Bild och recept - Tomatsoppa

Tomat och basilikasoppa ca 4port
8st tomater
1st gullök
1st grönsaksbuljongtärning
2dl grädde
Salt
Svartpeppar
2-3tsk basilika
Valfri kokt pasta

Skölj och dela tomaterna i grövre klyftor. Skala och grovhacka löken. Lägg båda i en kastrull med vatten som täcker tomaterna, och ca 2-3cm över. Lägg i buljongen, koka upp och låt koka ca 10min.

Ta av kastrullen från värmen. Passera soppan med en stavmixer. Hur länge, beror på hur slät man vill ha den. Ställ på plattan igen, tillsätt salt och peppar efter smak. Rör ner grädden och basilikan, och låt soppan bli lagom varm. Häll sist ner nykokt, avrunnen pasta. Klart att servera!!


En favorit hos barnen, så länge jag får soppan helt slät. 😊

Till soppan serverades nygräddade minibaguetter (bake off) och iskall mjölk. Nom nom!

Efteråt blev det ugnspannkaka med jordgubbssylt och vispad grädde. Lillfia och jag åt, medan Lilleman hade ätit sig mätt på första rätten. Orutinerat!! 😜
Vad åt Ni till middag idag?!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229