​Skellefteå knep tredje raka segern mot Brynäs igår kväll och allt annat än Skellefteå i semifinal känns nu väldigt långt borta! Skulle tro att de faktiskt vinner nästa match också och slår ut Brynäs med 4-0!

Luleå knep greppet om deras serie mot Frölunda och har imorgon chansen att utöka ledningen med 3-1 i matcher.

Ikväll spelas resten av kvartsfinalerna vilket innebär HV71 mot LHC och Örebro mot Växjö! Jag skulle tro att LHC vinner med 3-1 och Växjö med 4-1. Båda dessa resultat är en vild gissning, men det känns som att det är nästintill omöjligt att tippa slutresultat, samtliga matcher har varit oerhört jämna! Känns som att båda dessa serier kan gå åt vilket håll som helst!

Måste bara tilläga att jag inte kan göra något annat än att älska slutspelet! Det är fysiskt spel, feta tacklingar, slagsmål, snygga mål, snygga räddningar och framför allt mycket spännande! Slutspelstid måste ju bara vara den bästa tiden på året!

Tack till er som tog er tid att läsa!

HA DET!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen lite känslor på hockeyplanen! Nu märker man att det är slutspel, nu märker man att det är hockey vi spelar och inte nått annat!

Det var bra underhållning denna lördagsafton, åtminstone på hockeyfronten! Skellefteå kopplade nu greppet om deras serie mot Brynäs och Luleå lyckades jämna ut deras serie mot Frölunda i en känsloladdad match men efter detta skulle man nog kunna påstå att resten av matcherna kommer bli det med.

Imorgon är det återigen dags för nya matcher och HV71 och Växjö är ute efter att utjämna respektive serie! Någonting säger mig att det kommer bli väldigt tuffa matcher, med ett mycket högt underhållningsvärde!

Om jag skulle försöka mig på att tippa slutresultat skulle jag säga 3-1 till HV och 2-1 till Örebro! Mycket svårt att tippa och det kan gå hursomhelst, men det var hursomhelst min gissning.

Trevlig kväll! HA DET!

Likes

Comments

​LHC vinner den första matchen, välförtjänt? Nja det skulle jag nog inte vilja påstå, men en seger är ju alltid en seger... Hurvida domarna eller spelarna är ansvariga för det vill jag låta vara osagt.

Stundtals verkade det som att domarna åkte runt med LHC loggan på sina tröjor, löjligt färgade emellanåt! Men det ska jag inte sitta och sura över nu för spelmässigt tycker jag LHC blir fullständigt överkörda, lägena de får är grundade på HV:s misstag. Det kanske säger något å andra sidan haha!

Jaja hursomhelst så leder LHC med 1-0 i matcher! Ska bli intressant att se om publiken i Kinnarps kan bli den sjätte utespelaren för Hv och bygga grunden för en seger.

Tack och bock för mig! Önskar även en fortsatt trevlig helg!

HA DET!

Likes

Comments

Känns det inte lite som att SHL har börjat på lekis nu med alla fåniga regler som tar bort det fysiska spelet?

Att minimera fula huvudtacklingar och spelförstörande moment är givetvis någonting som jag är positiv till, men... Ja vad ska man säga snart blir väll spelarna utvisade för att nudda varandra! Hockey är en fysisk sport, tacklingar hör till, de är den lilla extra kryddan som gör sporten så fantastisk att kolla på. Det är tacklingarna som får folk att ställa sig upp och skrika i tv sofforna eller i arenan. Men det känns som att alla nya regler gör domarna osäkra för vad som är utvisning och vad som inte ör det. Domarnas extremt ojämna nivå gör att spelarna blir osäkra för vad som är tillåtet och vad som inte är det. Ena minuten får man crosschecka någon i ryggen 1 meter från sargen och den andra minuten blir man utvisad för att peta på någon med klubban... Vad ska man säga? Skärpning!

Jag förstår att domarnas jobb på planen är oerhört tufft och att det kan vara lätt hänt att missa incidenter, men med alla nya regler känns det som att man försvårar jobbet för våra "kära" domare ytterligare!

Detta var bara några snabba tankar, alla kanske inte håller med men jag hoppas att det här var lite trevlig läsning ändå!

HA DET!  ​

Likes

Comments

​Sitter här med spänd förväntan gällande kvällens hockeymatcher, det är ju alltid lika viktigt att få med sig första matchen i en kvartfinal! Det är väll ingen större hemlighet att jag håller på Hv71 men trots det måste jag säga att LHC har skrapat fram ett riktigt vasst hockeylag med Taffe, Little och Micflikier i spetsen. En av ligans absolut bästa spelare! Med det sagt är det öppet för dramatik i kvällens drabbning, men som tidigare sagt tippar jag Hv seger med 3-4.

Den parallella matchen som spelas är Växjö mot Örebro, även här är det upplagt för hockeyfest med två grymt skickliga och hungriga lag! Som tidigare nämnt tippar jag Örebro seger med 1-3. Otroligt svårt att veta hur denna serie kommer sluta, men jag skulle verkligen inte bli förvånad om det blir en sjunde och avgörande match.

Ca 6h till matchstart och pulsen är hög redan nu, slutspelstider kan ju bara inte vara bra för folk med dåligt hjärta haha!

Detta var allt jag hade att bjuda på för tillfället, hoppas att det var trevlig läsning, HA DET! :) 

Likes

Comments

Som titeln lyder, hur börjar man egentligen med sitt första inlägg? Jaja, jag kan inte sånt här än men får se vad som händer helt enkelt!

Tänkte snacka lite om att slutspelet nyss dragit igång på riktigt här i Sverige. Frölunda och Skellefteå vann idag sina första kvartsfinalmatcher och imorgon börjar nästa omgång med HV71 mot LHC och Växjö mot Örebro. Frågan är om jag skulle försöka mig på att gissa slutresultat kanske? 

Okej, Hv vinner med 3-4 och Örebro vinner med 1-3.

Jag tror att Örebro kommer vara fullständigt livsfarliga i årets slutspel, alla spelar för varandra och de har spelare med spets kompetens som kan avgöra matcherna.  Skellefteå kommer förmodligen gå långt igen, men vore ganska trevligt om ett annat lag kan få ta hem guldet i år. Själv hade jag ju inte klagat om ´bucklan hittar hem till Jönköping igen!

Så där då ja, då vart man igång, hoppas det vart trevlig läsning och att just du kanske hittar tillbaka igen! Ha det!

Likes

Comments