No words needed.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

こんばんはみんなさん

Första dagen på skolan - Check! Helt klart bästa skolan jag gått på, (kanske beror på att jag får plugga nånting jag tycker är jättekul). Träffat lite mera folk i klassen nu så nu har jag vänner, wooh! (You guys don't have a choice now, you're stuck with me, MOHAHAHAHA!! (Pls don't leave me D: )) Annars så gick dagen vääldigt fort ändå, vi övade på att presentera oss och betätta vart vi kommer ifrån och lite sånna grejjor, det var kul. Så i slutet på lektionen var vi tvungen att gå längst fram i klassrummet och stå och presentera oss på japanska inför hela klassen D: Va rädd men det var faktiskt ganska kul :3 Blev även kallad för Totoro av min lärare (hade en totoro klänning på mig). Våran lärare va jätterolig så alla satt och skrattade mestadels av lektionen :D

Efter skolan så gick jag och mina nya kompanjoner omkring runt den den town, vi gick bland annat till ett arcade hus (?). Det var 5 våningar med baaara spel överallt, varje våning hade olika genres på spel, fanns nog allt, det var amazing! D: (Jag köpte en pryl i en sån tuggummiautomat som ger en prylar istället för tuggummin också! Är ett mobilsmycke men har den som örhänge för att jag kan.) Efter vi vart där ett tag så gick vi och åt mat, jag köpte nå stekta nudlar med fläsk kött tror jag? Men det var huuuur gott som helst! Sen gjorde vi inte så mycket mer eftersom klockan var runt 7-8 nånting och vi hade ju faktiskt läxor att göra.. Fick hjälp att övervinna min värsta fiende; Namba station också!!! Så nu är jag unstoppable x1000! (Kommer fortfarande undvika den till 99.99999%) USHA.

Åh well, nu ska jag göra nånting produktivt och givande med resten av min kväll (Kommer kolla på Rupaul's dragrace och spela spel) Adjökens sålänge!

ps. Idag har det bara varit runt 19-21 grader ute så det börjar bli kallt, bäst jag tar fram tjocksockarna.

Likes

Comments

Näe men kanske är dags att uppdatera här lite? Skyller på att Japan är så underbart att jag inte haft tid att skriva! Jag har nu bott här i snart en vecka och jag stortrivs i min lägenhet och området där jag bor. Visst, det är jobbigt att bo på 4e våningen utan hiss men får ju iallafall lite smygträning varje dag och jag kunde ha haft en fantastisk utsikt om det inte vore för att min balkong är ut mot 3 andra hus, så allt jag ser är väggar... Annars är lägenheten lagom stor och jättemysig! (Tycker jag iallafall!) Jag bor även precis intill en jättefin park som är jättemysig att bara gå omkring i.

Var på skolan också första dagen i Torsdags och hade placeringsprov och infogrejjs. Blev jätteförvånad att jag hamnade i nybörjarklassen! :o (Eller inte) Men det var kul att träffa alla människor som man ska gå skola med :) Skolan börjar inte på riktigt förän på Onsdag, så har fortfarande några dagar kvar på mig att utforska Osaka lite mer innan allvaret börjar. (Fast egentligen borde jag stanna hemma och råplugga kana 24 timmar om dygnet tills vi börjar...)

Annars har jag egentligen inte gjort så mycket, gått omkring i mitt område, letat reda på affärer,, bankomat och tunnelbanestationer. (Jag har lärt mig att åka tunnelbana också, de ni!) Har inte fått några japanska kompisar än, bara en australiensare och några italienare som går på min skola, en amerikan och en österrikare tror jag han var? Men dom är roliga dom med :D 

Så, förlåt för det tog så länge att uppdatera och att ni missat allt som hänt från resan tills idag, men jag har som sagt varit antingen upptagen med att vara i Japan eller för trött för att skriva! Ska försöka skriva lite oftare framöver :) Ma höres! 

Likes

Comments

Med ca 30 min kvar till Shanghai så blir jag flyttad från nästan längst bak i planet till first class sätet närmast dörren så jag ska bli först ut ur planet, så jag får några extra minuter på mig att byta plan! Känner mig så fancy pantsy när jag sitter här brevid en massa överklass kostymsnubbar ;D Ska åka first class oftare! Finnair får fint plus i kanten av mig iallafall! Plus godaste flygmaten jag ätit med gratis dryck till allt! (Va såklart tvungen att lyxa till det med ett glas vin!)
Nu ska vi snart landa, sen är det inte läge kvar till Osaka! (förresten, vädret i shangai är lite mulet, småregn och 22 grader varmt. Klockan är 7 på morgonen)

With about 30 minutes left to landing I'm getting moved from the back of the planw to a First class seat right next to the exit ao I'll have a few extra minutes to get to my other plane! I feel so fancy sitting here next to all these super classy buis iessmen in their famcy suits! Defenetley flying first class more often! ;D And finnair get a juge thumbs up from me aswell since they where nice enough to move me and they had the best planefood ive ever had! (Had to drink red wine toy dinner cause it was free!)
I'm pretty uch about to land in shanghai nowand then it isn't far to Osaka! (By the way, the weather in shanghai is cloudy with a little rain and 22 degrees. Its 7 in the morning)

Likes

Comments

Jag är i Finland! Fick gå 40 min för att ta mig från ena gaten till den andra, hann precis med transferbussen ut till flyget,  phew!! Sitter nu på bussen och ska snart kliva på flyget som går 17:20 lokal tid, sen är det en 9 timmar lång resa till shanghai som gäller! Kommer bli stressigt i shanghai då jag måste hämta och checka in mitt bagage en gång till och jag har bara 2 timmar på mig!!
Vi hörs i shanghai och håll tummarna att jag hinner med flyget!

---

I'm in Finland! Had to walk 40 min to get from one gate to another, baerly made it to the transferbus! I'm on the bus now and the plane to shanghai is leavin soon, then there is a 9 hour flight to look forward to xD Gonna be stressful in Shanghai cause i need to get and check in all my luggage again and only got 2 hours!
See ya all when im in shanghai and keep your fingers crossed I'll make the plane!!!

Likes

Comments

おはいおみんなさん!

Nu sitter jag i bilen påväg ner till Stockholm! Vi ska åka till ambasaden och hämta mitt visum först, sen bär det av till Arlanda för att vänta på flyget som åker 14:30! JAG ÄR TRÖTT!! Vi har kört nu i drygt 3 timmar, 3 timmar kvar. (Eller ja, mamma kör..)
Tror jag ska försöka sova en skvätt nu i bilen, men tror inte det kommer gå så himla bra faktiskt, oavsett hur trött jag är.
Updaterar er igen när jag är på Arlanda!
----------------------------------------------
I'm in the car on my way to Stockholm now! We're going to the ambassy to get my visa first, then we'll leave for the airport and wait for my plane that leaves at 14:30! I'M SO TIRED!! We've been driving for around 3 hours sofar and there is another 3 hours left. (Or well, my mom is driving...)
Think I'm gonna try to sleep some in the car now, not that I think I'll be able to, no matter how tired I am.
I'll update again on the airport!

Likes

Comments

こんにしはみんなさん!.

Okej nu måste jag skriva annars skäms jag ju. 3 dagar kvar innan jag åker, oh my. Var inne i Östersund igår för en sista shoppingrunda, men jag har antagligen ändå glömt nånting ändå. Tur att dom har affärer i Japan också!

Min helg kommer bestå av idag; baka bullar och packa och fixa med naglarna, dvs distrahera mig själv så gott det går. Lördag; Bröllop, wooh! (och svänga förbi och fixa med några sista papper till medicinerna så jag inte blir tagen av polisen :o) Söndag; Panika runt i huset och kolla så allt är klart och antagligen checka packningen en sista gång. Ska även äta bullar och dricka kaffe, om det kommer nå folk och hej då, annars fikar jag i min ensamhet! (Alla som vill är välkomna på kaffe och bullar på söndag). SEN ÅKER JAG TILL STOCKHOLM PÅ SÖNDAG NATT OCH SEN FLYGER JAG TILL JAPAN!? Vad hände med tiden? Jag hade ju ett halvår på mig att förbereda allt igår, så hur kan det bara vara 3 dagar kvar tills jag ska sätta mig på flyget? Inte konstigt att jag inte kan sova och ar börjat bita på naglarna, mitt undermedvetna har iallafall vett till att vara dödligt nervös, men min hjärna har nog inte riktigt fattat att jag åker om 3 DAGAR. JAG FLYTTAR TILL JAPAN OM 3 DAGAR, JAG KOMMER INTE TRÄFFA MIN FAMILJ ELLER MINA VÄNNER PÅ ETT HELT ÅR! (Förutom dom som kommer och hälsar på mig i Japan då i vår). Oh my. Tacka gudarna för tekniken så jag åtminstone kan hålla kontakten med dem under tiden jag är borta, jag menar, hur skulle dom annars klara sig helt utan mig i ett helt år? ;)

Vet ni förresten hur svårt det är att packa när man ska vara borta i ett helt år? Inte det lättaste ska ni veta, speciellt är man är som mig och vill ha med sig saker som skulle kunna fylla en lastbil men bara får ha 2st resväskor och ett handbagage. Tror jag packat i och ur mina väskor minst 4 gånger den här veckan men nu tror jag att jag har allt. Ena väskan väger 22.9 kg (får ha max 23 kg per väska) så den har jag låst nu så den är klar! Andra väskan ligger för tillfället på 22.8 kg så den börjar också bli klar (men jag har fortfarande ett par skor och en liten hög kläder som ska få plats!?) tur att jag har plats kvar i mitt handbagage, och i kartongen som kommer flyga med posten.

Nä nu ska jag börja baka bullar så jag får äta dom nån gång! LOVAR att jag ska skriva kortare updates under min resa, så länge jag hittar internet. Annars kommer det ett länge inlägg när jag väl är framme!

-------------------------------------------------------------------------------

'Okay I have to write now otherwise I'll have to stand in a corner and be ashamed. 3 days left ans then I leave, oh my. Went in to Östersund yesterday for a last shopping trip, but I probably forgot to get something anyways. Lucky me they have stored in Japans as well!

This weekend I'm gonna; bake cinnamon rolls, pack my bags and fix my nails, aka keeping myself distracted from my brain. Saturday I'm going to a wedding, wooh! (and get some last minute papers for my meds so I wont get caught by the police :o) And Sunday I'm gonna run around in panic all day and see so I got everything done and probably check my luggage one last time. I'm also eating the cinnamon rolls I'm baking today and we'll see if anyone comes to join me otherwise Ill eat them all forever alone. (Anyone that wants to come for fika is welcome this Sunday)THEN I'M GOING TO STOCKHOLM ON SUNDAY NIGHT AND THEN I'M GONNA FLY TO JAPAN!? What happened with the time? I had half a year left to prepare myself lite yesterday so how can it only be 3 days left until i leave? No wonder I cant sleep and that I've started to bite my nails again. At least my subconscious have the decency to be nervous like hell, because I don't think my brain has realized that I'm leaving in 3 DAYS. I'M MOVING TO JAPAN IN 3 DAYS, I WONT BE ABLE TO SEE MY FAMILY FOR A YEAR!! (Except for those that are planning to come visit me in Japan this spring) Oh my. Thank the gods for technology so I at least can keep in touch with them while I'm gone, I mean, how else would they survive completely without me for an entire year? ;)

By the way, do you guys know how hard it is to pack stuff when you're going away an entire year? Not the easiest task I've had, specially since I want to bring stuff that could fill an entire truck but I'm only allowed 2 big bags and a backpack. Think I've repacked my bags at least 4 times this week, but now I think I've got everything. One of the bags weights 22.9 kg (I'm allowed 23 kg/bag) so that one is all closed up and locked and ready to go! The other one is at 22.8 kg tho so that one is also pretty much done (but i still got a pair of shoes and a small pile of clothes that I'm going to bring!?) lucky me I still got room in my hand luggage and in the box I'm packing some stuff in that's gonna fly with the mailman instead.

