Jaha vi är alltså hedersgäster

Två saker har vi lärt oss när det gäller srilankeser: 1) att man aldrig ger ut viktig och fullständig information som gör att personen inte hamnar i generande, pinsamma, farliga eller allvarliga situationer 2) frågar du inte så får du heller inte svar.

Idag var bjudna till Regent school, där vi läser sinhala, en del av eleverna tog nämligen sina examen. Det visade sig att vi, Angelica och Claudia var hedersgäster på denna avslutning.

Vi visste inte alls vad det innebar men vi fick bara go with the flow. Alla fyra fick blommor när vi skulle gå in i aulan, kvinnorna fick rosor och männen en skjortblomma.

Ett av hedersuppdragen var att tända oljelampor vilket är en kulturell sak man gör vid högtidliga tillfällen. Ska försöka ta reda på lite mer om denna ritual har varit med om det några gånger.

Lite längre fram i programmet fick vi vara med och dela ut certifikatet till avgångseleverna. Det fotades, handskades och smileades.

Elever hade också lite uppträde såsom drama , sång och tal. Fantastiskt duktiga var dem. Något som man också gör här är att man hyllar den elev som varit bäst i klassen genom att ge dem ett pris och sedan får eleven hålla ett tal.

Efter ett gediget program på runt 2 h så höll rektorn ett väldigt kärleksfullt och uppmuntrande tal och sedan var vår uppgift avklarad och jag kunde andas ut. En mycket märklig men rolig upplevelse.

Nu är det lite jobb inför morgondagen och sedan väntar fredagsmys med popcorn, ahlgrens bilar och en film.

Önskar er en fin helg!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer