Fläskfilégryta - recept

God morgon!! Jag vaknade nyss med småpanik. Det första jag tänkte var att jag försovit mig. Jag tittade på klockan och fick ännu mer panik. Jag hade försovit mig. Trodde jag!

När jag gick upp och såg datorn som låg på vardagsrumsgolvet så kom jag ihåg: Det är lördag! 😝👊 Min nästa tanke blev "Patrik"!! Så jag sprang in i gästrummet. Men där fann jag en tom säng, phuu, han hade vaknat och dragit till jobbet. Nu kunde jag lugna ner mig.

Skönt att vakna utan att behöva ställa klockan. Gick och la mig strax efter kl.2 inatt, så jag är förvånad över att jag vaknar självmant. Man är väl van med några få timmars sömn per natt.

Nu blir det frukost. Sen kommer Angelica hit och vi ska dra till gymmet. Kör olika idag dock, hon cardio och jag styrka.
Resultatet av gårdagens långkok. Jag hade två fläskfiléer som jag hade glömt bort, så det blev en enkel fläskfilégryta.

Fläskfilégryta ca 6-8port

1,3kg fläskfilé
salt
svartpeppar
grönpeppar
1-2msk kalvfond
5dl grädde
1msk tomatpuré
3-4dl mjölk
4st morötter
Ca 200g broccoli

Skär upp fläskfiléerna i ca-tjocka slantar. Banka dom. Förstek lätt för en yta. Salta och peppra.

Lägg ner köttet i en stor gryta och släng ner lite grönpeppar. Häll över fond, grädde och tomatpuré. Rör om, koka upp och låt sen puttra på låg värme (4 av 6 tills det kokat upp, sen 2 av 6) tills köttet blivit riktigt poröst. (Vi tittade på tv, så grytan stod säkert över 1-1,5tim, men smaka som sagt på såsen och köttet för att avgöra om det är klart. Ju längre tid den puttrar ju porösare blir köttet). Dryga ut med mjölk om så önskas. Släng sist ner grönsakerna och puttra ytterligare några minuter.

Gör en redning om ni önskar en krämigare sås. Själv så föredrar jag den tunnare såsen, nästan som sky. Smakade helt gudomligt, och det blev några matlådor. 😍

Serveras till fördel med kokt potatis.

Grytor är så enkelt om man bara har tiden. Den sköter sig själv och man kan slänga ner i princip vad som helst. Jag visste inte alls vad jag skulle ha i min gryta förrän jag stod vid spisen! 😉

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229