Bilköp är ingen lätt affär...

Blää, huvudet håller på att gå i bitar...!! Jag har letat bilar sen typ kl.14 idag. Jag har också hunnit provköra en Volkswagen Golf 1,6 halvkombi. Jag blev kär under provturen! Jag hade Daniel, en arbetskollega med mig, mest som moraliskt stöd. Men också för att han är lite kunnigare än mig på bilar, och även lite större än mig. Ville ju testa hur rymlig bilen va...!! Och han satt trots sina 198,5 (den där 0,5cm är viktig för honom!) så satt han bekvämt både i bak och framsäte.
Det va en 05:a, men känns som sprillans ny och ser så också ut, både in och utvändigt! Bilhandlaren ville ha 85.000kr för den, vilket jag tyckte var överpris efter att ha fört lite statistik de senaste veckorna, och så fort jag frågade vad han kunde göra med priset, så blev han kinkig. Han tog mitt körkort som låg på bordet, gav det till mig och sa "tack, tack"... Idiot!
Dessutom så ljög han om flera saker. Dels så sa han att han inte kunde ändra priset eftersom han sålde den på uppdrag av ägaren. Han sa också både muntligt och med skylten som satt på bilen att den hade haft TVÅ ägare. Men när jag gjorde en närmare kontroll av bilen hos Transportstyrelsen, så visade det sig att det var bilfirman som stod som ägare av bilen, och den hade haft FYRA ägare. Bilen var också avställd. Så hade det varit riktigt illa, så hade jag kunnat åka dit under provturen!
Jag gjorde också en värderingsfråga på bilen och med hänsyn till årsmodell och miltal, 6700mil. Så värderas den till 41.600-ca50.000kr. Det kändes i och för sig väldigt lågt för en sån fin bil, och jämfört med de 50-tal annonser jag sett på Blocket.
NU, efter många timmars letande, så har jag hittat en likadan modell, fast en 04:a med helt nya sommar och nya vinterdäck, full servicebok, AC, elhissar, stereo, styrservo, larm, centrallås m.m. som gått ca 8000mil, för 59.000kr...!! Dock av en privatperson.
Eftersom jag inte har pengarna i bakfickan, så måste jag ju söka lån från banken. Jag ringde min egen bank för ett snabbt svar, efter x antal frågor om inkomst, boendekostnad, familjeförhållande osv, så fick jag ett NEJ!! Det suger, det tyckte hon på banken med. Dels så kunde hon inte räkna in min inkomst från extrajobbet eftersom det skiftat mellan 4000-15.000kr/mån, sen jag började där. Hon kunde heller inte räkna in bostadsbidrag. Vilket gjorde att det fattades 3000kr/mån enligt deras schabloner. Surt när man vet att pengarna finns! Surt är också att jag deklarerade för nästan 100.000kr mer förra året, än vad hon kunde räkna ut med bara min ena lön, det kunde hon också se, men det var inget hon fick använda sig av. Skit, skit, skit!!
Så nu har jag kollat upp lite andra banker, och fick igenom lånet direkt hos ForexBank, men till en alldeles för hög ränta. Så jag avvaktar och tänkte göra ett nytt försök hos min egen bank, genom ett personligt besök, med mig ska jag förstås ha lite papper som styrker mina inkomstuppgifter. Eftersom banken inte känner mig och vet att jag alltid haft flera jobb, så måste jag ju lite bevisa vem jag är. Men jag tycker att de borde kunna se och ta hänsyn till att jag alltid har pengar kvar på kontot när lönen kommer in, betalar alltid mina räkningar i tid och att jag inte har några skulder. ETT lån, på futtiga 17.000kr som jag bara höjt amorteringstakten på...suck!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera