Dröm dig bort 1

Då var vi hemma igen i Negombo efter en helt fantastisk och underbar långhelg! Kanske kan jag få dig ännu mer sugen att åka till Sri Lanka när det blir möjligt. Eller så kanske du kan drömma dig bort en stund. Här kommer i alla fall bilder från Hiriketiya och i morgon Dikwella.

Med en tuktuk från vårt hus till busstationen i centrala Negombo klev vi på AC-bussen som tog oss till busstationen mitt i Colombo. Kommersen var redan i full gång när vi klev av. Frukt, grönsaker och kläder, laster som drogs av män hit och dit, rökelse, tutande och försäljarrop. När vi tagit oss igenom myllret och nått tågstationen så blev det lugnare. Nu väntade en 4 timmars tågresa.

Alla sittplatser var fullsatta när vi klev på så vi satte oss vid dörröppningen. Där fläktade det skönt och man hade en fin utsikt när tåget gungade fram längs med kusten. Naturligtvis så hade vi med oss fika! Viktigt!

Hiriketiya

Vi kom fram till en sovande by kan man säga och inga tuktuk fanns det som ville köra. Vi traskade dem 3 km istället till vårt guesthouse där vi skulle stanna i 2 nätter. Väl incheckade så blev det ett dopp i havet som det tog kanske 45 s till att nå.

Hiriketiya är i vanliga fall ett riktigt surfställe och ledorden på platsen är surf, chill and grill. Här kan du lära dig att surfa eller så tar du det lugnt, solar och badar. Stranden är väldigt liten och mysig. Nu var dem flesta guesthousen och restaurangerna stängda och nästan inga turister, endast några som var residentials.

En av dem mysigaste och coolaste restaurangerna var öppen, Dots. Här åt vi både frukost och middag. Dem flesta guesthousen är förbjudna att servera någon mat just nu. Dots ligger precis vid stranden men det är som ett träsk emellan. Det har man uttnyttjat genom att sätta upp belysning i träden som lyser vackert när mörkret kommer.

Ljuvligaste frukosten säger jag bara. En bärsmoothie med rostad kokos, urgod granola, skivad mango och banan. Till det ett hembakat, lättrostat grovt bröd och en kanna te i en turkosblå färg.

Älskar denna inredning hos Dots. Här är lite blandade dag och kvällsbilder.

Varje morgon har det blivit en promenad så vi besökte den lilla hamnen och gick förbi flera färgglada hus. Samtidigt så såg vi klättrande apor och hörde påfåglarnas skränande ljud. Här nere finns det gått om påfåglar.

Många murar runt husen har vackra ornament ingjutna. Var tvungen att ta kort på några.

Det som stör mig mest är alla dessa hundar som kommer var du än är och gör. Tigger med sina vackra ögon eller lägger sig bredvid dig. Inget jag gillar men försöker acceptera.

Sammanfattningsvis så är Hiriketiya en favoritstrand! Den är liten och mysig, vågorna är snälla och det är lätt att chilla och grilla i solen.

Imorgon Dikwella!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer