Dags att lära sig butiken

God kväll! 😃 Det har blivit lite dåligt med uppdatering de senaste dagarna. Det har helt enkelt varit fullt upp.

Idag har jag haft ännu en fartfylld och lärorik dag på jobbet. Älskar att lära mig nytt, och känna att jag sätter mig in i lite nya rutiner. Förutom det vanliga med varuplock, så har jag till ganska stor del fått vara delaktig i bygget av själva butiken. Med bygget så menar jag placering av produkterna. Det är sjukt kul att få möblera om, flytta bågar och se butiken växa fram för varje dag som går.

Igår var första dagen som Stadium Support var på plats. Det är ett härligt gäng från olika butiker runt om i landet. Bl.a. så har vi folk från Halmstad och Norrköping. Dom har varit med och byggt upp x antal butiker, och ska se till att även våran butik får en grym start.

Idag har jag fått en genomgång av kassasystemet, vilket var densamma som på både Willys och ICA, så det är inga större konstigheter. Vi fick leka både kassör och kunder med varandra, och ge fick MVG! 😉 Supporten verkade mycket nöjd, eftersom han gick till chefen och sa att jag kunde ta över utbildningen av kassan. 😝🙌

Även genomgång av ett av datasystemen, för att kunna kvittera in leveranser, se lagersaldo, göra reklamationer, lägga upp ärenden och skapa nya labels m.m. Ja, det är lite av det jag fått lära mig idag, och mycket mer ska det bli.

Tiden går så ruskigt fort på jobbet, och jag vill varken gå på raster eller gå hem när arbetsdagen är slut. Det är ett gott tecken! 🍀☺️

Men idag drog jag när arbetsdagen var slut, var iväg på föräldrarmöte. Även det var väldigt intressant. Alltid kul att höra vad dom faktiskt gör i skolan, och vilka läromedel samt pedagogik dom använder sig av. Tyckte ju förstås att det var extra kul när jag insåg att jag arbetar på samma sätt här hemma som i skolan, när det kom till matematiken, och till viss del av svenska läsförståelsen.

Dagens kvällssaga Håkan Bråkan och den dumma, som vanligt så gillar jag böckerna ur Håkan Bråkan serien, dom är lite verkligare. Inte alltid enligt idealet, men verkligheten är inte som idealet. Däremot så är böckerna alltid väldigt pedagogiska med att berätta med vad som är rätt och fel, även om Håkan alltid är som dom flesta barn, busig.

Gårdgens saga Magnus kissar i sängen, även den här boken kan upplevas som pedagogisk för den som kanske kissar på sig ibland. Boken avdramatiserar det hela med att Magnus får gå till doktorn, och doktorn berättar att det är ett vanligt problem hos barn. Men att man kan få hjälp, Magnus fick ett par kissbyxor att sova i, och ett kisslarm om det kom en droppe i kallingarna.

Det är ju vanligare än man tror. Lilleman kan ha problemet ibland, dock aldrig nattetid. Jag har pratat med en vän som har samma problem med sin son, som är ett år äldre än Lilleman. Men hon är precis som jag, gör ingen stor grej av det, utan mer berättar att och varför man måste gå på toaletten så fort man känner sig kissnödig. Inte vänta.

Det har man ju gjort själv några gånger, sen försvinner det. Man är inte kissnödig längre. MEN nästa gång man blir kissnödig så håller man istället på att kissa på sig. Det är DET jag försökt förklara för Lilleman. Men när han hörde boken så utbrast han "mamma, jag vill ha ett kisslarm!".

Ja ja, nu är det dags att laga mat inför morgondagen! Sen blir det en dusch och tidig sänggång. Kan hända att jag hinner svara på era frågor lite senare ikväll. Ber om ursäkt, men det är bara så mycket annat just nu! 😘

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229