Bör lärare bära vapen?

Tror ingen kan ha undgått de nya rubrikerna om att lärare i USA ska kanske börja bära vapen, jag själv jobbar ju nära läraryrket och känner att detta är en väldigt viktig fråga. Väljer därför att skriva om detta men vill att ni ska ha i åtanke att jag inte är en pålitlig källa utan skriver endast ur mitt egna perspektiv och tankar.


Anledningen till att lärare i USA kanske ska börja bära vapen är troligtvis på grund av den ökande kriminaliteten samt skolskjutningar och tanken är väl att lärare då ska kunna förhindra detta med att ha egna vapen. Detta är rent idiotiskt med tanke på att en lärare i rätt sinne skulle aldrig någonsin avfyra ett vapen mot ett barn. Att ungdomarna/barnen även har lättare att få tag på vapen är ännu en anledning till att lärarna inte ska ha vapen på sig.

Jag antar att regeringen vill förhindra alla skjutningar och tror att det bara kommer ha motsatt effekt, man kan inte heller lita på alla vuxna. Vad som helst kan ju hända, en lärare kanske blir så rädd att den avfyrar en kula mot ett oskyldigt barn för att den gör fel rörelse eller liknande. Ifall nu en skola har anställt en sån idiotisk person som skulle kunna ta ett barns liv, eller ett liv oavsett vems det är.

Vi vill inte ha flera döda människor i världen och vapen är aldrig lösningen, skaffa istället högre säkerhet och fler personer som kan hjälpa de ungdomar som hamnat snett. Det finns ingen som föds ond, det finns alltid en anledning till varför någon dödar. Säger inte att personerna som utgör onda handlingar gör rätt men hjälp dem istället i tid, sätt dem inte i ett fack från början.. Det hjälper ingen.

Gillar

Kommentarer