Nut now I'm off to start baking some cinnamon rolls so i can eat them today! I PROMISE to write shorter updates during my trip if i can find any wifi, otherwise you'll get a longer update when I'm at home in my ner apartment!

Likes

Comments

こんばんはみんなさん!

Tänkte bara skriva en kort update angående mitt boende i Japan då jag idag fick en bekräftelse på att jag har nånstans att bo när jag kommer fram! Nu blev det lite ändrade planer med hela boende grejen, jag fick nämligen inte bo i det Shared house huset jag ville bo i så därför sa jag "DÅ SKA JAG HA EN EGEN LÄGENHET!!" Så ja, nu har jag en lägenhet i Osaka! Den är på 18m2  och ligger ca 20-30 min från skolan (med tunnelbanan), är på 4e våningen och har ingen hiss, så det ska bli kul att bära upp mina väskor för 4 trappor det första man gör när man kommer fram! 

ps. Nånting helt icke Japan relaterat men idag var vi och hämtade världens sötaste lilla Beagle valp!! Kommer inte bli kul att vara ifrån henne i ett helt år! :(


------------------------------------------------------------------------------

I just thought that I would write a quick update about my accommodation since I got an confirmation on that I have somewhere to live when I arrive in Japan today! The plan kinda changed a bit from my previously shared house, because I didn't get a room in the house i wanted i decided that I rather wanted my own place! So now I got an apartment in Osaka! It's 18m2 big and its about a 20-30 min ride on the subway to my school and its on the 4th floor so its gonna be superfun carrying all my luggage up them stairs the first thing I do when arriving! 

ps. Something totally not related to Japan but, today we got the cutest little Beagle puppy ever!! It's gonna suck so bad to have to leave her for an entire year soon! :( 

Likes

Comments

こんばんはみんなさん!

Hur förbereder man sig egentligen inför sin livs resa? Jag har ingen aning , så tips godtas gärna eftersom jag åker om 28(!!!) dagar. Tror inte jag kommer kunna förbereda mig mentalt på att åka, det är för stort för att hjärnan ens ska kunna förstå att det faktiskt händer!

Men, lite förberedelser har jag ju gått igenom ändå, förutom det hopplösa försöket att förbereda mig mentalt. Först och främst har jag jobbat så jag ens haft råd att betala skolavgiften och alla andra kostnader som tillkommer när man ska resa bort ett år (resväskor, flygbiljett, mediciner, kläder osv..). Som det ser ut just nu så är ekonomin säker, jag kommer överleva ett år i Japan och jag kommer kunna betala skolan, Wooh! Jag kommer i och för sig låna pengar av min mor medan jag är borta, då jag redan använt mina veckor för just denna sortens utbildning på CSN och inte kan få mer pengar av dom (så är det bättre ränta på lånet från mamma banken.) Och apropå bank så har jag även bytt bank nu innan jag ska flytta, då den nya banken inte har några extra avgifter på uttag utomlands, på så vis sparar jag några kronor som annars bara skulle ha försvunnit ut i tomma intet.

En annan grej jag gjort som jag antar räknas som förberedelser är att plugga kana (hiragana och katakana) då det är det enda kravet på skolan att man ska kunna de någorlunda bra eftersom lektionerna kommer att vara på japanska. Men handen på hjärtat, jag skulle ha kunnat plugga myyyyyycket mer än vad jag har gjort och jag är lite arg på mig själv som inte pluggar mer. Men stressplugga i sista minuten har alltid varit min grej så varför inte nu också? Jag har använt mig mest av appar på telefonen när jag väl har pluggat och har även använt mig lite av några läroböcker som jag köpt på Ebay (japanska skolböcker för barn med pokémon tema). Men apparna på telefonen har varit till störst hjälp för att försöka memorera och lära sig alla dessa nya tecken. De appar jag använt mest är Obenkyo (gratis på playstore) som är en ren pluggar app, man kan göra quizar och öva öva öva på både kana och kanji. De har även grammatik och lite allt möjligt, men jag har bara använt mig av kana testerna. En annan app jag använt väldigt mycket är Learn Japanese with Tako (kostar runt 30 kr om jag inte minns helt fel i play/appstore). Det är en jätterolig app (tycker jag) där man spelar samtidigt som man lär sig ny tecken i både kana och kanji (man är en liten bläckfisk som ska lära sig japanska av en äldre bläckfisk som blir arg på en om man gör fel, han är lite läskig när han blir arg). Det har även ett "studera" alternativ där man kan sitta och råplugga in olika tecken. Men jag tycker det är ett jättekul alternativ att lära sig nya språk på då de inte alls känns som man pluggar utan bara spelar ett roligt spel!

Att fixa boende kanske låter som en bra ide att fixa innan man åker och det är på gång nu (ÄNTLIGEN!). Fick ett mail av Gogo idag med 3 olika förslag på boenden och jag blev helt dökär i ett av husen så jag hoppas hoppas hoppas att jag får ett rum i det huset!! (De hade bara ett ledigt rum kvar så jag har suttit och bett till allt som finns idag att jag hinner få det). Annars kommer jag ligga och gråta mig till sömns varje dag i 15 år, minst... Kanske inte men jag vill verkligen bo i det huset! Det är ett så kallat "shared house", så man delar hus med andra människor, i detta fallet så skulle det vara jag och 10 andra, både japaner och andra utlänningar. Man delar på kök, toaletter, duschar, vardagsrum och tvättrum men man har ett eget privat rum, Det känns läskigt att bo med 10 främlingar från andra länder, men det ska ändå bli kul! (Så länge alla är snälla och inte läskiga) Så håll tummarna nu alla att jag får de där rummet så jag slipper gråta som ett litet barn resten av livet!

Med det sagt så tänker jag nog gå och sova nu, så att det kan bli imorgon så jag får svar från Gogo nån gång om mitt boende! Ma höres som ma säg henan uppi norr!

-------------------------------------------------------------------------------

How do you prepare for the journey of your life? I have no clue, so if you have any tips feel free to drop them since I'm leaving in 28(!!!) days. I don't think I'll ever be able to prepare mentally for this trip, its too big for my brain to even understand that it's actually really happening! 

Buy I've had some preparations, other than the failed attempt to prepare mentally. Firstly I've been working so I could afford to go to the school and all the other expenses that happens when you're leaving for a year (suitcases, flight tickets, medicines, clothes and so on..) But right now it all looks good on the economics, I will have enough moneys to be able to survive a year in Japan and pay the school for letting me study there, Wooh! I will be borrowing money from my mother while I'm in Japan tho since I've used up all my seeks for this type of education from CSN (they give/lend you moneys for school here in Sweden) so they wont give me any more moneys. (The interest rate is better at Mommy-bank too!) And while I'm talking about banks, I've changed mine. The new one does't have an extra charge for when you take out moneys abroad, that way I'll save some money that otherwise would just disappear into nothing! 

Another think I've done that probably counts as preparations are studying kana (hiragana and katakana) since it's the only requirement the school had before starting there is to know kana somewhat at least since the lessons will be in Japanese. But honestly, I could've studied alooooot more than I have, I'm a bit angry with myself for not studying more. But i've always done my studying in the last minute, stressed out like crazy, so who not do that now as well? The few times I actually studied i mostly used some apps on my phone and also some textbooks i got from Ebay (its Japanese textbooks for kids with a pokémon theme). But my apps have been the biggest resource i've had while studying. The ones I've used the most are Obenkyo (free on appstores) that is a raw studying app, you can do quizzes and study kana and kanji and they also have some grammar and other language learning stuff on there, but I've only used the kana test on it and I think its great. Another app that I've used a lot is Learn Japanese with Tako (around 30 Swedish moneys on appstores). It's a super fun app (according to me) that is more like a game than a studying app. (You're a tiny octopus that's trying to learn Japanese  from an older octopus that gets mad at you when you get something wrong and he's kinda scary when he's angry). The game can teach you both kana and kanji and it does it by playing minigames mixed with smaller quizzes, so you're learning stuff without thinking about it! They also have a "study mode" where you can just go over all the kanas and kanjis and study them more if you want.

Getting a place to live also seemed like a good idea to do before moving and its FINALLY happening! I got an email from Gogo earlier today with 3 different suggestions on houses and i completely fell dead in love with one of them so i HAVE to live there! I really really really hope i get the room (there was only one room left that wasn't occupied so I've been praying to everything today that I get it!) If i don't get it I'll be crying myself to sleep for the next 15 years or so.. Maybe not but i really want that room! The house itself is a so called "shared house" so you share it with other people, my dream house already have 10 other people living in it, both Japanese and other foreigners like me. You share stuff like the kitchen, toilets, showers, laundry room and living room area, but you got your own private room. I'ts kinda scary to live with 10 strangers in a completely new house, but I think it's going to be fun as well! (As long as they're nice and not too scary) So everyone needs to keep your fingers crossed that I get that room so I don't have to cry like a baby for the rest of my life!

With all that said, I'm going to sleep so tomorrow comes sooner and my email from Gogo confirming where I'm going to live. See ya later alligator! 

Likes

Comments

こんばんはみんなさん!

Det är många som frågar mig "Varför japan?" när de får reda på att jag ska åka dit. Mitt intresse för Japan är helt klart grundat i mitt intresse för anime. Animen hittade mig snarare än att jag hittade den när jag var 16-17 år gammal. Jag vet inte riktigt varför, men jag började kolla på Bleach en dag och sen var jag fast. Jag såg igenom hela serien på några dagar och när den var slut var jag direkt ute på jakt efter mer. Detta anime intresse bara växte och växte tills det nästan tog över mina dagar helt och hållet (Kunde ligga i sägen och kolla på One Piece minst 20 timmar om dygnet, flera dagar i rad när jag var mindre). Eftersom jag ser min anime på Japanska så växte mitt anime intresse snart till ett intresse för hela Japan. Jag började älska språket och började lära mig mer om deras kultur. Eftersom Japan är helknasigt precis som jag så är inte så konstigt att jag blev fast!

Sommaren 2015 blev jag klar med mina studier på Komvux och sökte till en utbildning i Trollhättan, men då jag inte kom in på den så visste jag inte vad jag ville göra med mitt liv förutom att bara sitta och vänta på nästa år. Det var då jag hittade Gogo's hemsida (tror jag såg deras reklam på facebook eller liknande) och skickade iväg en intresseanmälan mest för kul. Det tog inte länge innan jag fick svar från dom och de hjälpte mig att hitta en skola som skulle passa mig (vid denna tidpunkt så var jag inte ett dugg seriös på att söka, utan tyckte mest bara det var en rolig tanke att åka till Japan och plugga, men trodde inte att jag faktiskt skulle göra det redan ett år senare!). Det var inte fören i Januari 2016 som jag faktiskt började tänka seriöst på tanken att varför inte? Det är en av mina största drömmar att åka dit och att få lära sig språket är ett stort plus det också! Så jag skickade in en ansökan till ARC Academy i Kyoto med start i Juli först och jag kom in och blev överlycklig. Men, min snabbtänkta hjärna tänkte inte på att det var Februari och jag hade mindre än 6 månader på mig att tjäna ihop ca 70 000 svenska kronor och då hade jag inte ens ett jobb, men enligt min hjärna så skulle de visst gå!... Nej, precis, inte alls smart. Lyckligt nog fick jag jobb i slutet på februari (kan inte säga att jag aktivt försökt skaffa ett jobb innan heller...) men efter första och andra lönen började det sjunka in att det här kommer aldrig gå.. Så jag skrev till min kontakt på Gogo och frågade om det var möjligt att flytta fram mitt startdatum till Oktober istället så jag hade mer tid på mig att jobba och förbereda mig inför resan. Inga problem! De skickade en ny ansökan till ARC i Kyoto fast med start i Oktober istället för Juli. Jag kände mig mindre stressad och livet fortsatte och dagarna gick. Jag skulle åka till Kyoto i höst! Men, ville jag verkligen till Kyoto? Jag vet inte varför men Osaka är en sån där stad jag alltid velat åka till, så än en gång skrev jag till Gogo och frågade "Får jag ändra min ansökan igen? Jag skulle vilja gå på ARC i Osaka istället för i Kyoto...." Inga problem, igen! Det var lätt fixat att ändra min ansökan och så blev det ARC Academy Osaka som slutmål istället! Så nu, nästan ett år efter hela denna idén landade i mitt huvud så sitter jag här, med 35 dagar kvar tills jag åker till Japan. Detta händer verkligen! Jag är osäker på att jag faktiskt har insett att jag ska FLYTTA till JAPAN i ETT ÅR om bara EN månad. Det är helt galet, underbart och döläskigt!

