CELLFÖRÄNDRINGAR 💔

För lite drygt 1år sen blev jag kallad för ett rutinmässigt besök hos gynekologen, det var dags för cellprovtagning.

Vilket alla kvinnor i Sverige blir kallade till var tredje år, från 23års ålder.

Besöken är frivilliga, och det är drop in tider, vilket gör att man (läs: jag) varit dålig på att gå på dessa kontroller. Jag skäms, och jag rekommenderar Er verkligen att gå på dessa. Det har blivit så himla vanligt med cancer numera, så kan man genom ett besök på 10min checka av/upptäcka detta, så vore det dumt att inte göra det.

Senast jag var på min kontroll, så fick jag ett brev hem ett par veckor efter besök som visade att jag hade cellförändringar! Alltså. Jag fick en chock! Tänkte det värsta, googlade allt, och bara grät och tänkte att ”nu har jag cancer”, och ”jag kommer inte att kunna få fler barn”.

Jag pratade med kärleken, som där och då försökte lugna med mig att det säkert inte är något allvarligt. Läste vidare på internet och ringde till mottagningen.

De förklarade att cellförändringar är väldigt vanligt förekommande, och ingen fara i sig. Det beror oftast på ett virus man har i kroppen, och läker oftast av sig själv. Men för att vara på säkra sidan, så ska man följa upp detta vid nästa kontroll, dvs om två år igen för min del.

Om det visar sig att cellförändringarna är kvar vid nästa kontroll, så tar man det vidare därifrån. Gör grundligare undersökningar och ev behandling för att ta bort dessa cellförändringar innan de utvecklas till livmoderhalscancer.💔

SÅ LOVA MIG NU ATT NI GÅR PÅ DESSA KONTROLLER! 🙏🏼

Läs mer om cellförändringar HÄR.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229