MITT FÖRSTA SJÄLVMORDSFÖRSÖK

​har tidigare skrivit om detta lite kort men har sagt att jag ska skriva lite mer detaljerat och här kommer det. 


Jag var 13 år första gången jag försökte ta livet av mig på riktigt och den officiella anledningen till detta var för att mitt tjejgäng i skolan var inte snälla mot varandra, det var alltid elaka kommentarer hit å dit, även fast vi alla var vänner. Den riktiga anledningen var för att jag kände mig missförstådd och ensam, hade gjort det i flera år. Jag hade hotat med att ta livet av mig flera gånger man aldrig gjort någonting, ingen hjälpte mig heller vilket antagligen var varför det ledde så långt.
Denna höstkvällen bestämde jag mig för att faktiskt ta livet av mig.

Min syster hade flyttat till Jönköping, min mamma var i Indien och min pappa var på innebandyträning så jag tog tillfället i akt kan man säga. Utanför det huset jag bodde i fanns det ett berg (Utbyberget) och jag visste att om jag hoppar därifrån kommer jag iallafall bli grovt skadad. Jag klättrade upp och smsade hejdå till alla mina kompisar, en person ringde upp mig i panik och efter vi la på bestämde jag mig faktiskt för att klättra ned och inte genomföra självmordet.

Men nu var det nu höst och minusgrader, när jag klättrade ned halkade jag till, slog huvudet i berget och rullade ner för en backe. Jag låg där på marken och det började snöa, min tanke var bara att "nu dör jag" också somnade jag. Efter kanske en timme hör jag både en man och en ung tjej skrika mitt namn och jag vaknar till och ska skrika tillbaka men min röst fungerar inte. Som tur var hade jag en pannlampa i handen och lyckas på något sätt sätta på den, då kunde denna mannen hitta mig och fick bära in mig till mitt hus.
Denna mannen heter Odd och tjejen heter Elin, hon var även den personen som fick mig att klättra ned ifrån berget istället för att hoppa. Tack vare dessa två personer är jag vid liv idag, är verkligen evig tacksam för det!

Odd pratade sedan med min pappa och berättade allt som Elin hade sagt till honom.

Gillar