Nu glömde jag helt bort att gå in på detaljerna i ansökningen, men vill inte at inlägget ska bli hur långt som helst. Så om nån är intresserad lämna en liten hälsning nånstans så fixar jag ett detalj inlägg också! Ni får även fråga massor av frågor om det är nånting jag glömmer i mina inlägg som ni vill veta!

------------------------------------------------------------------------------

There are a lot of people that ask me "Why Japan?" when they find out that I'm going there. My interest in Japan is clearly based out of my interest in anime. Anime found me rather than I found it when I was 16-17 years old. I don't really know why, but I started to watch Bleach one day and then I was hooked. I watched the whole thing in a few days and when it was over, I was on the prowl for more. My anime interest just grew and grew until it almost took over my days altogether (Could lay in bed and watch One Piece at least 20 hours a day, several days in a row when I was younger). Since I watch my anime in Japanese, my anime interest soon developed into a general Japan interest. I started to love  the Japanese language and started to learn more about their culture. Because Japan is totally weird just like me, it is not surprising that I was hooked!

In the summer of 2015 I finished my studies in adult education and applied for an education in Trollhättan, but when I didn't get in I didn't know what I wanted to do with my life besides just sit and wait for next year. This is when I came over the Gogo's website (think I saw their advertising on Facebook or something similar) and sent an interest thingie mostly for fun. It did not take long before I got an answer from them and they helped me find a school that would suit me best (at this time I was not at all serious in applying, but found the thought of going to Japan and to study funny, but did not think I would actually do it a year later!). It was not until January 2016 that I actually began to think seriously on the idea that why not? It's one of my biggest dreams to go there and to learn the language is a big plus too! So I sent in an application to ARC Academy Kyoto that was starting in July and I came in and was overjoyed. However, my quick-thinking brain did not think about the fact that it was February and that I had less than six months to earn about 70 000 Swedish kronor and then I didn't even have a job, but in my mind it was doable! .. . No, not that smart... Luckily I got a job at the end of February (can not say I was actively trying to get a job before that either ...) but after the first and second salary it began to sink in that this will never go .. So I wrote to my contact at Gogo and asked if it was possible to postpone my start date to October instead so I had more time to work and prepare for my journey. No problem! They sent a new application to ARC in Kyoto starting in October instead of July. I felt less stressed now and life went on and the days went by. I would go to Kyoto in the fall! But, did I really want to Kyoto? I don't know why but Osaka is one of those city I always wanted to go to, so once again I wrote to Gogo and asked, "Can I change my application again? I would like to go to ARC in Osaka instead of Kyoto ... . "No problem, again! It was easily fixed to change my application and ARC Academy Osaka became the final goal instead! So now, almost a year after this whole idea landed in my head I sit here with 35 days left until I go to Japan. This is really happening! I'm not sure that I actually realized that I'm moving to JAPAN for a YEAR in only ONE MONTH. It is completely crazy, wonderful and terrifying!

 I completely forgot to go into the details of the application, but I don't want the post to be a mile long. So if anyone is interested leave a message somewhere and I'll fix a detailed post too! You may also ask a lot of questions if it's something I forget to post that you want to know!

Likes

Comments