Mycket liv och lite död

Igår, måndags, så märkte vi att Sri Lanka öppnat upp när vi cyklade ner till kontoret. Det städades i återöppnade affärer, i trafiken kunde vi åter höra lokalbussarnas förfärliga tutande och gatuförsäljningen var igång igen. Negombo hade verkligen vaknat till liv igen. Vad jag har längtat efter det där stökiga och bökiga myllret!

Vår myrsituation har ju varit helt ohanterlig med myror i strömbrytarna, i min dator och i vår router, för att nämna några platser. I lördags kom våra räddare i en grön tuktuk och med kemikalier. Hela huset blev besprutat både inne och ute. Själva var vi välkomna tillbaka efter 2-3 timmar. Dem senaste dagarna så har vi nu sopat upp döda kackerlackor och annat smått. Tyvärr så dödar det här medlet alla insekter och är säkert inte hälsosamt för oss heller. What to do?!

I söndags så passade vi på att veckohandla då det var uppehåll. I en av affärerna kan man köpa det här snackset. Klyftade äpplen med svartpeppar eller varför inte vindruvor dyra som guld.

Igår, när vi var och jobbade på kontoret, gick vi faktiskt och åt lunch på ett litet hak med goda vadis. Alltid gott med dem här två såserna till som man dippar vadin i. Mums!

På grund av regnet så jobbar vi hemma idag. Det är nämligen så att folk kan inte förflytta sig när det regnar så möten blir inställda och vi kan inte heller jobba på RNA. Så här såg det ut för några dagar sedan.

Eftersom att vårt tak inte är lagat ännu så är det bra att vi kan hålla koll på vattenpölarna inomhus med hjälp av skålar och hinkar.

Sen passar vi på att mysfika annars blir det för tråkigt!

Ha det så gott! Snart har vi FBS möte med vårt Sri Lanka team!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer