Man kan inte tacka nej

Ett kraftigt dundrande muller hörs och sedan blir allt svart. Ganska snabbt så lyser det små fyrkanter lite här och var i hotell Suriyas matsal. Det är mobiltelefonerna som får agera som ficklampor. Ett häftigt åskoväder har dragit in över oss gäster som sitter och myser med vårat afternoontea ute på gräsmattan. Poolbesökare och cricketspelar får rafsa ihop sina ägodelar och hitta skydd för dem häftiga skyfallen likaså vi.

Snart kommer personalen med dessa små lampor och ställer en hos oss så att vi kan mumsa i oss det sista av alla godsaker nu när vi kommit under tak.

Afternoontea/ high tea är ju ett riktigt dunderfika och jag älskar detta. Se på dem små läckra godsakerna, som små konstverk! Små smörgåsar, vårrullar, små piroger och nygräddade våfflor finns också på buffébordet.

Man kan helt enkelt inte tacka nej när Erik ringer och frågar om man vill komma och ta en afternoontea med honom och hans fru. Ett hotell som är så fint som Suriya, en fika som slår allt vad fika heter och ett sällskap med mannen jag känner mest respekt för på hela Sri Lanka liksom hans fru, då är det JA som gäller! Vilken lycka!

Annars den här veckan så har jag haft ett par möten till och det är såååå kul att träffa dessa människor!

Jag och BÅ är väldigt nöjda med vårt beslut att flytta jobbet till ett kontor och inte hemma längre. Den här veckan har vi dessutom testat löparslingan som ligger i närheten. 1,25 km så det fick bli 4 varv. Jag klarade inte av att springa hela tiden men känner mig till freds med att vara igång. Det är ju så skönt att komma ut när man suttit still en hel dag.

Kontoret ligger i Colombo så det tar sin lilla tid, ca 1,5 h enkel väg, att ta sig dit. Då tänker vi att vi löptränar, duschar och äter middag innan vi åker hem till Negombo. Testade denna plan i fredags och middagen blev på en takterrass.

Vi njuter!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer