Du kan vara till stor hjälp

Jag är så glad idag för min vän Fatima som öppnat sin alldeles egna secondhand butik. Fatima är en av våra gamla FBS elever och hon har hjälpt oss mycket. Ett tag var hon väldigt sjuk och fick ta bort en stor tumör i sitt ena bröst. Några av er hjälpte till ekonomiskt så att hon kunde betala kostnaden för eftervården. Tack igen för det!

Idag fick jag den stora äran att inviga butiken genom att tända den traditionsenliga oljelampan. Det betyder att man önskar liv och ljus till det nya som händer. En välsignad start! Efter det fick även BÅ och Chenuka tända.

Så här ser den ut den lilla butiken. Visst är den fin! Den vita killskjortan har jag tagit med från Sverige.

Men nu behöver vi mer kläder dels till butiken och dels till vårt kvinnoprojekt. Vi söker nu efter fina kläder för kontorsbruk och fest dvs blusar, kjolar, klänningar. Likaså handväskor, smycken och annat fint krafs är välkommet. Så fin och bra kvalitet som möjligt. Om du dessutom har märkeskläder så kan vi ta emot för killar/män också typ adidas t-shirts.

Kläderna kommer att säljas här i butiken men också andra kvinnor kommer att sälja genom ett bag-system. Vi kommer att packa shoppingväskor, typ som Rusta har, med 20 st olika plagg. Kvinnorna hämtar sina väskor i butiken och lägger en pant. I en månad, som längst, får hon ha sin väska och sälja så mycket hon förmår. När hon sedan lämnar in väskan får hon tillbaka pengar för det hon inte sålt. I början kommer vi att hjälpa dem med prissättning och annat som kan behövas. 5 kvinnor kommer vi att starta med om vi får in tillräckligt med kläder.

Syftet med projektet är att ge kvinnor möjlighet att tjäna pengar i hemmet. Många kvinnor är mer eller mindre ensamstående med barn och deras män kommer hem lite till och från. Ibland har de supit upp det mesta de tjänat. Nu är det också svåra tider för alla och det här är en chans till en liten inkomst. Dessutom kan man alltså köpa kläder billigare än i butikerna. Ska du exempelvis på en arbetsintervju så behöver du klä upp dig och då kan du hitta fina kläder till et billigt pris.

Pengarna som Fatima och jag tjänar i detta kommer att gå dels till lite lön för henne och dels sparas för att använda till olika hjälpprojekt och kanske kan jag få lite lön också.

Mer information kommer längre fram men i månadsskiftet maj juni blir det en insamling. Så vårstäda i garderoberna och hitta kläder att skänka. Vad tro ni om detta? Kan det fungera?

Många fråga om vår medarbetare Chenuka. Här är han utanför sitt nya mini hem. Det har varit och är extremt tufft för honom men vi hjälper honom så gott vi kan. Vi bjuder honom på mat och försöker hitta jobb. Snart hoppas vi att vi kan anställa honom!

Imorgon ska jag på ytterligare ett kul uppdrag så häng med här på bloggen!

Många kramar Annika

Ps Sprid detta om du tror på min idé.Ds.

Gillar