Det flöt på bra tills ...

Sitter i sängen, nyduschad och ändå lite nöjd trots lite motigheter idag. Det är skönt att vara tillbaka och vara i sitt egna hem. All stress börjar rinna av oss och det som varit i Sverige kan vi nu lägga bakom oss. Nu startar våran höst, en nystart! Det är alltid en skön känsla!

Vi hade ett lyxigt dygn i karantän och jag hade gärna tagit några till. Ha ha! Efter att vi sovit gott och fått en god frukost så kom svaret att vi skulle få åka hem för våra PCR-tester var negativa. Lite snurrig utcheckning men ändå hanterbar och vår chaufför (Chenuka) var redan bokad så allt flöt på.

På Sri Lanka är det lockdown nu fram till 13 september vilket innebär att exempelvis tåg och bussar inte går. Sedan ska egentligen affärer och småbutiker också var stängda men alla har lite öppet i smyg. På bilden ovan är vi och handla grönsaker och sedan hittade vi en liten lastbil som sålde färska ägg. En av dem större matbutikerna var också öppen så vi fick tag på lite av varje. Vi lyckades att få tag på färsk mjölk vilket har varit slut till och från. Maten är ca 20 % dyrare nu och vissa vardagliga varor är ännu dyrare som mjölkpulver och socker.

Väldigt tacksamma för att vi hittat mat så åkte vi till vårat hus och där väntade en överraskning. Målarkaos! Målarburkar och grejor överallt, inne som ute. Dessutom var/är hela insidan av huset täckt av slipdamm som liksom hade torkat in! Precis allt man rörde vid hade denna hinna på sig. Det var bara att ringa till hyresvärden! Efter ett tag kom två killar och började röja lite men nä fy var det fortfarande ser ut i varje rum.

Själv började jag med att städa ur dem skåpen i köket som vi använder mest och som vi har våra torrvaror i. Imorgon kanske jag ska få lite städhjälp men jag vet inte! Själv kommer jag att fortsätta med dem andra skåpen och sedan vårt badrum och sängkammaren.

Ha det så gott!

Kram Annika

Gillar