver du inte och lägger ut bilder på medicinen? Tar du inte den längre?
Jag vill försöka hålla bloggen positiv! :) Men visst så har jag nämnt den och massa annat negativt, bloggen speglar mitt liv. Men jag tycker inte att det är nödvändigt att visa bilder på den varje dag. Jag tror inte att det skulle inspirera någon till något positivt.

Men för att svara på din fråga så tar jag fortfarande medicinen. För er som inte vet vad det handlar om, så rör det sig om Cipralex, en antidepressiv medicin jag tar pga höstdepression/utbrändhet. Jag kommer att fortsätta ta medicinen tills slutet på vintern/början av våren. Det är i alla fall planen.

Har du tips på bra övningar för rumpan? Gärna övningar som man kan göra hemma.
Hmm, jag kämpar själv med både rumpa och ben. Det är svårt att punktträna på det sättet, det ena ger det andra. Det är en stor muskelgrupp som kräver hård träning för att det ska hända något.

Några övningar är squats i olika former, front squat, back squat, overhead squat, air squat m.fl, utfallsgång, bulgarian split, boxjump, "kissande hunden", benresningar på bosu m.fl. Googla dessa om du inte vet vilka dom är, flera av dom kan man köra hemma.

Återigen, använd gärna kategorierna för att hitta till ämnet som intresserar er!

Det har hänt en hel del sen du var med i Fitnessfighten 2011, hur har du lyckats? Tack! Jadu, jag vet inte riktigt. Det är väl en kombination av mer träning och mindre onyttigt. För jag är ju i botten en extrem gottegris. Jag älskar choklad, godis, kakor, desserter, mat med såser m.m. Men jag har dragit ner på allt sånt och köper inte hem mer än vad jag/barnen tänkt äta upp för dagen. Förr kunde jag köpa 2kg smågodis, sen stod skålen framme och jag kunde plocka en godis lite då och då. Bov!!

Vad kör du för magövningar? Du har perfekt mage. Tack söta! Jag kör sällan magövningar, och går aldrig till gymmet för att "kötta mage"! Men dom övningar jag kör oftast är toes to bar, sit ups i ryggresningsmaskinen, abs-roller och plankan. Men även övningar som chins, squats m.m. aktiverar magmusklerna.

Är du sponsrad? Ja, just nu är jag sponsrad av Fitnessguru och Energy Armor. Men Fitnessguru hade jag använt i flera år innan jag blev sponsrad. Min absoluta favorit när det kommer till kosttillskott. Så det var en ära att få bli ambassadör för dom.

Har du smakat One Casein cookie dough? Vilken smak föredrar du? Jepp, den har jag hemma. Den är god, men tillhör inte en av mina favoriter. But hey, smaken är som baken. Jag är ganska enkel i smak, vill inte har för avancerat/konstgjort. Jag föredrar mitt chokladcasein. Smakar som chokladpudding!!

Träffar du någon? Nej, jag träffar ingen. Jag har varit singel sen jag separerade från barnens pappa, bortsett från 3mån dejting, men jag fick panik och kände mig inte redo. Jag är fortfarande inte redo för något seriöst. Träffar jag någon som får mitt hjärta att slå dubbelslag så kanske jag satsar, men just nu trivs jag väldigt bra själv, så det är inget jag söker om jag säger så.

Varför skriver du inget om A längre? Jag skriver om henne då och då, om det hänt något speciellt, extra roligt eller så. Men i övrigt så föredrar hon att inte bli omskriven i bloggen. Vilket jag förstås får respektera.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera