Mina 5 största fobier

kommer skriva dem i ordning.

1.
Händer, det är nog den konstigaste fobin jag har..och den största. Det är inte själva handen jag har en fobi för utan att komma i kontakt med någon annans händer. Försöker verkligen att komma över denna rädslan då det faktiskt är jobbigt i vardagen. Vet inte hur jag fått denna fobin egentligen, men skulle tro att det är bakterierna som alla får på sina händer eller nått..

2. Bollar, den näst största fobin jag har är bollar. Innebandybollar, fotbollar, golfbollar, tennisbollar osv. Börjar komma över denna rädslan mer och mer eftersom att vi ofta har grejer med bollar på idrotten och blir typ helt stel varje gång vi har idrott pågrund av detta. Denna fobin fick jag under tiden jag spelade fotboll, fick en boll i huvudet och tuppade av och efter de har jag varit rädd för bollar.

3. Höjder, har egentligen ingen anledning till varför jag är rädd för höjder, var aldrig det när jag var liten. Men är nog inte rädd för själva höjden utan ifall jag skulle trilla ner. Om jag är på en säker hög punkt så är jag inte alls rädd, men om jag är på ett berg och kollar ner är jag livrädd.

4. Mörker, detta är egentligen sjukt töntigt och det vet jag.. Men är bara rädd för mörkret när det kommer plötsligt, inte om de e för att jag ska sova eller att jag släckt lampan själv. Utan om de blir strömavbrott eller någon annan släcker lampan. Men kommer över det efter ett tag så de e nog bara chocken.

5. Trånga utrymmen, har alltså klaustrofobi. Men det är en fobi som kommer och går lite och det är mest när de e mycket folk som jag känner av den.

Gillar

Kommentarer