MINA SJÄLVMORDSFÖRSÖK

Ännu en bekännelse från mitt liv och denna gången handlar det inte om någon annan än mig själv och mina psykiska besvär.

Den första gången jag försökte ta livet av mig som jag minns var jag 12 eller 13 år gammal och bodde fortfarande i Utby. Vid vårat hus fanns det ett berg och jag fick för mig en dag att det där berget skulle jag hoppa ifrån och dö. Min syster hade flyttat hemifrån, mamma var på jobbresa och pappa hade innebandyträning så då tog jag chansen. Kom ihåg att jag ringde till några av mina vänner och sa hejdå.
Det finns en anledning till att jag överlevde den gången och det var för att jag hade/har en kompis som heter Elin som räddade mitt liv den dagen. Jag kommer skriva ett helt eget inlägg om detta så ni får en större inblick i det hela.

Andra gången jag verkligen försökte ta livet av mig var jag 16 år, hade haft problem med droger året innan och var extremt deprimerad hela detta året. Jag hade precis startat ett nytt drogberoende och denna gången var det Ritalin som jag missbrukade helt enkelt. En dag hade jag varit på en liten tripp i hjärnan där jag hade blandat Ritalin och sömntabletter, hade även rymt hemifrån och inte svarat i min telefon på hela natten.
Min mamma kom sen och hämtade mig på morgonen när jag ringde och vi åkte hem, det hon inte visste då var att jag hade planerat ett självmord samma dag. Vi kom hem och jag gick till köket för att hälla upp ett glas vatten, tryckte ut en hel karta sömntabletter (15stycken) i min hand och sen svalde jag dem allihop med ett glas vatten.
Anledningen till att jag överlevde detta var att min syster såg när jag stoppade någonting i munnen och svalde, kommer fortfarande ihåg hennes skrik på mamma. Sen stoppade mamma ned fingrarna i min hals och sen körde de mig till akuten.
Även här finns det mycket mer att berätta men jag tar det i ett helt eget inlägg.

Sen har jag även haft många små självmordsförsök där jag ångrat mig innan jag gjort någon och sådär men det är inte värt att ta upp. Det viktiga är att jag är frisk ifrån självmordstankar idag och jag vill att alla därute ska veta att det blir bättre!

Gillar

Kommentarer

elinelmersson
elinelmersson,
STYRKEKRAMAR TILL DIG <3nouw.com/elinelmersson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229