Bulletproof kaffe - Hvorfor og hvordan?

Regner med at de alle fleste har fått med seg denne trenden med Bulletproof kaffe, eller fettkaffe som mange også kaller det. For dere som ikke har hørt om det før så er det kaffe, smør og kokosolje (gjerne MCT-olje).

Dette trenger du for å lage Bulletproof kaffe:

1 kopp av favorittkaffen din

1 ss usaltet smør

1 ss Cocosa MCT-olje (kan også bruke vanlig kokosolje)

En blender

Slik gjør du:

Lag deg en kopp med favorittkaffen, forvarm blenderen du skal bruke (dette for å sikre at blenderen ikke sprekker når du heller i den varme kaffen), tilsett smøret og oljen og slå på blenderen. Når det har fått blandet seg skikkelig ut og du har fått ett tykt lag med skum på toppen, heller du det i kaffekoppen og NYT!.

MCT-olje eller eventuelt kokosolje får man kjøpt på de fleste helsekostbutikker, jeg kjøper min hos Sunnkost.


Er nok mange som synes det høres skikkelig rart og ekkelt ut, men det er faktisk kjempegodt! Ikke bare for smaksløkene, men også for å få en energiboost. Det er også bra for økt fettforbrenning, man får en behagelig metthetsfølelse, stabilt blodsukker, økt konsentrasjon og man får rask energi. Mange drikker denne i stede for frokost eller rett før trening for å få ekstra energi til økta. Å bytte ut frokosten med denne er det mange meninger om, noen mener det er helt topp, mens noen mener det ikke er bra.. Jeg mener at det er helt opp til hver enkelt og hva som fungerer best for deg, så lenge man passer på å få i seg nok mat/næring i løpet av dagen. Jeg personlig bytter ut frokosten til fordel for denne, da jeg som regel ikke er sulten så tidlig på morgenen, men føler jeg fortsatt trenger energi for å klare å starte dagen. Jeg har nettopp begynt å drikke denne selv, og jeg må si jeg er frelst! Smaker fantastisk godt, gir meg den energien jeg trenger for å starte dagen, holder meg mett frem til lunsj og igjen, den smaker kjempegodt!

Ellers er det jo som med alt annet forskjellige meninger om det også. Jeg mener fett er sunt og bra for oss, mens noen er livredde for fett. Fett har fått et ufortjent dårlig rykte synes jeg, men det er min mening. Vi trenger jo fett i kostholdet på lik linje som karbohydrater og proteiner. Skal selvfølgelig ikke spise for mye av dette heller, men å kutte fett nesten helt ut av kostholdet mener jeg heller ikke er bra for oss. MCT- oljen består av de gode mellomlange fettsyrene som fordøyes lett, og gir rask energi som varer lenge. Og med det avslutter jeg med å anbefale deg som ønsker mer energi, bedret fettforbrenning eller økt konsentrasjon til å prøve den!

Har du prøvd den og hva er dine meninger om denne "trenden"?

Sportyglede-smilet!

K.

Liker

Kommentarer