Fest, jobb och njuta av Sverige

Det råder tystnad om vad som händer runt båten och stränderna. Ett totalt förbud mot all media att rapportera gäller och det gör att vi inte får veta så mycket mer just nu. Här är i alla fall en artikel som handlar om hur det brittiska expertteamet jobbar med att städa upp stränderna. Intressant och jag känner lite hopp trots allt.
https://www.dailymirror.lk/caption_story/UK-experts-giving-a-hand---/110-213917?fbclid=IwAR0db_d3f8znRgOUc1USmvzF0MmaheGwUYgVpIf7bwB4mTI3ob85jNLBQ5E

Här en annan länk från den amerikanska ambassaden på Sri Lanka som handlar om hur USA hjälper till just nu.

https://lk.usembassy.gov/united-states-provides-humanitarian-assistance-to-sri-lankans-affected-by-mv-x-press-pearl-cargo-ship-fire/?fbclid=IwAR26cvtjFaEii1LRkUe4Ba5YDz5xGC2S6Q7Ea6xmlQKvDPtr5oEKnqq7Zzo

Artiklarna har jag fått genom Leif Olsson i fb-gruppen Svenskar i Sri Lanka

Nog om detta just nu. Får jag mer info så ska ni också bli informerade!

Vad hittar jag på då? Det har varit en mix av fest, jobb och njuta av Sverige. Förra helgen fick vi åka husflotte, eller vad heter det? Hur som helst så var det så roligt och underbar sommarkväll. Det blev också en egentillverkad skepparexamens ceremoni! Så det var högtidligt minsann!

Ellen har varit och hälsat på så det blev en dag på stranden och jag tog mitt första dopp i sjön.

BÅ började jobba på sitt gamla företag. Så konstig känsla att se honom i arbetskläder och åka iväg i en firmabil.

Sedan har jag jobbat lite och fick uppleva några minuter av den traditionella brännbollsmatchen mellan 9:orna och lärarna. Sverigefans var lärarnas tema i år och dem vann!

Har också hunnit med att få hjälp med mina fötter hos Lisa ( Fotvårdskliniken Lisa, 070-5628552 eller gå in på bokadirekt.se, ej sponsrat utan frivilligt ge jag dej denna info) och tjatat ihjäl henne med Ceylon Design. Hon är ett bra bollplank!

Sedan har jag fått första vaccinsprutan, fikabesök och jobbat med Ceylon Design! Det är mycket på gång för företaget!

I fredags så nattvandrade vi med ett gäng och det var lugnt på stan så länge vi var ute. Troligtvis så var Corona orsaken då flera av studenterna fick vara hemma pga av att dem var sjuka. Bilder från Mejjan när dem skulle stänga och sedan skateboardrampen runt 23:30.

I söndags var det en härlig dag då vi kunde samlas i kyrkan igen. 50 personer får vi ta in nu på bestämda platser. Firade med att ha svarta Tassels från Ceylon Design!

Efter det så blev det chill och grill i Kroken. Min mamma och hennes man Jan kom förbi och vi tog en fika. Stora abborren drog Jan upp dessutom! Trodde jag skulle svimma så stor!

Fyrhjulningen hade vi med oss så det blev en åktur innan vi tog oss ett dopp i Slättsjön, Vrigstad.

Idag ska jag på en spännande grej och jag har inte en aning om hur det ska sluta. Berättar mer när jag vet!

Syns!Kram Annika

Gillar

Kommentarer