Jag har jobbat som personlig tränare i sju år nu. Som alltid utvecklas man i sin roll i arbetslivet och i mitt fall som personlig tränare. Jag är bättre i dag än vad jag va i början, dels på grund av erfarenhet, samt mera utbildningar. Jag vågar vara med personlig nu än tidigare då jag kom från restaurang branschen. Den branschen va man bara en spelare för att allt skulle fungera, ingen brydde om dig som person. Så att ändra till att få var opersonlig tog mig något år som PT.Jag möter många olika människor i mitt yrke och det är det som gör det extra roligt, ingen relation är den andre lik! Så att välja en personlig tränare handlar inte bara om kompetens utan oxå vad man drivs av hos den andre personen.

Mitt mål med alla mina kunder är att utmana dom, ge dom nya uppgifter som dom aldrig skulle testat själva. Att lära dom vad progressioner är, att man alltid kommer vara nybörjare på alla nya moment. Men att träning ger alltid utdelning. För tränar du på det blir du alltid bättre, jag lovar! Men ibland krävs det guidning och vägledning så att man är på rätt spår. Det är det som är mitt jobb som personlig trögare och coach. Leda in på rätt väg och guida därefter. Ibland måste man testa nya spår, men att man följer målet.


Jag har många kunder med ett mål som dom har i sina tankar, men när man hör hur dom tränar så tränar dom inte för sitt mål. Detta har ju mycket med att göra att man innehar tillräcklig kunskap i hur man tränar mot ett specifikt mål, det är där man kommer in som en hjälpande han. SÅ inte är det jag som gör något jobb, det största jobbet gör kunden! Men med rätt vägledning av en kompetent person kan man lyckas både snabbare och bättre.

Så vare sig min kund är ny eller erfaren på något så är det minst lika kul att träna alla!


Många dagar är långa och ibland med stora luckor mellan kunderna. Men just nu skulle jag inte kunna tänka mig något annat jobb än detta. För det är roligt, alltid utmanande och spännande!


Du är alltid välkommen att kontakta mig för frågor eller dylikt.

Alice.fagrell@gmail.com


Mitt nästa inlägg kommer handla om hur gör man sig till en bra personlig tränare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Största anledningen till varför jag blev egen företagare var för att kunna utvecklas mera. Via ett företag blir man begränsad när dom inte har nytänkande och du sitter i en låg position.


Min utbildning på tre år på universitetet har gett mig mera redskap att jobba med än bara personlig träning. Så därför ville jag jobba för mig själv, då jag själv kan styra hur jag ska jobba. Jag har nu gjort mitt första år som egenföretagare och det är verkligen ett beslut jag aldrig kommer att ångra. Att vara anställd på ett gym ger dig ingen säkerhet så det var inget svårt beslut att ta. Skillnaden är att du själv får fixa tjänstepassion och din egna försäkring. För vanligtvis går detta via en anställning.


Ingen annan marknadsförde mig tidigare så det är inget nytt får mig att jag får göra det själv nu, ingen annan betalade för min administrerade tid, så heller ingen skillnad för mig att göra det obetalt nu.


Du har istället ett ansvar jämte mot dig själv och hur du vill vara som företagare. Visst känner jag att jag inte har utbildning i företagsekonomi eller marknadsföring. Precis som mitt jobb finns det folk som jobbar med dom bitarna, så därför tar jag hjälp. Att fixa en hemsida är inte svårt då det finns superbra hjälpmedel i form av webhotell. Sen ser du till att fixa en redovisningskonsult som kan hjälpa dig med bokföringen. Så i all okunskap skaffar man sig kunskap tillsammans med att det är spännande att vara ny på någonting och lära sig. För inte ska man vara rädd för att göra fel, det går alltid att rätta till. Så länge man håller koll på att betala till skatteverket så löser sig resten.


Mitt första räkenskapsår har gått enligt plan och jag har börjat mitt andra med god förutsättningar. Det roliga med att vara egen nu är att du måste driva fram projekt för att få det roligt på jobbet! Så sålänge man vågar testa olika och analysera möjligheter så är det bara att testa sig fram.

Så är du i tankarna?! Bara gör det, du fixar det!


Bilden är tagen via ett projekt för Sportamore och Blacc, för syns du och inte är låst till ett företag skapas nya möjligheter! Så tacksam för det tillfället och den möjligheten.

Likes

Comments

Jag har startat en hemsida! Alicefagrell.com där har jag oxå startat en blogg. Så där för jag inte har skrivit på ett tag. Jag har inte bestämt mig för vad jag ska gös med denna då.

Mitt beslut blir att ha denna till mera privat och den andra till recept och träningstips.

Är i detta nu påväg till Sthlm för en plåtning för Sportamore. Så det ska bli superkul och hoppas att resultatet blir som dom har tänkt. Alltid nervöst att göra nya saker.

Lägger upp lite av de bilderna Micke Dewrang tog på mig och hans dotter för Northernspirit.

Likes

Comments

Just nu räknar och väger jag vad jag äter varja dag och utgår frön "The zone diet". Ett lätt sätt att att kombinera olika råvaror men ända hålla koll på att man får i sig allt man behöver. För som alltid så styrs din aktivitetsnivå hur mycket du ska äta av det olika macronutrienterna, så som fett, kolhydrater och protein.


Så jag går efter en tjej som gör av med mycket energi, men är jag inte mätt på det jag äter får jag alltid höja fettet. Så olika dagar behöver jag äta mer nötter, avocado och dylikt.


I tallriken ovan är det en del av min frukost. Jag äter den och tre ägg.


Gör såhär:

Mixa i hop

en avocado

170 g hallon


toppa med:

20 g Granola

75 g blåbär/kiwi

160 g jordgubbar/hallon

1 msk jordnötssmör


Detta är en frukost med fyra block i sig, förutom att jag inte får i mig 4 ägg. Därav sparar jag det proteinet tills jag tränar och tar aminosyror till träningen.


Om du är sugren på att veta mer om mat och hur mycket man ska äta är du alltid välkommen att fråga eller kontakta mig!


alice.fagrell@gmail.com

@sprallice

Likes

Comments

Enligt svensk lag så ska alla livsmedel som produceras innehålla en innehållsförteckning. Detta är ett sätt för konsumenten att veta vad varan innehåller. Frågan är hur många som läser den?


Olika livsmedel innehåller olika macronutrienter samt mickronutrienter. Du hittar den till molekylnivå på svenska livsmedelsverkets hemsida eller app. Men dom största beståndsdelarna så som fett, kolhydrater och protein finns på innehållsförteckningen.


Råden som finns när det gäller kost är att äta mer fiberrikt, mindre socker och mindre mättat fett från djurriket.

Så för att komma åt detta behöver man bli medveten om vad varan man köper innehåller.

All denna information hittara du på produkterna. Allt är alltid relativt i förhållande till något annat.


Så när jag går och handlar och ska köpa något, exemplevis knäckebröd ,så tittar jag alltid på innehållsförteckningen för att få den bästa varan för mitt ändamål.

Jag vill ha den varan som har:

högst proteininnehåll

lägst fettinnehåll

högst fiberinnehåll

lägst sockerinnehåll


Om du då hittar en vara som är snarlika på fibrerna, får du märka ut det på proteinet, sockret eller fettet. Men eftersom knäckebröd innehåller mycket kolhydrater vill du få bästa fiber innehållet och minsta sockerinnehållet.

Just nu tycker jag att Finn krisp är det bästa alternativt. Tipsa mig gärna om något annan om du har.

Tittar du på en mejeriprodukt, vill du titta på hur mycket protein det innehåller samt hur mycket socker som finns i den. Många gånger luras vi av en etikett där det står att det är proteinrikt, och köper varan efter det. Men vad man missade på innehållsförteckningen va att den kanske innehöll en massa socker. Ibland blir det att byta vara helt, att kanske välja en annan mejerivara. Exemplevis keso istället for yoghurt eller kvarg. Den innehåller mest protein per 100 g. DU behöver inte vara rädd för att köpa en vara som har mindre fett, fettet är reducerat i råvaran. Ska du äta fett ska du hellre lägga till från växtriket. Du får i dig bra med fett från djurriket när du äter kött, fisk och ägg.


Så använd dig av innehållsförteckningarna för att leta reda på bra produkter för din mage.


Har du frågor är du alltid välkommen att skicka till mig.


Instagram @SprAllice

Mail: alice.fagrell@gmail.com

Likes

Comments

På grund av dåligt wifi den sista perioden i Madison så blev det inget mera bloggande.

Vi kom hem igår efter att ha varit vakna eller "flygplanssovigt" i nästan en dygn. Så det blev 14 timmars sömn innan man va redo att ens gå upp och göra något.

Dom sista dagarna i Madison spenderades ju på Crossfit Games där det med fyra spännande dagar avnjöt massa crossfit och den fina atmosfären träningsformen ger! Mycket folk va det så vi åt alla luncher utom en utanför området. Här åt vi pulled pork med sötpotatis och avokadoröra.

Gjorde självklart ett avtryck i bordet vi med! Sen hängde vi mest på arenan inne i Coliseum samt ute runt en annan arena.

Alla dagar köpte vi denna goa acia bowl!

Games är en upplevelse alla crossfitfantaster måste uppleva innan man dör. Sån härlig atmosfär och så kul att se dessa atleter. Värdiga vinnare i år med!


Vi valde att stanna en extra dag i Madison efter att Crossfit Games hade tagit slut. Lyckades stöta på några av atleterna som oxå njöt av solen och ledigheten.

Sista dagen checkade vi ut tidigt för att njuta av sista soldropparna. Vi hade förälskat oss i ett ställe som hyrde ut SUPs. Här hade dom bra wifi och man kunde bara hänga här oxå! Så det gjorde vi, samt att vi hyrde varsin SUP en timme innan vi skulle sitta på ett plan i 11 timmar.

Så visst har vi haft en fantastisk resa. Mycket skratt och sol.


Men som alltid är det skönt att få komma hem, man saknar sina rutiner. Som sin egenlagad mat och kunna träna där man vill samt att räkna i kilo igen.

Något vi absolut kommer köra på mer nästa resa är Airbnb, har inte testat det innan denna resa. Då vi bara hade det i LA. Skönt att kunna göra sin egna mat och ha mera vardag.


Väl hemma blev det fisk och grönsaker med svartris tillunch. Som man har saknat detta!

Sen blev det träning enligt programmeringen, som tur är startade första veckan på en sex veckors period precis!


Avslutade med lite overhead carry med kettlebell, grym tips för dig som behöver jobba med stabiliteten i axlarna.

Likes

Comments

I morse vaknade vi av att hela hotellet va utan el, ja tydligen va det hela området cirka en timme. Men som tur va hade dom gjort gröten åt oss innan strömavbrottet så vi kunde äta den mesans vi väntade på ström. Efter frukosten va det tanken att ta sig till den location där dom skulle ha ett cykelevent. Något som inte annonserades ut tydligt så vi fick leta oss fram och hittade tillslut! Kul då det inte va mycket publik där alls, kanske ett 50 tal bara. Vi hann bara se tjejerna cykla då man inte visste när dom skulle starta.

Här fick vi verkligen se alla på nära håll!! Alla tjejer och dom olika viktiga personerna inom crossfit, både David Castro direktör över crossfit Games och hanns chef direktör över Crossfit. Fick även snackat med Bass som är huvuddomare. Så kul, då alla är så trevliga och frågar hur man mår, gick han förbi och gjorde detsamma. Så han stannade till och utbytte några fraser.

Efter att ha sett dessa grymma tjejer cykla tog vi oss till USAs största vattenpark. Påläggen köpte vi lunch på ett smoke house, tog deras köttfärslimpa och mac and cheese. Gott men tyvärr väldigt sött och fett allting. Vidare på vattenparken låste vi in alla grejer och lekta av oss där tills parken stängde kl 18. Parken låg ca 1 timmes bilväg från oss och hette Nhoas ark.

Skrattade mig igenom alla attraktioner där, men en va väldigt läskig innan. Va nästan nära att inte våga, inte vanligt mig som älskar attraktioner annars. Men denna hette skorpunionen och man låstes in i et bål efter att man vägts in. Väl i båset stod du på en platta som vilken sekund som helst skulle försvinna under dig så att du föll rakt ner ca 10 meter, för att sen ta en lop och därefter ut i vattnet. Gick så snabbt att man knappt hann uppfatta något, men va så läskigt att stå på den där plattan. Dagens min går till Ambrosia! Man hörde en del dödskrik innan det va ens egna tur oxå.

