ÄR JAG RASIST?

Okej nu är jag faktiskt riktigt trött på alla som ska gråta på sociala medier för att de blir så himla dåligt behandlade och känner sig kränkta. Kanske borde hålla tyst för att inte få massa hat men då stöttar jag ju bara alla dessa lättkränkta människor därute som jag stör sönder mig på. Det har gått för långt och jag måste säga någonting helt enkelt.

Vi börjar med den här flätdebatten som började för att Michelle Svendsen hade gjort flätor vilket tydligen var extremt dåligt gjort utav henne (det var iallafall genom hennes instagram som jag började se denna debatten) och anledningen till varför det var fel utav henne är för att tydligen är det en grej inom den svarta kulturen. Sedan la även Valentina Bogar(?) ut på hennes instastory och gnällde på folk som gjorde dessa flätorna, om jag förstod henne rätt handlade det enligt henne om att när de vita gör något blir det en trend Ursäkta mig men om jag som vit inte får göra flätor vill inte jag att svarta ska platta sitt hår. Det är på riktigt exakt samma sak.
Att de vita sätter trender här i Sverige är inte heller de så konstigt då majoriteten i Sverige är vita och det är vårat ursprung. Att vi då kanske tar en trend från ett land där svarta är majoritet betyder ju att vi tycker det är snyggt. Sen vet jag att till exempel Renaida är en av de som började med att ha sådana flätor här i Sverige och hon är ju inte vit.. får inte hennes fans som ser henne som sin förebild och vill vara som henne göra flätor bara för att de är vita då?

Och sen har vi den här videon som cirkulerar runt där en svart gravid kvinna tydligen behandlas med våld av säkerhetsvakter på tunnelbanan i Stockholm, kan bara säga såhär att jag har kollat på denna videon ett antal gånger och ser inte vakterna göra en enda sak förutom att hålla i kvinnan. Först blir kvinnan ledd ut ur tunnelbanan och när vakterna vill att hon ska sätta sig på en bänk börjar hon skrika och vägra, då tar en av vakterna hennes barn i handen och försöker lugna ned barnet. Kvinnan skriker och lägger sig självmant på marken medan vakterna försöker ställa henne upp. De trycker inte ned henne, hon lägger sig ned själv och skapar en scen för att få uppmärksamhet.
Självklart ser allmänheten detta som vakternas fel då denna kvinnan är svart och gravid. Det skrivs att dem är rasister.. jag förstår att detta ser fel ut men det är inte vakterna som gör någonting utan det är kvinnan själv som lägger sig ned och skriker. Hon kanske är rädd, vad vet jag men snälla.. om det hade varit en vit man på denna videon hade han fått all skit.

Jag har själv blivit illa behandlad på grund av mitt utséende. Eftersom att jag är lite mörkare än medelsvensken har det varit äldre damer och herrar som kallat mig för svartskalle och bett mig åka tillbaka där jag kom ifrån och dessa människor är helt sjuka i huvudet. Sen att jag faktiskt är svenskfödd och alla generationer som lever i min släkt är svenska är en annan historia, men förstår att det inte är roligt att höra för dem som faktiskt inte har ett svenskt ursprung.
Jag har även blivit illa behandlad för att jag är vit men det finns ingen som märker av det. Har blivit kallad för svenne, viting, spöke och har fått höra att jag inte har rätt till åsikter för att jag är vit..

Min poäng är iallafall att folk måste sluta ta på sig offerkoftan och sluta rasindela hela tiden. Är jag rasist? Verkligen inte! Jag älskar att det finns så många olika kulturer i vårat land och umgås gärna med folk med andra ursprung. Vill bara att alla ska ha lika villkor och få säga deras åsikter utan att bli kallade för rasister.

Om du har några invändningar på det jag har skrivit eller om du tycker att jag har fel i något och att jag kanske missuppfattat något får du jättegärna komma med dina åsikter! Jag vill gärna höra hur andra uppfattat denna videon eller flätgrejen, alla tolkar ju saker olika! 😊
  • Tankar

Gillar

Kommentarer