UTPEKADES SOM UTVECKLINGSSTÖRD - STÄMMER NU STATEN

Denna artikeln jag läste tyckte jag bara lät sjuk.. Den handlar om en kille som sattes i särskola för att han var utvecklingsstörd och nu 20 år senare så har det bevisats att han bara har ADHD och dyslexi. 

Jag tycker att beskrivningen på denna killen är ganska så lik mig faktiskt.. Hans lärare sa att han var smart och kunde arbeta om han fick lugn och ro, detta var då när han gick i 9a och hade skrivits ut ifrån särskolan. Dom satte honom i särskola eftersom att han hade svårt att ta tag i skolarbetet på egen hand, precis som jag. Han blev mobbad i byn för att han gick i särskolan och kände inte att han passade in bland alla barn som faktiskt var utvecklingsstörda. Nu 20 år senare så har det kommit fram att det bara var ADHD och dyslexi och han stämmer nu staten. 

Detta hade lika gärna kunnat vara jag eftersom att jag aldrig har kunnat ta tag i skolarbeten själv förrän nu i gymnasiet.. Som tur är så hamnade jag aldrig i särskola men det är klart att det händer många! Att dom liksom blir utpekade som utvecklingsstörd för att dom har någon slags svårighet.. Som tur är så har det ju kommit nya saker och regler som gör så att folk med ADHD/ADD/dyslexi kan få hjälp i vanlig skola.

läs artikeln HÄR

Gillar

Kommentarer