Den perfekta gulan...

Tyckte frågan var ganska bra. Det är en sån sak många säkert tänker på, men oftast inte pratar högt om. Nu så såg jag frågan i en statusuppdatering på Facebook, och tyckte det var en bra grej att ta upp.

Här hemma kokar jag ägg näst intill varje dag, och jag har även fått barnen att äta ett ägg till frukost varje dag!

Vi föredrar löskokta, inte så att det rinner om gulan. Men sådär lagom kokta att gulan precis blivit fast, fortfarande "saftig"...

För lagom kokta ägg. Gör så här:
Jag lägger äggen i kallt vatten i en kastrull. Slår på plattan på högsta värmen (6 av 6)

När vattnet börjar koka så sänker jag värmen till 5:an och låter det koka i 6min.

Ställer sen kastrullen under kranen med kallt rinnande vatten i några minuter. Sen är dom lagom nerkylda för att inte skalet ska fasta.

Det är en hel vetenskap det där med att koka ägg och det spelar säkert roll vilken typ av spis man har osv.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera