Att jobba som croupier - nackdelar

I början av januari skrev jag om fördelar med att jobba som croupier och lovade då att skriva om nackdelarna också. Att skriva om jobbet som croupier kommer jag att fortsätta med för tror det är bra för de som vill jobba som detta att läsa om hur det verkligen är.
1. Sexuella trakasserier, detta är någonting man kan uppleva på alla jobb men när man jobbar som croupier är det typ en del utav jobbet. Väldigt många killar framförallt uttrycker sig väldigt fel och det känns som att man är ett objekt för dem. Det värsta jag varit med om är när en gubbe kom fram och sa "Jag kan betala dig också följer du med mig hem också bor du där", jag skulle då få cirka 30000kr i månaden utav denna mannen. Självklart sa jag nej och han fortsatte att försöka övertyga mig tills han tillslut förstod att det inte var lönt och gick sin väg. Jag hade till en början väldigt svårt för detta och mådde riktigt dåligt, byggde sedan upp ett kaxigt beteende och brydde mig inte längre om vad killarna sa till mig. Det var tills jag blev tillsammans med Pontus som jag började förstå att det inte var okej igen och detta är en av anledningarna till att jag slutade. Pontus mådde helt enkelt inte bra utav att veta att jag stod där helt maktlös medans killar var extremt äckliga.

2. Tiderna, detta hade jag även med i fördelarinlägget för att tiderna är bra för tillexempel studerande och framförallt de som inte har en partner med helt andra tider. Men man jobbar vanligtvis 21-03.30 och om man inte har körkort och tillgång till bil blir det extremt jobbigt att ta sig hem på natten. När jag jobbade i Göteborg kunde jag ibland sitta 3 timmar på Centralstationen vilket är bland de värsta ställena att var på ensam tjej på natten. Kom hem vid 07, sov till 15 och om det var lördag var det bara att fixa sig till jobbet igen och om det var söndag blev det extremt jobbigt att komma upp på måndagen (jag gick i gymnasiet under denna tiden). När jag sen bytte till Kungsbacka hade bussarna slutat gå när jag slutade och fick då ta taxi till Vallda där jag bodde då vilket betydde att jag knappt tjänade något på att jobba, förutom de nätterna Pontus kom och hämtade mig.

3. Utmattat, detta hör väl egentligen lite ihop med punkt 2(tiderna) eftersom att man fick väldigt konstig sömn och det påverkar kroppen något extremt. Jag fick väldigt ofta kallsvettningar på dagarna och var trött exakt hela tiden, det enda jag gjorde var att sova och jobba.. Kommer ihåg när en av Pontus kompisar frågade mig "Gör du inget annat än att sova?" mitt svar på det var att jag jobbar natt, fick alltså inte tid för något annat och om jag hade det så orkade jag inte.

Gillar

Kommentarer

Viktorhognas,

Intressant! 😊

nouw.com/viktorhognas