Väl hemma igen tog vi oss till Wholefood market igen som denna kväll grillade ute på parkeringen. Så vi tog varsin hamburgare där och gick sen in för att fylla på lagrerna av bra och dålig mat på hotellrummet. Så nu sitter jag här och har ätit en hallonmosse och några kakor. Bra är att innehållsförteckningarna här beskriver vad en kaka kan ha i innehåll. Lättare att räkna då så att man inte trycker i sig allt för mycket socker. Blev ingen träning i dag heller, men sprang runt rätt mycket i den där vattenparken.

Likes

Comments

På detta hotellet så ingick det frukost, med spänning gick man ner för att se vad den skulle innehålla. Vanligtvis brukar den innehålla, donuts, toast, bagel, yoghurt, mjölk, kaffe, juice, söta flingor. Ja och det innehöll även denna frukost buffé, men även till våran förtjusning havregrynsgröt utan socker och kokta ägg, samt frukt! Ja menar så lyckliga vi blev för så lite! Så efter en bra frukost tog vi oss till arenan där Crossfit Games ska vara för att hämta våra biljetter. Sagt och gjort, stötte även på några av de kända atleterna inom crossfit. Här ett kort med Brooke Ence, en av dom sötaste tjejrea som finns!

Därefter tog vi oss till ett ställe där man kunde paddla på paddleboarsd (SUP). Så kul, jag och Kim testade detta i Thailand och gillade det skarpt. Så underbart roligt att det fanns så lättillgängligt här! Här kommer några bilder på pojkarna och Sandra!

Så härligt att bara glida runt i det vackra vädret på vattnet! Nästa anhalt va lunch! Lyckades träffa på en annan Svensk vid paddelområdet, kul då han kände igen mig via instagram! Hoppas vi stöter på honom igen då han och hans polare va här!

Lunchen tog vi via foodtrucks som stod ute på gatan. Kim lyckades stöta på en amerikan som började prata med honom. Han körde oxå crossfit och pratade om hur kul dom tyckte att det va att alla atleter kommit till just deras stad. Men oxå hur trångt det va på boxarna häromkring. Lunchen avnjöts sen i närmsta park!

Efter lunch va vi sugna på mera sol, så på med solkrämen och ta sig till närmsta ställe att kunna bada och dyrka solen på!

Dom hade en liten trampolin på badstranden, så efter att man fått godkänt via ett simtest av badvattens fick man ta sig ut dit för att hoppa. Ja någon måste väl stanna för att hålla koll på sakerna, så jag roade mig med att ta bilder. Sen är jag en badkruka oxå, njuter bara i vattnet när det är riktigt varmt, trots att det är superkul att hoppa och dyka!

Sen va det hem för en powernap och lite träning. Killarna och jag gick ut till närmsta gräsplätt och körde

10 varv av

60 m run

10 burne

60 m run

20 situps

Avslutade sen med 6x 100 meters sprintar med 30 s vila mellan


Sen avslutade jag med 4 miles run på löpbandet på hotellgymmet.


Middagen avnjöts på Wolefood market där det finns plock mat, varm som kall. Så gott att få äta så mycket salladsblad man vill. Här finns det massa att välja på, jag åt sallad med, rötbetor, ärtor, quinoa, vitfisk, ägg, olja. avnjöt med en dessert i form av rispudding efteråt oxå.

Likes

Comments

Dagen började fint efter ännu en god nattsömn på sköna sängar och finfina fluffiga kuddar. Vi åt liten frukost på hotellrummet för att sen rasta av oss på hotellgymmet. Blev ett litet pass för benen och magen.

Körde 5 varv

10 one leg deadlift

12 front squat with DB

Sidogång med gummiband

10 one leg hip thrusters

sen 5 varva av

12 benlyft

12 situps

10 bäckenlyft liggandes

10/sida sido fällkniv


Därefter blev det utcheckning och sen strandhäng. Det fanns en strand gångavstånd från vårat hotell. När vi kom fram till den va det nästan helt tomt, bara en familj till där. Så konstigt klockan va ändå 11, inte ens livvakterna va där. Så vi passade på att pösa i tornet!

Sen låg vi där i tre timmar och lapade sol! Tror vi alla somnade i solen och alla brände sig någonstans, specielltdär man inte lyckat komma åt med insmörjningen.

Men efter några härliga timmar vid stranden ja magarna att dom behöves fyllas på. Så vi killarna googlade fram ett smoke house i närheten men ändå påvägen mot Madison. Sagt och gjort styrde vi kosan mot matstället och passade även på att köpa pannkaka take away på Ihope. Vi åkte sen vidare och hittade en mysig park att avnjuta lunchen på.

Så lunchen blev ribs dränkt i BBQ sås tillsammans med potaissalls, coleslaw, pommes och bröd för att få upp såsen. Sen åkte vi vidare till hotellet i Madison. Väl framme visar det sig att dom har en inomhuspool som är öppen till 23 samt ett spelrum.

Så det blev ett litet träningspass vid poolområdet, simma göra burpees eller air squats 10 goa varv.

Kvällen avslutades med att vi tog oss till Wholefoodsmarket. Första bra butiken här i USA, bara bra råvaror och vi lyckades se killen som gör våran programmering. Jami från The training plan.

Så kvällsmaten blev cashewnötsyoghurt tillsammans med bär. Så gott att få äta något surt! Man är så trött på socker och dålig mat, trots att vi försöker äta så bra som möjligt. ja visst unnar vi oss ibland, men man saknar bra mat med fibrer och rent vitt kött. Som tur va fanns det i denna butiken, så det blir nåt flera tillfällen där, eftersom man kunde köpa take away mat från en buffé där.

Likes

Comments

Mjuk säng och två härliga dunkuddar var underbart då jag kunde sova bättre. Brukar ju annars vara väldigt hårda sängar när man är ute och reser. Detta ger mig alltid dålig sömn då jag vaknar mitt i nätterna av att armar eller ben har somnat. Så denna natt vaknade jag ara två gånger, bättre en mina vanliga 3-5 gånger per natt.


Många hotell i USA erbjuder inte frukost i priset och vi brukar fixa den själva, då erfarenheten av hotellfrukostar i USA inte är så bra. Vi hade sen innan köpt instanthavregrynsgröt, yoghurt, bär och nötter. Så via kaffemaskinen fixade vi varmvatten att lägga i gröten och toppa med resten utav tillbehören.


Därefter åkte vi in åt stan för att gå på brunch på "Signatureroom" 95 våningar upp!!

Dom erbjöd en stor buffé som man kunde ta som förrätt för att sen beställa en eller två varmrätter för att sen fortsätta på dessert och ost buffén. Allt detta till en fantastisk utsikt!

Till varmrätten valde jag kockens val av fisk och killarna eggs Benedict, allt va supergott och de va skönt att få i sig skaldjur samt fisk och fibrer. Till förrätt tog jag sallad, räkor, king crab och någon sorts paj.

Därefter blev det ju självklart dessert, och som alltid vill man ju smaka på allt. Men man va redan så mätt, men valde några olika alternativ på dessertbordet iaf.

Nog va det gott allt, alla va vi supermätta när vi gick därifrån! Kändes som att man inte ville äta något mera den dagen. Tur va gick vi av oss en del så vi inte hittade bilen i parkeringshuset. Ingen av oss noterade vart vi hade ställt den och parkeringshuset vi stod i tillhörde inte samma hus som restaurangen. Så efter ca 10-15 minuter så hittade vi bilen tillslut.


Så efter att vi hade lämnat restaurangen, hittat bilen så bytte vi om till strandkläder. Körde ut och hittade ytterligare ett parkeringshus, vilket det finns många utav här i Chicago. Sen bar det av mot stranden.

Jag menar en stad så nära en strand, wow säger jag bara. Så härligt, detta är ju en sjö, så stor så blå så vacker. Helt fantastiskt. Stranden va full av liv, dom bjöd på att smörja in folk, vatten, musik och hade både ölbarer och massa bollspel. Verkligen fest!


Våran dag fortsatte via lite shopping och sen pizza på ett välkänt ställe. Finns ju butiker och märken här som inte finns där hemma, så det blev ett besök till TopShop för köp av två fina toppar, sen Victoria Secret för deras grymma underkläder. Ja deras trosor klarar lätt av squat testet! Sen fick killarna nog och tog oss till ett pizza ställa kallat Giordano´s. Bara kö för att komma in, så strax efter en timmes väntan fick vi våra pizzor.

Allt tar sin tid här och det blir en del bilsittande och väntande, så väl tillbaka vid hotellet igen avslutade vi dagen med en 30 minuters fin löptur på löpbandet. Skönt att bara få avsluta dagen med en liten svettfest!


I morgon bär det av till Madison i Wisconsin.

Likes

Comments